Oksana04 Опубліковано 28 Травня, 2010 в 08:15 #76 Опубліковано 28 Травня, 2010 в 08:15 Милостиня це і є їхня робота. 90% тих хто просить є професійними жебраками. Це гарно сформована структура, яка таким чином заробляє гроші. Хочеш просити плати, дадуть місце, захистять від грабунків міліції та тих же злодіїв Згідна з цим. А інших 10% якраз і могли б піти в цю ж саму церкву, яка їм допомагає... Колись давно читала одну ну дууууже цікаву книжку (згадаю назву - напишу) про столичних бомжів. Вони не можуть дозволити собі піти в ресторан в місті, і не тому що це не по кишнені, а просто був випадок - пішов один - його впізнали і побили. Тому вони відпочивають виключно за кордоном. Бо відпочивати по місцю роботи їм просто заборонено. В центрі просить високий худий хлопчина (з вигляду біля 30ти років). Колись його навіть показали по місцевому телебаченню і тоді в інтерв"ю він сказав, що вчора (не важливо - був звичайний робочий день) він заробив трошки більше 600грн. Цим заробітком був не дуже задоволений. Сказав, що на сьогодні планує краще заробити. Рік назад (і зараз також) багато різноробочих могли похвалитись таким заробітком????? А ми їх шкодуємо... Не всі з них живуть на смітниках. Це тяжко розібрати, тому із-за таких страждають дійсно нужденні.
ko5teg Опубліковано 28 Травня, 2010 в 08:30 #77 Опубліковано 28 Травня, 2010 в 08:30 я от вчора чек случайно викинув в смітник біля вопака на поповнення телефону =)ну і чесно кажучи, якби в момент коли я ліз в той смітник, мені дав хтось пару ре... я б точно не відмовився =) і від сорому б точно не помер би =)
Ayame Опубліковано 28 Травня, 2010 в 08:32 #78 Опубліковано 28 Травня, 2010 в 08:32 даю гроші завжди коли маю таку змогу, знаю що завжди є люди яким набагато гірше ніж мені, і розумію яка я щаслива...а в загалі про це може подбати держава, невеликої частини всіх вкрадених і розтранжирених державних грошей вистачило б щоб побудувати будь-який невеличкий цех у кожному місті, де бомжі могли б працювати, заробляти на свій хліб, там же можна й житло їм прибудувати, й бомжам тепло й ситно й державі подвійна вигода. нема безвихідних ситуацій, є ліниві люди!
pura Опубліковано 28 Травня, 2010 в 08:48 Автор #79 Опубліковано 28 Травня, 2010 в 08:48 ОГО, як довго я шукав цю тему, за яку мене поставили на перемодерацію і я не розумів чому. Тоді в 2006 році я тільки зареєструвався на цьому форумі і ще дуже слабо розбирався, що тут до чого і рідко заходив. І хтось під моїм акком наплодив тих тем про жебраків і паяльники , тепер то я догадуюсь, що це був мій співробітник.
IncvizitoR Опубліковано 28 Травня, 2010 в 08:55 #80 Опубліковано 28 Травня, 2010 в 08:55 І хтось під моїм акком наплодив тих тем про жебраків і паяльники оце жесть! Спробував собі уявити що жебраки почали просити милостиню з паяльниками... сурові такі челябінські жебраки
FunTom Опубліковано 30 Травня, 2010 в 08:20 #81 Опубліковано 30 Травня, 2010 в 08:20 в мене була історія зі смітником, на автовокзалі купив білет і по звичці (як після магазину) викинув чек у смітник... через декілька кроків дійшло що я зробив, прийшлось поритись але якби хтось підійшов і давав гроші - точно не взяв би Біля входу в магазин "Слон" кілька днів в місяць появляється бабуся, яка стоїть простягнувши руку. Їй я весь час стараюсь тицьнути якусь гривню. Циганам, які ходять гроші випрошують кажу: "Працювати йдіть". В церковні скриньки теж кладу гроші.Подавання милостині сприймаю як таке, що потрібно мені, а не тим хто її просить. Мабуть скоріш для очистки совісті. Ну чи із жалості. в тому той річ що більшість людей подають "для очистки совісті" тоді виходить в мене совість чиста
01luchanyn Опубліковано 30 Травня, 2010 в 18:26 #82 Опубліковано 30 Травня, 2010 в 18:26 Подаю сліпим, калікам. Тут дехто іронізує, мовляв, неслабо зашибають.Та нехай. А чи хотів би хтось із вас зашибати так, як вони і бути сліпим чи калікою?
AugadajKto Опубліковано 30 Травня, 2010 в 19:27 #83 Опубліковано 30 Травня, 2010 в 19:27 Стараюсь кинути пару грн...але тільки старенькій бабці,яка стоїть інколи біля колібріса("Лучеськ")не просить,а просто простягає руку....і хлопчику,що грає на баяні-молодчинка,заробляє чим може)))) і сесксофоністу що біля вопака в центрі (дуже гарно грає))))і деколи сидить біля перехода (Там-Там) мужичьок,з вагами-то теж частенько важусь)))жалко його,бо сидить і в дощ і в сніг...а ще відомий нам всім Андрюша)))і біля цуму сидить, і біля входу на варшавку-лякає завжди-ніколи йому не дам ні копійки-він і так звІзда!!!
Natasha Опубліковано 30 Травня, 2010 в 22:26 #84 Опубліковано 30 Травня, 2010 в 22:26 Вважаю, що давати гроші жебракам - даремна справа. І навряд чи добра...Одне діло добавити бабці пару грн. в магазині, як не вистачає, чи калікам, але... шкода дивится, як вони витрачають все на горілку...Є дуже багато людей, які дійсно нужденні, але вони соромляться просити.Знаю багатьох, які ледве кінці з кінцями зводять і живуть від авансу до з/п... і получають на руки "чистими" ті ж самі 700-800 грн, і не жаліються... І працюють, стараються і все тому, що наприклад кілька років до пенсії залишилось і потрібна хоча б якась робота чи просто потрібна стабільна робота, а не якась "мильна" контора. Мені цих звичайних людей набагато більше шкода.Доречі, навіть Біблія вчить, що той хто не працює, той і не їсть.
shevchenka Опубліковано 31 Травня, 2010 в 06:47 #85 Опубліковано 31 Травня, 2010 в 06:47 ну а как распознать таких? вариант "сердце подскажет" не проходит. да и сомневаюсь я, что "влетевшие" пойдут бомжевать. есть ведь знакомые, родственники, собственные руки и голова на плечах.imho, решение проблемы только в создании чего-то вроде общественного центра реабилитации за городской счет. или, пардон, уже есть что-то подобное?Цим повинно займатисьміське управління праці і соціального захисту населення. Воно"4.19. Забезпечує створення бази даних одиноких громадян, які потребують соціального обслуговування та соціальних послуг, проводить роботу, пов’язану з розвитком, зміцненням мережі інтернатних установ, територіальних центрів соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян, координує та контролює їх діяльність; сприяє розвиткові в інтернатних установах та стаціонарних відділеннях територіальних центрів підсобного господарства і виробництва для задоволення потреб цих установ; координує та контролює у межах своєї компетенції діяльність суб’єктів, що надають соціальні послуги." В райцентрі, де я жила до Луцька, такі заклади були. Причому окремо для самотніх пенсіонерів і людей похилого віку, і для бомжів (окреме приміщення), де вони могли прийти поїсти, помитись,а зимою - погрітись. там ще була пральна машина і праска, де можна було попрати одяг, а при потребі і взяти новий(склад з секондом - шапки, шуби, взуття). Думаю в Луцьку такі ж самі установи по-любому мають бути теж.
gvyura Опубліковано 2 Червня, 2010 в 15:09 #86 Опубліковано 2 Червня, 2010 в 15:09 народ, читаю тему і ОФІГІВАЮ!!!! реально.... найшли про що говорити. правильно казав Sasha "....того кто полез в мусорник: Гитлер бы такого расстрелял, а Сталин бы такого отправил куданибудь на край земли где нет мусорников. Может и жестоко, зато другим не повадно будет....." так і потрібно робити з працездатним населенням що бомжує.... я ніяк не повірю - що людина яка має дві руки, дві ноги і хоче працювати - не може найти роботи, або по крайній мірі заробити на хліб, та і за житло - нема де жити в місті - їдь в село, повно хат стоїть пустками, особливо у нас на Поліссі... думаю любий сільський голова поможе.. аби тільки людина була не питуща, і кусок землі буде, щоб прохарчуватись... та і копійку заробити там тоже можна... бо стареньких людей по селах багато, а працювати їм тяжко.. та безліч є виходів, аби тільки захотіти.... а то починаєте, бомжі які не пьють!!!!! СМІХ!!!! вони самі того хочуть і їм подобається таке життя, повірте, життя реально без проблем.... це вже не люди... це навіть не тварини, це нижче... для мене це дикість!!!! кого потрібно пожаліти і підтримати - так то пенсіонерів, які пропрацювали все життя, а зараз живуть за копійки, і ледь зводять кінці з кінцями, от коли їх бачиш у смітнику. от оді серце кровью обливається.... не людлю писати, але: якщо хтось пам"ятає, то років 3-4 назад (я десь тоді останній раз бачив) стояв дідусь, просив милостиню.... (я - категорично не подаю милостині грошима, нікому і ніколи. я не жадний, навпаки мені приємно робити людям подарунки, приємне...) так от - одного разу я побачив як бабуся принесла тому дідулі їсти.... я простояв весь той час, як він їв, ЛЮДИ - ось на таких потрібно звертати увагу!!! дідусь їв, як будь-то в країні був голод, бабуля принесла йому раюху хліба з кусочком ліверної ковбаси, і він це з"їв, притуливши руку з тим "бутербродом" не проронивши жодної кріхти!!!.... а ви про працездатних бомжів.....(((( віддав всі гроші які були з собою на той момент, суму не буду озвучувати, але ще тяжче було дивитись на сльози в очах дідулі.... ЗВЕРТАЙТЕ УВАГУ НА СПРАВДІ ВАЖЛИВІ РЕЧІ, А НЕ НА РІЗНИЙ НЕПОТРІБ - ГУМАНІСТИ!!!!!
MACCEN Опубліковано 5 Червня, 2010 в 14:17 #87 Опубліковано 5 Червня, 2010 в 14:17 Просить действительно те, кого судьба вот так мордой и об пол не будут, не то воспитание, часто к вам бомжи приходят просят на хлеб и так дальше? А приходят непонятные люди, "дай, помоги", хотя батя раз прикалывал прикол, сидит он дома, звонок, два солдата срочника (в форме были), дядька дайте что пожрать а то вообще пипец (это было давно лет так 12 назад), батя говорит щас (открывает холодильник, а там шаром как прокатило, сало и все), ну батя выносит шмат сала, и пол буханки хлеба, они ему спасибо. Потом смотрит в глазок, они прямо на лестнице разломали хлеб и сало грызут. Люди разные бывают, и в основном "я же просил на хлебушек, а не хлеба кусок" ))
talja Опубліковано 30 Листопада, 2010 в 15:06 #88 Опубліковано 30 Листопада, 2010 в 15:06 Мене сьогодні вибило з колії прохання старенької бабці купити їй хліба. Говорила вона не зовсім зрозуміло і я тільки з третього разу зрозуміла, що їй треба. Бабця ішла по льоду з важкими сумками і так мені її стало шкода, що нема в неї близьких людей, які просто купили б їй хліба . Вона була така вдячна за цю дріб"язкову послугу і сказала, що ніхто не хотів купити їй хліба. Я так подумала, що в людей просто не було часу, щоб кілька разів послухати її, може, і я, коли поспішала, так би і зробила.... ...Люди, якщо можете, допоможіть, коли вас просять, ви від того не збіднієте, а той, хто просить - не збагатіє. І не вчіть своїх дітей не давати тим, хто просить, кожен може опинитися на тому місці...
AK88 Опубліковано 1 Грудня, 2010 в 22:00 #89 Опубліковано 1 Грудня, 2010 в 22:00 Мене сьогодні вибило з колії прохання старенької бабці купити їй хліба. Говорила вона не зовсім зрозуміло і я тільки з третього разу зрозуміла, що їй треба. Бабця ішла по льоду з важкими сумками і так мені її стало шкода, що нема в неї близьких людей, які просто купили б їй хліба . Вона була така вдячна за цю дріб"язкову послугу і сказала, що ніхто не хотів купити їй хліба. Я так подумала, що в людей просто не було часу, щоб кілька разів послухати її, може, і я, коли поспішала, так би і зробила.... Як на мене, то благодійність у типових побутових ситуаціях і має мати переважно характер послуг, а не давання грошей. Допоможіть старенькій, інваліду, жінці з коляскою... Допоможіть зайти в маршрутку чи вийти з неї, поступіться місцем, купіть хліба, переведіть через дорогу тощо. Багато людей просто не задумуються над подібними елементарними речами. По-моєму, така благодійність набагато ліпша, ніж дати пару копійок "професійному жебраку".....
01luchanyn Опубліковано 5 Грудня, 2010 в 18:21 #90 Опубліковано 5 Грудня, 2010 в 18:21 По-моєму, така благодійність набагато ліпша, ніж дати пару копійок "професійному жебраку".....100%
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.