Перейти до змісту

Рибалка на Волинському поліссі


Slavco

Рекомендовані повідомлення

Вирішив створити дану тему для того щоб народ відписувався про поїздки на водойми славних поліських країв.

Почну із себе :)

Отже, вчора, 25 квітня поїхали ми з тестем на один із каналів осушувальної системи Любешівського району, а саме на Березичівську гілку.

"На точці" були десь біля 9 год ранку. Світило сонце, але було крепко холодно, десь порядка +7-9, ще й вітер.

Метою був карась (спить\не спить, рухається\не рухається). Одним словом, весняний тест-драйв. Ловили на поплавок, з наживки мали хробака і манку, прикормлювали макухою.

Зразу по приїзду в мене почала покльовувати дрібнота: підлящики, в"язики, краснопірка. Потім, десь годині в 10-й, тесть зловив першого карасика, десь грам на 150. І знову дрібнота, що випускалась назад (для кота вже зловили :)). В районі 11 год, коли пригріло сонце і можна було розстібнути бушлати в мене клюнув риб, який довго запирався, затягнув в очерет, але згодом був витягнутий на повітря і завис в гіллях куща понад канавою. :) Ним виявився лин вагою грам так 250-300 (не важив, навскидку кажу ;) ). Ось він :)

post-30-1272292318,38_thumb.jpg

З новим азартом ми взялися махати батогами, зловили ще по декілька карасів, два окуні і все. Результатом зачотної риби, ту що забрали додому були: линок, 6 карасів розміром від "за ладонь", два окуні.

Але ранувато ще для повноцінної ловлі на тих каналах, риба майже не шукає їдла, млява. Треба чекати теплих ночей і сонячних днів. Тому надіюсь на травневі свята, знову поїду в ті краї.

ЗИ. Весь риб був зловлений на хробака, спроби на манку тільки дратували - довбала дрібнота що навіть не могла потопити поплавок. Риби все ще хочуть мясця після зими :).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 2 тижня потому...

На жаль цими вихідними не вийшло половити де обіцяв постом вище. Але їздив на інші водойми Любешівщини. 2 травня був на озері в селі Судче (фактично це ставок, викопаний для пана селянами ще на початку минулого століття, але викопаний вдало, на джерелах - тому вода постійно чиста і озеро не замулюється). В цьому озері дуже багато дрібного карася "на долоню". Тому ми з тестем приємно провели час піднімаючи-опускаючи поплавчанки, до 14 год я зловив 40 шт, а тесть 41 карася (ми не браки - його від того там не поменшає) :). Дітвора ходила з сачками і просто закидала з берега в очерет, носили по 20 штук. Нерестує він там зараз, але чогось дрібний, може виною джерельна вода?

3 травня я поїхав в урочище Своротва ( біля села Курин) - це такий собі невеликий став, скрізь якого проходить меліоративний канал. Став зовсім заріс, закинути донку, фідер, етс - неможливо. Ловив поплавком прямо кидаючи між молоді пагони очерету. Глибина - 20-25 см, наживка - манка, За 4 години спіймав 4 карасі, грам на 100 і три краснопірки. Загубив одну оснастку до поплавчанки та два гачки (в очереті ловити важко :) ).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 2 тижня потому...

Я от планую на наступних вихідних на Стохід з'їздити в Камінь-Каширський район, побачимо що там осталось. Якраз на наступному тижні обіцяли спінінг привезти, заодно і випробую.

Минулого літа в тих місцях чудово ловився язь на спініг, вагою від 200гр до 1кг. Ну і місцями попадалась щука і окунь. Надіюсь що і цього року буде не гірше.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо є бажання порибалити в Озерянах, можу запропонувати путівку на базу відпочинку, яка розташована на березі озера. Деталі у листуванні.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 2 тижня потому...

Їздив на вихідних на Стохід. Не сильно вдала рибалка вийшла впіймав всього одну маленьку щучку. Ну і ще побавився трохи з верховодкою, яка досить непогано хватала мепсовсьго bugs.

На Стоході дуже багато води, місцями він вийшов з берегів, і дуже сильна течія. Тому ловити там не зовсім зручно, плюс до всього по рукавам і затонам місцеві ганяють сітками.

post-8493-1274768361,47_thumb.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 1 місяць потому...

Іздив знову на стохід, на декілька днів. Улов слабоватий ніж минулого року, але всеж є. Правда на наступний же день відпустку підпортили браконєри які пройшлись по місцях лову електровудкою :mdr:

post-8493-1279188810,41_thumb.jpg

post-8493-1279188822,17_thumb.jpg

post-8493-1279188836,22_thumb.jpg

post-8493-1279188851,13_thumb.jpg

post-8493-1279188864,91_thumb.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

наступного разу маякуй, разом поїдемо

Якщо буду їхати на рибалку, то без проблем.

Але просто більшість поїздок туди не на рибалку, а рибалка виходить коли є вільний час.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 4 тижня потому...

Хто що чув про рибалку на оз.Білому біля Кузні?

Бо мені тут нарозказували казок :D , хочу почути більше інформації

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 3 місяця потому...

Маю дружину з Любешова. Часто їжджу в Любешів і на рибалку, і по гриби і просто в лісові походи чи сплавляємся човнами по стоходу. Де-де, а там є чим занятись в плані таких розваг.

На рибалку частенько їздимо на озеро Шині (на карті оз. Червиське). Озеро величезне і дуже гарне. Мало комфортабельних підходів. Зі сторони Любешова під'їзд через Віл. Лісом проходить тільки Нива і УАЗ. Легковими нереально. Джипами краще не ризикувати. Зі сторони Червищ не їздив, але кажуть, проїхати можна.

Нивою до берега недоїхали метрів 100. Далі пішки по болоті, по плавунах. Плавуни, як батути. Кароче жость. Я перший раз був м'яко кажучи вражений. Вийшли на лілії, які тянулись від берега метрів на 50. І так добрих 1,5 кілометра вздовж берегової лінії.

Їздимо по карпа і линка. Хоча паралельно можна навалити дрібної краснопірки.

Їдьте.........

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 6 місяців потому...

На вихідні вирвались з братами в Камінь-Каширський район на хутір відпочити трошки і заодно порибалить на Стоході.

Похода правда була не зовсім гарною, але без улову не залишились.

Правда не обійшлось і без ложки дьогтю, як виявилось напередодні всі глибокі місця біля хутора, браконьєри обловили за допомогою вибухівки :mdr:, а дуже гарні і перспективні місця біля інших сіл - електровудкою (по словам місцевих) і сітками :mdr: .

Ось результат рибалок, все піймано мною спінінгом.

post-8493-0-66853100-1307991446_thumb.jp post-8493-0-21416000-1307991466_thumb.jp post-8493-0-06894700-1307991486_thumb.jp

post-8493-0-66853100-1307991446_thumb.jp

post-8493-0-21416000-1307991466_thumb.jp

post-8493-0-06894700-1307991486_thumb.jp

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 2 місяця потому...

Повернувся з відпускти від батьків з Любешова. Хоча всього 8 днів, зате вдалось тричі виїхати на рибалку. Давно мріяв попасти на озеро Рогізне, що під Білоруссю, але не вдавалось - транспорту не мав. Зате цього літа повудив там рибів. :) Озеро досить цікаве, по периметру берега з однієї сторони перетворюється в болото, а з інших заросле деревами-кущами-приводними рослинами, Фактично пішки вийти до місць ловлі неможливо. Брали у місцевих селян човна (деревяна плоскодонка), вони також дають весла та "якорі" - цеглини на шнурку. Вибирати місце лову неважко - клює майже кругом. Риб - виключно карась, від 100 до 700-800 грамів. Наживка - хробак та перловка. На перловку ловиться рідше, зате крупніші екземпляри. Ловили двома поплавками, інші снасті там просто не кинеш. Якщо гарний кльов, то і одної "палки" вистачає. Рибалка дуже цікава, карась там сильний, середня глибина ловлі порядка1,5 метра, виважувати цікаво. Остання рибалка на пару з батьком принесла нам 9 кг карасів, майже відро, клювало і далі, але потрібно було повертатись додому. Ловили з 8 ранку до 5 вечора. у вихідні дні з човнами там напряг, всі розбирають, а в будень можна взяти навіть і диспетчера насосної станції меліоративного каналу (будка біля озера, її добре видно).

Смакові якості тамтешніх карасиків - супер, солодкі, жирненькі, без посторонніх запахів, одним словом :smile-zachot:

Будете мати можливість - їдьте, не пожалкуєте. Тільки обовязково подбайте про плавзасоби, резиновий човен теж підійде. Ловля безплатна, що для луцьких рибацюг є дивом ;).

Озеро Рогізне

Відстань від Любешова до точки лову 41 км. Дорога: перші 10 км асвальт імені Брєжнєва, далі 30 км ідеальний асвальт імені Адама Мартинюка ( той що депутат) він родом з тих місць і за його сприяння недавно зробили хоч і нешироку, зате рівненьку і гладеньку дорогу. Ото таке :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...