Phoinix Опубліковано 14 Травня, 2010 в 07:42 #1 Опубліковано 14 Травня, 2010 в 07:42 Україна і РФ до кінця 2010 року підготують спільний навчальний посібник для вчителів історії.Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це міністр освіти і науки України Дмитро ТАБАЧНИК сказав під час відеомоста Київ-Москва.«У нас є цікаві напрацювання щодо створення спільного навчального посібника для вчителів історії і суспільствознавства. У нас досить різні програми і я розумію, що це вельми маніловська ідея створити спільний підручник, тому ми розпочнемо з навчального посібника для вчителів», - сказав Д.ТАБАЧНИК.При цьому він зазначив, що в посібнику будуть викладені різні точки зору на «деякі складні процеси».За його словами, це дасть змогу вчителям краще розуміти один одного.Д.ТАБАЧНИК підкреслив, що всі події, які відбуваються на території України, є невід`ємною частиною української історії.«Я думаю, що навчальний посібник для вчителів України і Росії можна буде зробити до кінця календарного року. Видамо його ми досить швидко. А охоплювати він має період від стародавньої історії і до XXI століття», - сказав він.У свою чергу, заступник міністра освіти і науки РФ Ісаак КАЛІНА також підкреслив, що треба розпочинати із спільної книги для вчителів, і, можливо, з часом це переросте взаємоузгоджені підручники історії.оригіналїа нам той підручник потрібен? Якщо здамо історію, то це вже можна рахувати що ми втратимо націю, як незалежну, унікальну. Станемо малоросами як нас і називають.
laska Опубліковано 14 Травня, 2010 в 08:58 #2 Опубліковано 14 Травня, 2010 в 08:58 Я цього й очікувала Дошукалися нових концепцій... Я так розумію, переписування буде саме в такому напрямку: Російський політолог, депутат Державної думи Росії від пропутінської партії "Єдина Росія" Сергій Марков вважає "важливим завданням" "різку, радикальну зміну підручників історії в сучасній Україні", бо, на його думку, "вони сфальсифіковані". (с).
Chatte Опубліковано 14 Травня, 2010 в 09:55 #3 Опубліковано 14 Травня, 2010 в 09:55 От є ще десь таке, щоб "НЕЗАЛЕЖНІЙ" державі сусідня незалежна диктувала, як їй історію писати? "різку, радикальну зміну", буе Цікаво, які в нас тепер нацгерої будуть...
Phoinix Опубліковано 14 Травня, 2010 в 10:56 Автор #4 Опубліковано 14 Травня, 2010 в 10:56 От є ще десь таке, щоб "НЕЗАЛЕЖНІЙ" державі сусідня незалежна диктувала, як їй історію писати? "різку, радикальну зміну", буе Цікаво, які в нас тепер нацгерої будуть... Героя України я думаю дадуть Путіну та Медведєву, оце і будуть наші національні герої
Blik Опубліковано 14 Травня, 2010 в 11:37 #5 Опубліковано 14 Травня, 2010 в 11:37 народ, настають такі часи, що дійсно правдивої історії ми не дочекаємось ще довго. І боротись ятак розумію особливо ніххто не буде. Сире суспільство. Що можна зробити?- закупйте нормальні історичні книжки. Я наприклад цим вже зайнявся, ще й купив документальний фільм "Собор на крові". Хоч буде що нащадкам показати. Бо чавити патріотичний дух будуть немилосердно.
HelloBoy Опубліковано 14 Травня, 2010 в 11:39 #6 Опубліковано 14 Травня, 2010 в 11:39 це все похоже на насильницьке насаджування російської мови! я нічього проти мови не маю! но я вважаю що людина(мати, батько) сама повинна вибирати що буде вчити а що ні! яку книжку буде читати а яку ні! таке відчуття що знову вертаємось в союз! ше тількі дядьків в чьорних кожаних плащах які підходять до громадян на вулиці не хватає
Phoinix Опубліковано 14 Травня, 2010 в 12:20 Автор #7 Опубліковано 14 Травня, 2010 в 12:20 я так розумію ця влада не хоче цяцькатись в роздріб, здає все оптом і економіку і культуру і т.д.
druid Опубліковано 14 Травня, 2010 в 12:33 #8 Опубліковано 14 Травня, 2010 в 12:33 В школі я досить непогано знав історію. Закінцив 11-й клас, здав навідмінно екзамен з історії України і зловив себе на думці, що я у цьому питанні пропустив щось надзвичайно важливе. Пізніше я зрозумів. Я все знав про легендарних скіфів, які дали тягла самому Македонському, я все знав про велич Київської русі, ще більше я знав про крутізну козаків... але я нічого не знав про історію рідного міста. Зараз я собі це дуже просто пояснюю - патамушта історія валинска-галіцкай русі нє савсєм пасуєт палітікє імпєрской маскви. Період найбільшого розквіту Луцька припадає якраз на той час коли вже розпалась Київська Русь і ще толком не зявилась Росія. Це прикро, оскільки деталі розвитку західної України я взнаю переважно під час екскурсій відомими місцями нашого регіону, спілкуючись з істориками-краєзнавцями і читаючи історичні книги, які виходили тиражами у 100-200 штук. Та це все ліріка. По темі: баба-яга проти.
Blik Опубліковано 14 Травня, 2010 в 12:36 #9 Опубліковано 14 Травня, 2010 в 12:36 я так розумію ця влада не хоче цяцькатись в роздріб, здає все оптом і економіку і культуру і т.д.знаєте, їхав я сьогодні на авто, і побачив бігборд ПР - голубі прапори, а потім , щосьмені а думку прийшло , що коаліція правляча це ПР та КПУ. а В КПУ виявляється червоні правори. І от хрінь яка, зєднати ці прапори і вийде колишній совєстький прапор Голоубо-червоний. То шо ще чекати від нової політики держави,- вони ж свідомо йдуть на відродження союзу.
romaxa11 Опубліковано 14 Травня, 2010 в 12:39 #10 Опубліковано 14 Травня, 2010 в 12:39 Головне що вони будуть прививати цими книжками - це неоднозначність, багатовекторність і складність української історії. Після цього виросте покоління безхребетних овець, які у всьому будуть сумніватися. Однозначно, що домінування в ній буде віддано східному сусіду і героїзм з державотворенням буде подаватись через призму московського князівства. Демократичним шляхом через мітинги і страйки вже нічого не вирішиться. Опозиції нема. Якщо щось і буде, мирно воно не пройде.
Phoinix Опубліковано 14 Травня, 2010 в 12:49 Автор #11 Опубліковано 14 Травня, 2010 в 12:49 Ми що не є сама натуральна нація рабів. Начальніка з Москви сказав а Януковича та Азарова робити. Само прикро те що ми от зараз тут сидим і толкаєм такі розумні речі, про патріотизм, про націю, а хоч хтось щось після цього зробить? чи просто буде як на пянці(сьогодні поговорили, а завтра забули про що була мова вчора).
romaxa11 Опубліковано 14 Травня, 2010 в 13:28 #12 Опубліковано 14 Травня, 2010 в 13:28 гуртуємось по двоє (щоб трьох гетьманів не було) і чекаємо першого вистріла
Blik Опубліковано 14 Травня, 2010 в 13:32 #13 Опубліковано 14 Травня, 2010 в 13:32 гуртуємось по двоє (щоб трьох гетьманів не було) і чекаємо першого вистріла те як прийнято зараз піддівати "свідомі українці" - їх дійсно мало. Але я погоджуюсь про перший постріл (в значені на старт). І як би мене запитали про майдан то я гарантовано знову був би там.
romaxa11 Опубліковано 14 Травня, 2010 в 13:42 #14 Опубліковано 14 Травня, 2010 в 13:42 Це що зараз відбувається, це такий собі перехід від щедрого НЕПу до колективізації. Влада голодна, нічим не стримна, відповідальності нізащо не несе, бери грабуй - все твоє, щось типу як більшовики.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.