Перейти до змісту

Проект-пленер "Зникаюче місто"

shvorak

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Прикро спостерігати як зникає старий Луцьк під "шедеврами" сучасної "архітектури". Ми вирішили висловити свою позицію започаткувавши проект-пленер "Зникаюче місто". Мета - організувати пленер і виставку (по його результатах) та за допомогою засобів мистецтва (живопис, графіка, колаж, фото)привернути увагу до зникаючої історії. Запршуємо всіх творчих і небайдужих.При успішній реалізації проекту плануємо провести подібні виїздні пленери в інших історичних куточках старої Волині.

• Відповідей 78
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Кураторством даного проекту буде займатись Віктор Дембицький тел. 0-66-728-34-57. 0-68-139-97-43

• 2 місяця потому...
Опубліковано

Ну так давай пленер!!!

Луцьк - що лишилось.

Луцьк - шо засрали.

Луцьк - шо засруть в перспективі.

Готовий допомогти фінансово (шо зможу), бо реально зграли ті Матвієви і вони з ними, архітектори нєв..батся.

Опубліковано

Пан Шворак мені нагадує рибалку початківця на невідомій йому водоймі - назакидував вудочок з різними наживками,а здебільшого без наживки взагалі, сидить місяцями і чекає.... А рибка не клює і не клює... Чого тільки риба не наслухалась від горе-рибалки за цей час... головна теза - риба повинна побороти у собі комплекси меншовартості, вона також повноцінний член українського простору і повинна неодмінно клювати на наживку !

Так що плАнери пана Шворака це скоріше "фанера над Парижем"

Доречі пане Іван, а скільки вам років ? Я так розумію ви людина публічна чи точніше думаєте нею стати то логічно було б заповнити нормально свій профіль на найбільшому і що дуже важливо живому форумі міста.

Опубліковано

Ху іс Дембіцький - я галерею переглянув. Зачот, в мене дружина в такому стилі писала, то навчився сяк-так розуміти.

Але, якшо пленер і буде проведено, і за підсумками - виставку, то дРУГ геніального луцького архітектора навряд дозволить виставити картини "на злобу дня" в галереї.

Реально хто може зараз потягнути пленер та виставити в Луцьку - Анатолій "Паритет" і то при ВЕЛИКОМУ бажанні - imho.

В Ковелі був талант - Гєна-Володимир Іванович - то колись організовував і Луцьк і Ковель, але вже певне ніц не зорганізує...

Опубліковано

Ху іс Дембіцький - я галерею переглянув. Зачот, в мене дружина в такому стилі писала, то навчився сяк-так розуміти.

Але, якшо пленер і буде проведено, і за підсумками - виставку, то дРУГ геніального луцького архітектора навряд дозволить виставити картини "на злобу дня" в галереї.

Реально хто може зараз потягнути пленер та виставити в Луцьку - Анатолій "Паритет" і то при ВЕЛИКОМУ бажанні - imho.

В Ковелі був талант - Гєна-Володимир Іванович - то колись організовував і Луцьк і Ковель, але вже певне ніц не зорганізує...

Віктор Дембицький - учасник спілки художників... Приємна і відкрита особа

Опубліковано

"... учасник спілки" - ну так супер, "...приємна, відкрита ..." - особисто не знайомий, але роботи споглядати приємно.

Питання: що/хто заважає організувати пленер та виставку? Чи я щось пропустив?

Опубліковано

Питання: що/хто заважає організувати пленер та виставку?

До організації чого небудь ще діло не дійшло, зараз йде процес гуртування однодумців, причому однодумці є прямо в темі на форумі, але вони один одного вперто не бачать.

Опубліковано

Доречі !

Для чого чекати поки хтось згуртується і щось організує ?

Якщо є така необхідність то можна цей же прожект здійснити на сторінках цього ж форуму, причому він буде постійно діючим. Результати цього прожекту зможуть побачити наааааааааааабагото більше людей чим при проведенні разової акції.

Тільки для початку потрібно відповісти на одне питання - а це комусь потрібно ?

Опубліковано

я думав пан Іванко вже з десяток постів написав з пропозиціями, а тут пусто ... :blink:

Тобто плАнер не потрібний навіть його полум"яному організатору, налице чистий пАпулізм !

Опубліковано

я думав пан Іванко вже з десяток постів написав з пропозиціями, а тут пусто ... :blink:

Тобто плАнер не потрібний навіть його полум"яному організатору, налице чистий пАпулізм !

Приймаю критику в свою адресу.Проблема в тому, що на дане звернення та залишений телефон реакція була

аж НУЛЬ.Спишемо це на жарке літа та прілість луцької ініціативи. Щодо закидів про бездіяльність дозвольте

не погодитись.Робота ведеться і доволі активна, особливо по старому місту, єдине що сприймаю це закиди що до непублічності.

Хоча... Публічно декілька раз проводили виставки по "беспределу" в Старому місті, в квітні було присвячено майже

цілий номер "Волинь-Times" з детальною картою порушень та фотографіями. Тому, поважаючи Вашу позицію по збереженню

історії рідного міста, готові до конкретної співпраці по пленеру і не тільки...

Опубліковано
Проблема в тому, що на дане звернення та залишений телефон реакція була аж НУЛЬ.

Это обычное дело на форуме. Писать горазды все. Позвонить - единицы :)

Опубліковано

Позвонить - единицы :)

А я считатаю это абсолютно нормальным - мало ли что это за телефон. Господин Шворак так и не ответил на кучу вопросов, кто он, кого представляет, скоко ему лет и т.д.

Опубліковано

Тому, поважаючи Вашу позицію по збереженню історії рідного міста, готові до конкретної співпраці по пленеру і не тільки...

Так чого знову готуватися ? Відкривайте тему на форумі "Зникаюче місто", викладуйте матеріал який у вас уже є, а ми побачимо у якому форматі подавати інформацію і долучимося до справи !

Опубліковано

Пане Іван, у мене закрались сумніви, що ви конектитесь десь з села без інету. З такою реакцією як у вас серйозні справи не робляться. Публічна людина повинна жити в інеті і миттєво реагувати !

Ви не флегмат випадково ?

Через півтора місяця у нас зміна влади у місті , кого звинувачувати будемо у бездіяльносьті ????

Якщо є намір добити швидко Шибу то потрібно поспішати, час не чекає :D

Опубліковано

Шановний Otto Kreer Сприймаю раціональність в ваших зауваженнях, проте обєктивні обставини та завантаженість не дають можливості постійно перебувати в інтернет просторі. На Ваш закид стосовно "мало ли что это за телефон."надсилаю свій номер телефону Вам на приват, безпосередній звязок дозволить відповісти на всі ваші питання.

Опубліковано

Шановний Otto Kreer Сприймаю раціональність в ваших зауваженнях, проте обєктивні обставини та завантаженість не дають можливості постійно перебувати в інтернет просторі. На Ваш закид стосовно "мало ли что это за телефон."надсилаю свій номер телефону Вам на приват, безпосередній звязок дозволить відповісти на всі ваші питання.

Мені ваш телефон до лампади ! Немаю абсолютно ніякої охоти з вами спілкуватись.

Але коли ви хочете когось долучити до чогось то представтесь. Мені от переказали що ви скінхед.

Я вам уже писав декілька днів назад, хватить гуртуватись а :

Відкривайте тему на форумі - "Зникаюче місто", викладуйте матеріал який у вас уже є, а ми побачимо у якому форматі подавати інформацію і долучимося до справи !
Опубліковано

введіть мене у курс справи! бо я спочатку зацікавився, а потім забув це все. а зараз зовсім випадково знову цю тему знайшов, але бачу, що тут чогось сваряться Отто і Шворак. В чому справа? Я небайдужий до теми першого повідомлення. І ще кількох людей знаю. Колись писав про подібне: тут і тут, ну й інше. Тут щось подібне планується чи це просто якийсь дивний фейк?

Опубліковано

введіть мене у курс справи! бо я спочатку зацікавився, а потім забув це все. а зараз зовсім випадково знову цю тему знайшов, але бачу, що тут чогось сваряться Отто і Шворак. В чому справа? Я небайдужий до теми першого повідомлення. І ще кількох людей знаю. Колись писав про подібне: тут і тут, ну й інше. Тут щось подібне планується чи це просто якийсь дивний фейк?

Багато років займаємось темою Старого Міста та збереженням культурної спадщини. Абсолютно практично і без зайвого популізму. Розгорнули справжню війну. Ця тема для нас болюча, як і все повязане з зникаючим спадком предків. Шукаємо різні методи привернути увагу до цієї проблеми. Влітку була задумка провести пленер, та жара й традиційна волинська байдужість не сприяли цьому. Ідеї не полишаємо. Зараз знову активно почали пошук учасників. Багато матеріалів в і-нет не скидаємо - готуємо сайт з полем для коментів. Зважаючи на специфіку луцьких форумів, для яких, нажаль, серйозні теми, а особливо інформація про учасників, здебільшого стають темами для безпредметного "гону", стараємось обійтись без "самоспалення" (пробачте). Хотілось отримати дискусію по суті. Якщо є бажання робити це СПІЛЬНО, без взаємних звинувачень, побудованих на догадках, давайте.

По суті пленеру - є бажання долучити художників, фотографів, музикантів, поетів, прозаїків, краєлюбів та просто патріотів свого краю і відобразити стан зникаючої історії в виставці-акції побудованій на цікавих креативних підходах. Я думаю це дасть можливість ще раз привернути увагу людей думаючих,обиватилів та простих міщан до проблеми яка, нажаль, для багатьох залишається невідомою. Пошук нових нетрадиційних методів боротьби з байдужістю і відстоювання права на формування іншого простору ось завдання, яку ставимо ми перед собою.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...