Перейти до змісту

Є питання про оперативну память

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Є до вас питання про оперативну память в двохканальному режимі.

Ось є у мене дві планки DDR3 одна на 2гб а друга на 1гб.

Обидві мають однакову частоту і виробника.

Ось і мене цікавить чи будуть вони працювати в двохканальному режимі якщо ємність памяті у них різна ?

Буду дуже вдячний за відповіді.

Опубліковано

Я б радив не заморочуватись тим двоканальним режимом. Він суттєво ні на що не вплине.

У твоїй конфігурації двоканальний режим не вийде - там потрібно, щоб була однакова кількість памяті на кожному каналі.

Опубліковано

Описание © Intel

Ещё:

"Flex Memory — технология, появившаяся еще у i915, но теперь, с выходом i965, получившая новое наполнение. Отныне она позволяет осуществлять двухканальную адресацию памяти даже при неравномерном заполнении слотов, относящихся к разным каналам: чередующаяся адресация, которая помогает ускорить обычный доступ в память, выполняется для объема памяти, равного удвоенному объему меньшего из модулей(пар модулей), а остаток большего из модулей(пар модулей) адресуется линейно. Таким образом, для полноскоростного двухканального доступа к [части] памяти теперь не требуется соблюдать суммарное равенство объемов в каждом из каналов."

© ixbt

Опубліковано

Описание © Intel

Ещё:

"Flex Memory — технология, появившаяся еще у i915, но теперь, с выходом i965, получившая новое наполнение. Отныне она позволяет осуществлять двухканальную адресацию памяти даже при неравномерном заполнении слотов, относящихся к разным каналам: чередующаяся адресация, которая помогает ускорить обычный доступ в память, выполняется для объема памяти, равного удвоенному объему меньшего из модулей(пар модулей), а остаток большего из модулей(пар модулей) адресуется линейно. Таким образом, для полноскоростного двухканального доступа к [части] памяти теперь не требуется соблюдать суммарное равенство объемов в каждом из каналов."

© ixbt

в мене АМД

Можливо ще у когось була така практика?

Дуже хочу почути відповіді

Опубліковано
в мене АМДМожливо ще у когось була така практика?Дуже хочу почути відповіді
вот тобі на АМD .post-533-1278358298,95_thumb.jpgpost-533-1278358483,13_thumb.jpg

ps.ціна такого процесора біля 50$. :unsure::smile-zachot:

Опубліковано
в мене АМДМожливо ще у когось була така практика?Дуже хочу почути відповіді
вот тобі на АМD .post-533-1278358298,95_thumb.jpgpost-533-1278358483,13_thumb.jpg

там ддр2 а у мене ддр3, то нічого не буде?

Опубліковано

Контролер пам'яті в строєний в процесор , має буди однаково на двох типах пам'яті. 

в мене Athlon X3 розлочений

Опубліковано

Я б радив не заморочуватись тим двоканальним режимом. Він суттєво ні на що не вплине.

А сам пробував? Я б радив заморочитись.В одноканалці продуктивність пам"яті 5,9 в дуалі-7,4. Перевірив на своїй комплектації(Phenom IIx4 B25 +2x2Gb DDR3).Дуал дає досить серйозний приріст. Але пам"ять на атлонах повинна бути одинакова на обох каналах,не важно,модулі DDR2 чи модулі DDR3 підтримуються твоєю мамкою.

Опубліковано

щодо дуала наведу приклад: на зупинці стоїть багато пасажирів, підїжає тролейбус відкриваються одні двері і весь народ валить через них, відповідно будуть довше часу заходити в салон тролейбуса. Тепер аналогічна ситуація тільки в тролейбусі відкриваються двоє дверей (во тут і перевага двохканального режиму)

Опубліковано

а трьох канальний режим (в Інтела) це тролейбус гармошка  :rolleyes:, якби так вирішувались проблеми з ПСП ,то вже були би і десяти канальні режими, реально приріст від двох канального режиму на рівні 2-5 процентів.

Опубліковано

Ага, а потім запускаєте якесь збочення від децлософта і воно кладе на лопатки і ваш двоканальний режим, і ваш стопіццотядерний компютер і т. д., тому що написане через величезну дупу.)

Ну і тево. Взагалі-то саме вузьке місце в компьютері - далеко не память. Це ніби як заморочуватись збільшенням обертового моменту на 5%, коли у тебе колеса квадратні.

Опубліковано

Припустимо колеса у нього не квадратні.

Колись в на І865РЕ я багато експериментував з пам"яттю в дуалі, приріст є 4-8%,так чому б не скористатися дармовими ресурсами?

Ось стаття, яка дає більш менш зрозуміти про приріст обчислювальної потужності двохканального режиму: http://www.overclockers.ru/lab/15626.shtml

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...