Перейти до змісту

Де дешевше- на державному чи платному навчанні

fazometr

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Хочу побачити відгуки форумчан на рахунок того, яка форма навчання дешевша. Напевно не один я чув шо державне навчання обходиться дорожче ніж платне. Чекаю ваших відгуків.

• Відповідей 56
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Брехня на державному мені, ще платять по 600 з лишнім, що місяця.

А якщо на зі взятками "вчитися" - то також виходить дешевше на державному. Беруть зі всіх однаково.

Правда серед платників існує думка, що їх виганяти для університету не вигідно. Не знаю на скільки вона відповідає дійсності.

Опубліковано

і я вже 5років державу обдираю :0003: з самих початків на 125грн/місяць. тепер - на майже 700 :rolleyes: так що державне і правда дешевше

Опубліковано

Gannusya, непогано, на сьогоднішній день ~90 уо\місяць.

Як я поступав в 2002 р. стипендію отримував ~40 грн\7,5уо.

В 11 разів держава підняла, а всі жаліються що жити погано :)

Опубліковано

і я вже 5років державу обдираю

+1

В 11 разів держава підняла, а всі жаліються що жити погано

а невже життя таке ж прекрасне, яким ви його бачили, коли поступали? (і не пишіть що ви давно закінчили, це й так ясно)

Опубліковано

повне безглуздя. На державному ви отримуєте +7500 грн стипендії а на платному орієнтовно -8000 грн плата за навчання. А за сесію і курсові чи дипломні, якщо прийдеться платите одинаково.

Це все залежить від університету і факультету.

Опубліковано

ну если учишься на бесплатном - есть голова на плечах. значит можно и самому сдать. Логично?

Опубліковано

Правда серед платників існує думка, що їх виганяти для університету не вигідно. Не знаю на скільки вона відповідає дійсності.

Мого одногрупника відрахували на перших курсах, хоч він і навчався за контрактом...

Якщо ти не знаєш предмету, то платиш за екзамени та курсові. Викладачу, який в тебе читає дисципліну всерівно на якій ти формі навчання (контракт, бюджет).

Якщо ти нормально навчаєшся - то маєш стипендію, а це стимул отримати нормальний диплом (точніше виписку до нього)...

Опубліковано

А як же хабарі і всьо такоє?

Ну так хабарі і всьо такоє можуть платити студенти державної і платної форми навчання.

Опубліковано

на рахунок хабарів і всього такого - 99% викладачів нічого такого спеціально не роблять, щоб ви не здали.

вчіть, і не ьуде вам хабарів і всього такого!

Опубліковано

на рахунок хабарів і всього такого - 99% викладачів нічого такого спеціально не роблять, щоб ви не здали.

вчіть, і не ьуде вам хабарів і всього такого!

Є і такі що роблять, за період свого навчання стикалася не один раз з таким що група не здавала, були такі викладачі, що давали таку літературу, яку майже нереально було знайти, або заставляли тупо зубрити по лекціях і слово в слово розказувати як дав цей викладач, а не своє розуміння предмету.... от так і виходило, що інколи хабарі і приходилось давати :blush:

Хоча найважливіше як ти себе зарекомедуєш, якщо з першого курсу будеш сумлінним студентом і не розлінишся потім, то і не прийдеться хабарів давати)

Опубліковано

Згідний, що важливе питання про вартість навчання. Але, варто більше задумуватися про те, як та чи інша спеціальність, здобута в університеті може допомогти забезпечити Вам гідне життя. Наприклад, однією з найпрестижніших є спеціальність скажемо "Банківська справа" чи "Фінанси". Абітурієнти, а особливо їх батьки гадають, що така спеціальність забезпечить достойне життя. А в реальності..... Для 90% випускників, якщо пощастить, операціоніст у банку, який завжди в усьому крайній і отримує 1000-1200 грн. І абсолютно не впевнений у завтрашньому дні. Хороший сантехнік чи столяр такі гроші може заробити за 2-3 дні.

Опубліковано

Напевно, автор теми лише збирається поступати.... Однозначно, державне навчання дешевше - так ти хоч зможеш оплачувати сам свої курсові та контрольні. ;) А якщо серйозно, то і без хабарів можна навчатися. Я, на жаль, лише на п'ятому курсі відчула, що значить вчитись на державному.... Все-таки добре, коли тобі ще платять за навчання. Так що є до чого прагнути, а не питати, де дешевше.

Опубліковано

коли я навчався то на першому курсі після першої ж сесії з трьох груп по 30 чоловік залишилося дві і повиганяли майже всіх платників і лише одного державника.

Я, на жаль, лише на п'ятому курсі відчула, що значить вчитись на державному.... Все-таки добре, коли тобі ще платять за навчання. Так що є до чого прагнути, а не питати, де дешевше.

Аналогічна ситуація. Чотири роки платив я. А на 5 курсі вже платили мені. За той один рік я "відбив" вартість навчання за два роки.

Опубліковано

і ще одне: звертайте увагу на якість навчання!

Витрати на хороше навчання - це ІНВЕСТИЦІЇ У ВЛАСНЕ МАЙБУТНЄ!!!

Памятайте: Важко у навчанні, але легше буде пізніше у житті застосовувати здобуті знання. Розумію, це звучить трохи пофасно, але на якомусь "життєвому віражі" ці знання допоможуть обійти суперників чи конкурентів. Тому не варто сприймати високі вимоги викладача як його натяк на незаконні дії. Якщо буде надто легко вчитися - як і на пасивному тренуванні, результат буде мінімальний. А можливо цього результату не буде!

Вам дадуть можливість навчитися, але силою вчитися заставляти не будуть!!!

Хоча зараз модно рахуватися студентом, але користайтеся нагодою вчитися сповна!!!

Пізніше, коли життя (робота) вимагатиме певних знань для їх здобуття не буде часу !!!

Опубліковано

Топікстартер жжёшь )))

Платне навчання - платиш ти, державне - платять тобі, а питання хабарів та "рєшаній" залежить від показника даунізма окремо взятого індивідуума і не має до навчання аж ніякого відношення :)

Опубліковано

вполне нормальный вопрос, половина(а может и того больше) государственных мест продаеться руководством университетов родственникам, знакомым родственников и т.д.

мое мнение таково, если школьный атестат с высокими отметками то можно пробывать - конкурс большой но пробиться можно.

также приветствуются справки о малом обеспечении семьи, сиротстве и т.д.

Опубліковано

а по поводу ценевого вопроса то, 6 лет назад, сумма отбивалась за 1-2 года, как теперь - незнаю,

всегда зависит от того сколько человек-посредников, если от кума-свата до оспиранта-преподователя и т.д. ,каждый откусить захочет и соответственно больше прийдеться "отстигнуть"

если увереный что после поступления не начнешь жить полной студентской жизню и не будешь похож на свой аватар, а проникнешся всей красотой мат.анализа, теоретической механики или чевото там еще :D - иди на государственную форму обучения

Опубліковано

Я просто "збитий з пантелику" такими питаннями!!! Автор не те що поступати ще тільки збирається, він, мабуть, у вузі вчитись зазделегідь НЕ ХОЧЕ!!! ППЦ! а потім ці люди розказують про рівень освіти у нас і як викладачі всіх спеціально обдирають!

Я закінчую 5 курс, за всі роки по мірі своєї ліні віддячив "символічною винагородою" за неохоту ходити на фізкультуру, та й то кілька раз за 9 семестрів фізри! на контрольних і курсових за рік можна заробити чималу суму! не вірите, запитайте в Gannusya :rolleyes:;) одном словом, хочеш вчитись - вчись, не хочеш - покинь університет, не хочеш покидати - поділись. цікаво, а хто таких на державному тримає??

Опубліковано

сама дешева форма навчання - самоосвіта. Шкода що за останні 10 років освіта у нас перетворилась на бізнес. І ще сумніше те, що оплата постійно збільшується а рівень падає.

Люди йдуть у викладачі бо можна класно заробляти неофіційно, молодь іде вчитися просто заради "корочки".

Прогнило щось у нашому королівстві...

Опубліковано

Саме дешевше вчитись в бурсі на держаному після 9 класу. Дешево і сердито. Нема різниці між тим щоб вчитися 3 рокі на автослюсаря або 5 на якогось там менеджера або економіста (яких як собак по луцьку бігає) всерівно після закінченя той і той отримає бумажку яка ніде не ціниться і з якою можна сходити у відомо яке місце, і обидва будуть стояти на біржі праці...

ось така сурова правда нашої країни...

Хоча нова влада казала що потрібно робити прогноз які професії будуть потрібні через 5 років , і вже по цьому робити держзамовленя на навчання

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...