Перейти до змісту

Росіяни йдуть!


b0rg

Рекомендовані повідомлення

Російські банки цього року стануть головними кредиторами українських підприємств. Експерти упевнені, що за темпами приросту корпоративних портфелів росіяни зможуть випередити фінустанови з європейським капіталом і наші держбанки, підім'явши під себе чи не всіх крупних позичальників у країні. Завдяки активному фінансовому підживленню від свого уряду російські банкіри вже понизили кредитні ставки для промислових підприємств, подовжили терміни їх фінансування і не мають наміру на цьому зупинятися.

Капітальний підхід

Посилення позицій банків з російським капіталом в Україні почалося ще в розпал фінансової кризи. Згідно з офіційною статистикою, на 1 січня 2009 р. вони видали 9,9% всіх кредитів юрособам (46,8 млрд грн.), наданих нашою банківською системою, на 1 січня 2010 р. - вже 14,3% (70 млрд грн.), а на 1 квітня - 15% (73,9 млрд грн.). На всі інші фінустанови з іноземним капіталом, що представляють в нашій країні більше десятка європейських держав і США, припало в першому кварталі цього року лише 27,8% кредитного портфеля підприємств (132 млрд грн.).

Понад усе проявляли активність "дочки" держбанків РФ - ВТБ Банк (ним володіє Внєшторгбанк) і Промінвестбанк (належить Внєшекономбанку). Саме вони зайняли два перші місця за розміром кредитних портфелів юросіб в "російській групі" на 1 квітня: 23,23 млрд і 22,8 млрд грн. відповідно. Третє місце - у дочірньої структури комерційного Альфа-банку з портфелем в 20,5 млрд грн. Коштів у росіян вистачало, адже уряд Володимира Путіна серйозно підкріпив капітали своїх фінустанов за останні півтора роки. В московського Внєшторгбанку капітал в 2009-2010 рр. виріс відразу на 180 млрд рублів ($6,4 млрд), після чого "статутник" українського ВТБ був збільшений на 770 млн грн. А в Внєшекономбанку РФ - на 100 млрд руб. ($3,6 млрд грн.) і він влив у наш ПІБ відразу 5,1 млрд грн.

Уся стаття ТУТ

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Росіяни молодці наступають з усіх фронтів одночасно, зараз навіть війни не треба щоб завоювати державу, хватить підм'яти під себе економіку.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

небачу нічого поганого в допомозі доброму сусіду в скрутний час =)

окрім хіба шо

тим що в мене побільшало роботи за ті ж гроші? :blink: та ну

яка різниця хто дасть грошей ?

вам легше стане якшо ви їх від Австралії отримаєте ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну якщо 2-3 роки кредитувати помаксимуму промисловість України, а потім наказати казачку зробити все щоб криза накрила неподєцкі - то можна отримати нашу неньку на блюдечку. Тобіш мета заробити поєднана з метою привласнити, а австралійці просто гроші б косили. В тому то і різниця для нас.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...