Перейти до змісту

Всемирный День Без Табака

ko5teg

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

3main.jpg

31 мая весь мир отмечает Всемирный день без табака. В этом году Всемирная организация здравоохранения призывает бороться с эпидемией табакокурения среди женщин.

По статистике ВОЗ ежегодно от заболеваний связанных с курением в мире умирает 1,5 миллиона женщин. Всего же курение забирает ежегодно не менее 5 миллионов жизней.

Всего же в мире курит 9% от общего количества женщин и 40% мужчин. Всего же на планете насчитывается более одного миллиарда курильщиков, 200 миллионов из них женщины, передает Центр новостей ООН.

Ситуация с каждым годом ухудшается. Так ВОЗ провела исследования в 151 стране мира. В половине из них в среде подростков количество курильщиков распределилось поровну между парнями и девушками.

день без табака на вики

З.І.

масово бросаем курить ?

Опубліковано

А я кинув і не можу натішитись від цього. Наскільки це класно не курити!

Не курити дійсно супреськи ... от тільки кидати млін хрєново :(

Опубліковано

от тільки кидати млін хрєново :(

Є таке діло. Але не дуже воно й складно, головне щоб ніхто не підбурював, мовляв "йдем курнем". Плюс було тижні два важкувато коли йдеш десь на пиво. Так і рвало закурити. А далі люкс, навіть і бажання такого не виникало.

Опубліковано

Неможу терпіти коли в моїй присутності курять, того що сам не курю, і почастіе б організовували заходи проти тютюнопаління.

Опубліковано

Колись цікавився цим питанням. Цікава історія як боряться на заході з курцями.

Великі компанії на заході витрачають немалі гроші на курців - своїх працівників. Чи через витрати на лікування/оздоровлення чи через обладнання обовязкових кімнат для курців і витяжок чи інше. Підрахували статистику - курці дорожче обходяться, ніж не курці. Почали думати що робити. Зауважу, що мотивація проста - витрачати менше грошей. Пішли найпростішгим шляхом: заборонили курити на території компанії. Вони мають таке право. Результат зявився - курити стали менше. Заборонити курити на території то вони можуть, а просто заборонити курити - ні. Більш затяті курці просто почали частише ходити на перекури за територію фірми. І знову почалися збитки: вийти за територію фірми і покурити займає багато часу - від 10 до 30% робочого часу. А це знову ж таки втрати для компанії, та і курець не перестає курити. Тоді все робиться ще хитріше - на вході в приміщення ставиться турнікет, а кожен працівник отримує індивідуальну магнітну картку. Кожного разу, коли він заходить або виходить з приміщення - це фіксується. Потім час, витрачений на "перекури" відмінусовується від загального і працівник законно отримує меншу зарплатню.

Отака вона, європейська бюрократія.

Опубліковано

европейская ли? я еще лет пять назад общался со знакомой, которая работала в известной киевской газете. там правила были простые : курить на улице (офис на третьем этаже, то есть это еще вверх-вниз каждый раз), в рабочее время три перекура в день суммарно 15 минут (кроме обеденного времени - там хоть закурись, но на улице опять же), за нарушение - штрафные санкции.

Опубліковано

Подібна система з турнікетами затросована на Центральному офісі Пакко Холдинг.Так що подібні системи думаю багато де вже застосовані.

Опубліковано

Думаю почати курити. 

Почекати анонс N-ядерних 10-11" ноутбуків з усякими мега, ультра і іншими залізяками на борту. Кинути, на зекономлені гроші купити :) Справа не в тому, що можна, не починаючи курити, відкладати гроші, а в гордій за себе фразі: "Я купив собі ........... на зекономлені гроші"

Опубліковано

По-моєму ніякі Всесвітні Дні та заборони не заставлять людину кинути палити. Поки вона сама цього не захоче. Причому не "на спор", а усвідомлено та реально.

Сам палю, та інколи з посмішкою спостерігаю за знайомими, які на протязі кількох років все не можуть кинути. Кожний день про це говорять і продовжують "сшибати" цигарки, бо самі типу покинули. :-)

А взагалі - було б бажання...

І колись трапилась на очі стаття з захищаючими куріння аргументами. Там приводились науково обгрунтовані статистичні дані по захворюваності. Виявляється є ряд хвороб, які навпаки не вражають тих хто палить. На жаль слідів цієї статті більше ніде не траплялось, хоча це не було першоквітневим розіграшем... 

Доволі неприємно буває зайти зранку в ліфт, в якому вже хтось встиг закурити щось "термоядерне". Колись навіть табличку роздруковував - "прохання в ліфті не палити". Допомагало, але не надовго. :)

Опубліковано

По-моєму ніякі Всесвітні Дні та заборони не заставлять людину кинути палити. Поки вона сама цього не захоче. Причому не "на спор", а усвідомлено та реально.

так же нужно чтобы начинали курить "осознано", а не потому что - рекламу увидел, или маме на зло, или что бы в дворе ботаном не считали

Опубліковано

так же нужно чтобы начинали курить "осознано", а не потому что - рекламу увидел, или маме на зло, или что бы в дворе ботаном не считали

Ну саме тому, особисто я проти реклами тютюнових виробів (зрештою і алкогольних також). В мене така реклама абсолютно ніяки позитивних емоцій не викликає. Швидше навпаки. А от на психічно несформований дитячий організм цілком може... :-(

Опубліковано

а ха ха =)

я вчора випадково натрапив на сюжетик (на ВТ чи то аверсі) про акцію яку проводили у нас в луцьку стосовно даного сабжу ...

карочє міняли цукерки на цигарки ... і за пів дня ... наміняли аж 5 цигарок =)) FAIL карочє =)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...