Перейти до змісту

Абоненты мобильной связи получили право сохранять номер при смене оператора

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Ділова людина перш за все збереже номер, на який зав'язані сотні клієнтів за роки роботи, якість зараз прийнятна у всіх операторів. А якраз тінейджер і змінить номер, розіславши смс всім своїм п'ятьом друзям.

Ділова людина вибирає співвідношення - ціна / якість.

А що, тільки я знаю про переадресацію та голосову пошту?

Опубліковано

А що, тільки я знаю про переадресацію та голосову пошту?

та певно що ні, але якщо цей закон приймуть, то це стане головним болем оператора, а не моїм. Хтось проти? Я - ні.

Опубліковано

А навіщо читати російський "досвід", якщо в Європі таке вже давно практикується? Було б цікаво почитати - в Європі зберігається "номер" формату 555-55-55, чи все-таки з кодом оператора - типу (055)555-55-55?

По тексту проекту закону не зрозуміло - що ж це за звір такий: "збереження абонентського номера - телекомунікаційна послуга, що надається абоненту за його вимогою у разі припинення дії відповідного договору з оператором телекомунікацій, що надає телекомунікаційні послуги на території України, за умови повного розрахунку з ним, яка полягає у збереженні абонентського номера та можливості його використання абонентом для отримання послуг будь-якого оператора, що надає телекомунікаційні послуги на території України, на підставі відповідного договору" та «роумінг національний - телекомунікаційна послуга, яка забезпечує можливість абонентам одного оператора телекомунікацій, що надає послуги рухомого (мобільного) зв'язку на території України, отримувати телекомунікаційні послуги в телекомунікаційній мережі іншого оператора (операторів) в межах України. Послуга надається за наявності угоди, укладеної операторами телекомунікацій, про надання такої послуги»

Почитати можна тут - з "перших" рук.

«абонентський номер - сукупність цифрових знаків для позначення (ідентифікації) кінцевого обладнання абонента в телекомунікаційній мережі»

В контракті з UMC в мене зазначено номер 50378хххх - мабуть, це він і є, мій абонентський номер, хоча дзвонити до мене треба 050378хххх

Наскільки пам'ятаю, на більшості конвертів до сім-карт пишуть "Ваш номер +38 055 555 55 55"

Звідси роблю висновок, що номер - не останні сім цифр, а включає і код оператора... може повторитись ситуація з дзвінками на 099 ххххххх - ніколи не знав, чий це абонент - МТС, Джинс чи Екотел, а з Екотелом завжди було "попадалово" по тарифікації.

Опубліковано

А навіщо читати російський "досвід", якщо в Європі таке вже давно практикується

Навіть не знаю як тобі пояснити. В статті є і про Європу, і про світовий досвід, також є про те, що міграцією скористаються в основному ділові люди. Тобто все те, про що тут сперечалися. Але, як завжди, знайдуться "патріоти", яким слово РОСІЙСЬКИЙ заважає все це побачити. Рекомендую пропустити всі речення про російський досвід і ти знайдеш в статті багато цікавого.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...