Перейти до змісту

Огляд валютного ринку


sweet

Рекомендовані повідомлення

На минулому тижні гривня по відношенню до долара знову трохи подешевшала. Якщо на початку тижня курс національної валюти стосовно долара складав 7.8825, то наприкінці тижня він досяг позначки 7.8866. Офіційний курс змінився з 7.8902 гривень за один долар США до 7.8900.

Щодо євро, то він значно знизився. Офіційний курс єдиної валюти за тиждень впав з 10.3961 гривень за один євро до 10.0913. Готівковий курс також подешевшав. Якщо у понеділок він складав 10.4066, то наприкінці тижня – 10.0824.

Зниження євро на вітчизняному валютному ринку було обумовлене падінням єдиної валюти на ринку світовому. Це було спричинено сплеском побоювань з приводу уповільнення темпів зростання та непевності щодо перспектив економіки США. Це значно послаблює попит на високодохідні активи. Для учасників ринку долар знову стає звичною тихою гаванню.

Національний банк України (НБУ) з 10 серпня скоротив облікову ставку на 0,75 п.п. з рівня 8,5% річних до 7,75%. Нагадаємо, що, починаючи з 8 липня 2010 року, облікова ставка знаходилась на рівні 8,5%.

Міжнародний валютний фонд (МВФ) припускає, що здійснення першого моніторингу та можливого перегляду програми співробітництва з Україною відбудеться 30 листопада 2010 року. Фонд планує здійснювати аналогічні моніторингові заходи, починаючи з листопада 2010 року, щоквартально.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

це до чого? кожен тиждень будеш огляди копіпастити?

не цікаво- не читай

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

не цікаво- не читай

Бабі Матроні таке будеш казати.

Їй - все цікаво, тільки ти пояснити їй можливо зможеш, а тут - ні.

Топік маст бі клозед.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...