Перейти до змісту

Запрошуємо на Європейські Дні Добросусідства Кордон 835 Granica


teenkath

Рекомендовані повідомлення

Коли хтось вперше опиниться на самому українсько-польському кордоні, то зауважить, що він ніяк не змінився з часів Радянського Союзу. Це вражаюче видовище: колючі дроти, викопані рови, заорані землі. Без динамічних заходів, спрямованих на зміни в транскордонних відносинах, впродовж однієї ночі цей кордон може стати залізним муром, або другою Берлінською стіною.

Для того щоб зруйнувати кам'яні стіні між двома братніми народами запрошуємо вас на Європейські Дні Добросусідства Кордон 835 Granica, що відбудеться 21-22 серпня 2010 р., Кречів( Іваничівський район, Волинська область, Україна) - Крилів (Люблінське воєводство, Польща).

Заходи в рамках Європейських Днів Добросусідства відбуватимуться по обидві сторони кордону, проте більша їх частина проходитиме на українській стороні.

Плановані заходи в рамках Європейських Днів Добросусідства:

- «Форум транскордонної співпраці» (круглий стіл «Успіхи та складнощі в транскордонній співпраці», пленарне засідання «Дорожня карта побудови пункту перетину в районі прикордонного знаку 835», пленарне засідання «Успішний досвід реалізації транскордонних проектів», брифінг для ЗМІ);

- «Відкрий Європу» (поширення інформаційно-просвітницької продукції: серед українців про Польщу та ЄС, серед поляків про Україну;

- «Євроквест», євровікторина, акція Т-shirt);

- «Міжнародний театральний фестиваль «Без кордонів» (виступи вуличних театрів, фаєр-шоу);

- «Народне мистецтво» (ярмарок народних ремесел, творчі майстерні, виступи народних колективів);

- «Від минулого до сучасного» (презентації клубів історичної реконструкції, лицарський турнір за участю українських та польських колективів, козацький табір);

- Футбольний турнір за Кубок Добросусідства (матчі між командами посольств різних країн);турнір за Кубок Бугу (змагання між українськими та польськими прикордонниками та мнс-никами);

- Показові виступи клубів аеромоделювання (запуск літаків та повітряних зміїв);

- Розважальні заходи для дітей (жонглювання хусточками, надування великих мильних бульбашок, виготовлення картинок з різних круп, розмальовування виробів із солоного тіста, лабіринт і твістер, резинки, гра «фрізбі», атракціон «солодке намисто», конкурс скоромовок);

- Спортивний фестиваль (командні змагання з футболу, волейболу, перетягування канату, боротьба на руках, біг в мішках, метання в ціль);

- Концерт «Кордон 835» (виступи українських та польських виконавців);

- «Нічний кінозал» (демонстрація в наметовому містечку художніх та документальних фільмів з різних країн ЄС).

А також багато інших цікавих заходів, котрі зараз знаходяться на стадії розробки=)

Як доїхати?

Доїхати до місця фестивалю своїм транспортом можна буде тільки до КПП, після чого потрібно йти пішки, або скористатися послугами «місцевого таксі» - усіх бажаючих за символічну плату довезуть на фірі безпосередньо на територію заходу. Всі альтернативні під'їзди до території фестивалю будуть заблокованими.

Для тих, хто їде на власному автомобілі, є можливість паркінгу біля КПП.

Зверніть увагу!

Для того, щоб відвідати заходи на польській стороні потрібно мати візу, або посвідчення про проживання в тридцятикілометровій прикордонній зоні.

Отримати інформацію щодо оформлення необхідних документів можна в організаторів фестивалю.

За додатковою інформацією звертайтесь: 0973834582, [email protected] - Дмитро

З питань медіа-партнерства: 0938737280, [email protected] - Марія

З питань акредитації ЗМІ: 0630247128, [email protected] - Катерина

www.kordony.net

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я був у прикордонній смузі, в межах Гущанської сільської ради, здається Любомльського району. Заходив навіть на нейтральну територію (між укр. і пол. стовпами). То хочу сказати, що там немає ні метра колючого дроту - селяни самі зняли ще за Союза, в часи "оттєпєлі". Сільський староста розказував, як вони добивалися цього дозволу, як, маючи вже на руках той дозвіл, люди всерівно боялися знімати той дріт. Староста перших пів-дня сам зривав, а потім потроху почав і люд підтягуватися, побачивши що старосту ніхто не стріляє. Також немає ніяких ровів, крім меліоративних, ми на возах/санях об'їздили кожний клаптик землі - міряли землю під розпаювання. Правда щоб ходити по тих землях, треба щоб сільська рада подала заявку на заставу: хто і з якою метою там буде знаходитися. Кордон поділений на відрізки - "ворота". Були випадки, що ми заходили на ворота, на які не подані заявки, то бували проблеми. Один раз головний інженер задрімав на полі, а віз з його документами поїхав в інше місце. Так його цілу ніч тримали в карцері як порушника кордону, поки ми знайшли де він пропав. А от з польської сторони доступ до Буга, по якому йде кордон абсолютно вільний, не раз перегукувалися з їхніми рибаками.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 5 тижнів потому...

Безпроблемний проїзд на «Кордон 835» можна собі забезпечити

Організаційний комітет Європейських Днів Добросусідства «Кордон 835» повідомляє про те, що усі бажаючі можуть зарезервувати місце в автобусі, котрий буде їхати з Луцька до місця проведення Європейських Днів Добросусідства «Кордон 835». Інформує «Волинська правда».

Повернення до Луцька – після закінчення усіх заходів. Резервація місць триватиме до 19 серпня, 23:00 год. Щоб забронювати місце вам необхідно надіслати зголошення на адресу: [email protected].

У темі повідомлення напишіть «резервація», текст листа повинен містити: прізвище та ім’я особи, дату народження, контактний номер телефону. Або зателефонуйте за номером/напишіть sms-повідомлення: 0972057221, 0930277128.

Орієнтовна вартість проїзду в обидва боки 40-50 гривень. Кількість місць обмежена, так що поспішайте.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...