Перейти до змісту

V Міжнародний Джаз Фестиваль до Днів Європи в Луцьку «Музичні діалоги 2010»


polus

Рекомендовані повідомлення

md2010.JPG

V Міжнародний джазовий фестиваль «Музичні діалоги 2010» — унікальна подія сучасної європейської культури. Значення та якісний рівень проведення фестивалю високо оцінюють експерти Європейського Союзу з культурної політики.

Цьогорічне фестивальне дійство відбудеться 15 травня о 17.00. Місце проведення фестивалю — Луцький Замок XIV століття — знакова споруда м. Луцька, адже саме тут у XV ст. відбувся З’їзд європейських монархів. Замок символізує собою єднання України з Європою, і тому його було обрано для проведення фестивалю, метою якого є популяризація українського та зарубіжного джаз-фольку, інтеграція української музики до системи культурних цінностей Європи.

Учасниками «Музичних діалогів 2010» стануть: Rezus Blues (Луцьк, Україна), Ok-Tet Trio (Москва, Росія), Unity (Польща — Україна — Німеччина), Джаз-тріо О. Терехова та Валерій Колесніков (Донецьк, Україна).

Колектив Rezus Blues вже вдруге презентуватиме луцький джаз на сцені «Музичних діалогів». Музиканти працюють разом вже більше ніж 4 роки і за цей час відвідали низку музичних фестивалів не лише України, а й закордону. Ok-Tet Trio — проект вокалістки, музичного журналіста Тетяни Балакірської. Тріо презентуватиме мелодійну, і водночас досить незвичну музику, в якій глядачі можуть почути натяки на музичну спорідненість з такими виконавцями як Енні Леннокс, Fink та “The Books”. Це поєднання примхливих мелодій з природнім й іноді навіть хаотичним інструментальним супроводом, в якому витончена сутність аранжування співіснує з одночасною навмисною шорсткістю загального настрою: музика, що одночасно захоплює одночасно своєю природністю та спокушеністю. Міжнародний джазовий проект Unity є зразком того, як музиканти можуть співпрацювати, незважаючи на різні світогляди, політичні кордони: Польща, Україна та Німеччина поєдналися завдяки універсальній мові — джазу. Джаз-тріо О.Терехова відвідає луцький фестиваль разом із людиною, ім’я якої занесене до американських та європейських джазових енциклопедій — Валерієм Колєсніковим. Валерій Володимирович — найвідоміший український джазовий трубач, заслужений артист України, професор Донецької та Ростовської консерваторій.

Традиційно завершить фестиваль джем-сешн, а протягом фестивального дня можна буде оглянути та придбати старовинні музичні інструменти.

Організатор фестивалю — Волинська обласна громадська організація «Луцький джаз-клуб». Фестиваль відбудеться за сприяння Луцької міської ради, Генерального Консульства РП в м. Луцьку, ГО «Єднання». Генеральний спонсор: Pellet Energy Україна.

Рекламний спонсор: ТзОВ «Ініціал»

Інформаційні партнери: Волинська обласна державна телерадіокомпанія, Радіо «Луцьк» 107, 3 FM, «Сім’я і Дім», Радіо «СіД FM», «Волинь-нова», «Віче-інформ», «Луцький замок», «Вісник & Ко.», Всекураїнський джазовий портал (www.uajazz.com), Продюсерський центр «Jazz in Kiev» (www.jazzinkiev.com,), «Волинські новини» (www.volynnews.com), «Волинська правда» (www.pravda.lutsk.ua), «Волинський інформаційний портал» (http://vip.volyn.ua), Ресурсний центр «ГУРТ» (http://gurt.org.ua).

Квитки можна придбати на театральному майдані: тел. 240 - 424

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Jazzclub.lutsk.us - стосовно даного питання шукайте інфо тут, звертайтесь до керівництва

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

от тільки щоб з погодою повезло, не так як минулого року. тоді була злива і сховатися від дощу було ніде. а так - дуже сподобалось,піду обовязково

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

от тільки щоб з погодою повезло, не так як минулого року. тоді була злива і сховатися від дощу було ніде. а так - дуже сподобалось,піду обовязково

Так, минулого року дощило, але все ж було ну дуууууже гарно!!! Дощ крізь сонце, а потім величезна веселка і все це в супроводі прекрасних мелодій!!!

Але все ж надіюсь завтра дощик не завадить=)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо підійду близько 20.00 я ще попаду на когось?

Попадеш. Завершити планують десь до 21-30

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Були. Особливо сподобався Колесников. Ех, таланти... Правда були недовго , бо не розрахували з одягом і трошки змерзли :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я попала на виступ джаз-тріо О.Терехова і Валерія Колеснікова - як виявилось, то був останній бенд. Але як грали...!!:smile-zachot: Колесніков - трубач, його партії були дуже оригінальні, ніби перчинки надавали мелодіям, але мені більше сподобався Терехов - його електронне піаніно звучало ніжно і свіжо, як літній дощ...

На завершення, як прийнято, джем-сейшн. І я пошкодувала, що так пізно прийшла і не побачила всіх артистів. Але настрій все-одно гарний:blush:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Був до пабєди - змерз (в майці троха холодно було), було дуже гарне дійство - сижу направду Задоволений, а на рахунок пальто - я ходив джаз слухать, а дрібні маменти мну по цимбалам.

ГАРНО БУЛО :) Дякую що запостили.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

:101010:

Я теж приперся у хутболці і потім мерз. Правда, згодом знайшов, де погрітись. :_16:

А щодо музики... Колєсніков, канешно, гуру, але мене чомусь більше пре Баковський. Не знаю, чим пояснити... :_40:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І я не пожаліла, що прийшла. Приємніше таку музику слухати не в приміщенні, а на відкритому повітрі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...