Перейти до змісту

Розводняк на швидкості

lapiy

Рекомендовані повідомлення

В суботу 24го квітня за ініціативою прем'єра всіх повиганяли на ленінський суботник.

Не знаю чи в дорожньої служби це був суботнк чи ні, але.

В'їзд в славне місто Володимир Волинський зі сторони Луцька. Зразу після знаку "Володимир Волинський" стоїть така собі тринога халтурного виду, збита з якихось патиків. На ній два знаки - дорожні роботи і 40.

Показую дружині цю фігню і кажу - от дивися - за отим горбочком точно стоїть якийсь сержант петренко і ловить на радар.

Скидаю швидкість до рівно 40 км за год. і спокійно продовжую рух.

Опа! Я 100процентний провидець - стоїть! З фарою! Направленою на мене! Спецом дивлюся на спідометр, те ж робить автоматично дружина - там стабільне 40.

Проїзджаю пост - махає. Стаю. Підходить ДАЄць (Д).

(Д) - Права, страховка, а аптечка з вогнигасником є?

(Я) - Все є. Показати?

(Д) - Та ні. Не треба, чого ж ви порушуєте?

(Я) - (круглі очі) що я порушив??

(Д) - Ну як же. Там знак - бачили? А ось ваша швидкість. (підсовує радара, на радарі - 63)

(Я) - Це не моя швидкість. В мене повна машина свідків, я ще звертав їхню увагу на це.

(Д) - Пройдемо.

Далі довго розказувати не буду. Протокол. ДВОЄ свідків, один - напарник, який в цей час справляв малу потребу в кущах навпроти, інший - невідома мені особа, яка з'явилася хвилин через 10 після того, як мене зупинили.

Беру телефона, починаю знімати з коментарем: "Ведеться зйомка того, як фальшується протокол адмін порушення, зокрема свідками вписано сторонніх людей, які по суті справи нічого повідомити не можуть."

(Д) - Ви що робите??? Заберіть це!!!

З подальших усних пояснень - він вписує НЕ СВІДКІВ ПРАВОПОРУШЕННЯ, а СВІДКІВ ТОГО, ЩО Я НЕ ЗБИРАЮСЯ ПІДПИСУВАТИ ПРОТОКОЛ!

При цьому потокол мені навіть ще не давав прочитати.

Забрав я в нього протокол, прочитав. Дописав пояснення "Правил не порушував, доказів порушення представлено не було, свідки були відсутні до самого моменту складання протоколу, мої права та обов'язки до передачі мені на підпис протоколу мені роз'яснені не були", після чого протокол було просто видерто з моїх рук зі словами "Ти шо робиш - це ж бланк суворої звітності!".

Далі ще цікавіше - вручає мені постанову про стягнення штрафу в розмірі 300 грн плюс грізно написаними словами, що в разі несплати штраф подвоюється. При чому число 600 було виправлене. На розпишися що ти її отримав.

Впринципі я не поставив там жодного підпису і збираюся накатати якусь скаргу кудись. От впринципі і підійшов до питань:

куди? кому?

порадьте.

П.С.

Дані того шахрая: Бліндер Святослав Михайлович. Посвідчення УВП 033520. Інспектор ДПС.

На фото: Інспектор Бліндер сидить в автомобілі і скоріше за все підписується в протоколі і постанові замість мене. Позад нього його напарник перераховує готівкупротоколи.

П.П.С. Дорожні роботи проводилися десь за кілометрів 4 від знаку. Мало того, там є кілька поворотів перед цим, тобто ті знаки ну ніяк не діяли в зоні виконання робіт (щоб бути об'єктивним - то не впевнений чи це були повороти (перехрестя), чи в'їзди на територію підприємств).

post-6583-1272263348,11_thumb.jpg

П.П.П.С. - крім свого посвідчення інспектор не зміг мені пред'явити ні сертифікату на прилад, яким він користувався, ні наряду на патрулювання цієї (та чи будь-якої іншої) частини дороги.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У них є інструкція (по моєму 111), згідно якої вони не мають права стояти в зоні дії знака обмеження максимальної швидкості 40 км. Так що маршрутних листів у них швидше всього теж не було.

Потрібно писати скаргу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Може трохи не по темі, але все ж таки хочу сказати ще одну репліку.

Якось бачив інтерв'ю з міністром внутрішніх справ Грузії. Він розповів, як вони позбулися козлів у погонах. Сподобалося, думаю наші так ніколи не зможуть зробити.

Так от, що зробили грузини: вони просто напросто ЗВІЛЬНИЛИ всіх. Потім протягом кількох місяців закупили нормальні автомобілі, прилади, тощо.

Встановили високу заробітню плату працівникам і провели набір нових людей. По моєму навіть заборонили тим, хто вже працював брати участь в конкурсі на заміщення вакансій.

Так от - які висновки зробив той чоловік: прийняли на роботу тих, хто дійсно хоче забезпечити порядок, а не тих, хто розраховував поповнювати свій сімейний бюджет; і тепер в Грузії поліцейські - це люди, яких поважають. За підозру в хабарі - суворе покарання, та й брати не вигідно - краще мати стабільну висооплачувану роботу ніж всіх боятися і ховатися з тими хабарями.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Адміністратори

супер

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

все правильно зробив! На разі тут все ясно катати скаргу в прокуратуру. Можу порадити подивитись ТУТ, найдеш там зразки скарг, і куди і як писати. Обов'язково пиши що не пред'явили сертифікат на прилад - це порушення метрологічного законодавства, а докази здобуті з порушенням законодавства це не докази.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У них є інструкція (по моєму 111), згідно якої вони не мають права стояти в зоні дії знака обмеження максимальної швидкості 40 км. Так що маршрутних листів у них швидше всього теж не було.

Потрібно писати скаргу.

Наказом Міністра МВС від 20 березня 1999 року.

3. Исключить факты несения службы из "засад" и "ловушек", а также в зоне действия знаков ограничения скорости 40 км/ч.

Все, що відбувалось після зупинки неважливо, так як вони самі порушують правила і немали права там стояти!

А по історії, то їхній наглості немає меж, скоро будуть вже караулити при виході з під'їзду :angry2:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Все вірно Floor. В свій час теж оскаржував постанову на основі невірного розташування транспортних засобів працівників даї на перехресті. Головне вірно скласти позов. Може допоможе цей сайт або цей сайт .

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

або цей сайт . Не зміг відредагувати попереднє повідомлення.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тут http://vzjatkamnet.at.ua/forum/3 знайдеш море інформації і приклади скарг і заяв.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дякую всім за поради. Думаю сиджу до післяобіда як краще поступити.

Як сказали знаючі люди - толку від тих скарг мало буде. Вони в себе в Володимирі там без мене розберуться і мені пришлють відповідь, що ніяких порушень в діях Бліндера не виявлено.

Але все одно не хочеться залишати це просто так.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дякую всім за поради. Думаю сиджу до післяобіда як краще поступити.

Як сказали знаючі люди - толку від тих скарг мало буде. Вони в себе в Володимирі там без мене розберуться і мені пришлють відповідь, що ніяких порушень в діях Бліндера не виявлено.

Але все одно не хочеться залишати це просто так.

Оскаржувати потрібно протокол про накладення штрафу і оскаржувати в суді. Щоправда суд може затягнутись на 3-4 засідання, але якщо нехочеш платити штраф, то це реально.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо оскаржити в судді, то тоді ти просто незаплатиш штраф...

І вони там далі будуть стояти, в прокуратуру скаргу написати потрібно.

Чи як, поправте мене :unsure:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ех..

От якби в нас все було по розумному, а не по дебільному, то і скарг не треба було б писати. Якби вони дійсно слідкували за порядком на дорозі, а не заробляли собі, Азарову, Юльці і так далі, то логічно мало б бути, що інспекторів, протоколи і постанови яких суди скасовують мали б перевіряти на професійну придатність, раз постійно неправильно штрафують.

А так що - в нього план по штрафах - не виконає - втик получить. А може і не получить, бо син, кум брат...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Зараз взагалі прикол з перевищенням швидкості.

Мене вчора десь від житомира так 100км в сторону на Рівне їду собі так 90 км. І тут знак 40 і ремонтні роботи. Ну вобщем проїжаю я ще так 300м. Вибігає даішник з палочкою. Підходить до мене дивлюсь в руці навіть немає фари. Документи не питає. Каже ідемте знами в машину. Машини немає а стоїть якась 6-ка тільки на синіх номерах без бегалок. Сідаю до них а там візір стоїть. показали мені мою машину на відео з номерами. Ну кажуть що будемо робити. Кажу пишіть протокол про прорушення. Вони мені кажуть самі "нешо вам ті суди". Я сам аху........л.

Говорю що з мене каже 100грн. блін так подумав мати геморой за 100 грн ну вобщем заплатив я їм 100 грн дали мені ще з 200-ки здачу.

І ось я вже сідаю в машино вертається до мене мент і каже. Через 25 км населений пункт такийто то..... їдьде 60 і ще через 50 км населений пункт такий то..... ідьте також 60 і бутьте обережні. Ну я поїхав. Саме в тих місцях де він казав стояли такі самі машинкі тільки вже з мегалками, правда вже візіри стояли на триногах. Таких даїшніків я ще не зустрічав.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Та правильно, як є за шо, то нема чого там відпиратися - ізза вредності хіба. Ну поторгуватися якшо на лапу даєш. А як розводять на пустому місці і при тому я точно впевнений шо швидкість показують не мою - це вже безпредєл.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 lapiy

Якщо нікуди не писати, то ніц і не зміниться.

Тим паче тема була створена, як я зрозумів, саме для того аби чітко наваяти скаргу і адресно її відправити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 Mr.Ves

Мені дуже допомогли лінки, які тут постилися, всім велике дякую. Я дійсно буду оскаржувати ту постанову в суді.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Наказом Міністра МВС від 20 березня 1999 року.

3. Исключить факты несения службы из "засад" и "ловушек", а также в зоне действия знаков ограничения скорости 40 км/ч.

Все, що відбувалось після зупинки неважливо, так як вони самі порушують правила і немали права там стояти!

А по історії, то їхній наглості немає меж, скоро будуть вже караулити при виході з під'їзду :angry2:

Починати треба не з того. Ключовим тут мав би бути Розпорядження МВС № 466 від 21.05.2009 “Про організацію роботи підрозділів ДАІ з профілактики правопорушень із застосуванням засобів фото- і кінозйомки, відеозапису”, а саме:

1.6. Виключити випадки складання відносно водіїв транспортних засобів адміністративних протоколів без доведення їхньої вини чи достатніх доказів допущення ними порушень ПДР (фото-, відеоматеріалів, показів свідків тощо).

Як показує практика і ютуб, прекрасно працює проти всяких фенів з лівими показами. Роздрукувати і возити з собою разом з іншою нормативкою.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 4 тижня потому...

Вчера ехал по мосту от 5 школы к ТамТаму смотрю едет Пасат ментовский навстречу, а в нем сидит мент с радаром направленным в мою сторону, я прифигел. Это что теперь мне прийдет письмо счастья где я на мосту ехал со скоростью мои 60 и его 60 = 120 км в час?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вчера ехал по мосту от 5 школы к ТамТаму смотрю едет Пасат ментовский навстречу, а в нем сидит мент с радаром направленным в мою сторону, я прифигел. Это что теперь мне прийдет письмо счастья где я на мосту ехал со скоростью мои 60 и его 60 = 120 км в час?

Думаю они просто над тобой хотели поржать :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

радар фоток не робить, так що не прийде нічого. Хібо що в одній руці в нього був радар, а в інші фотік чи мобільник :) Да і пісьма щастя визнані не законними, в неті є куча зразку скарг на їх оскарження.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Интересно, а могут ли они этот радар показать какомо-ту водителю на дороге, или там фиксируется время? А то остановят типа на дороге за городом и покажут ему 120 что заделали на мосту :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Меня, не так давно, в Жидичине поймали и очень вежливо показали радар, на дисплее которого было показано мою скорость и время фиксации скорости в виде времени и текущего секундомера после фиксации скорости (типа 45 секунд назад я ехал со скоростью 92 км/ч). Не спорил, так как, действительно с коллегой языками чесали.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

lapiy - а може в тебе неправильно показує спідометр? :)

звичайно бред, але все може бути!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну вобщем заплатив я їм 100 грн дали мені ще з 200-ки здачу.

справедливі ГАЇшники

І ось я вже сідаю в машино вертається до мене мент і каже. Через 25 км населений пункт такийто то..... їдьде 60 і ще через 50 км населений пункт такий то..... ідьте також 60 і бутьте обережні. Ну я поїхав. Саме в тих місцях де він казав стояли такі самі машинкі тільки вже з мегалками, правда вже візіри стояли на триногах.

ще й чесні, підказали що і як :smile-zachot:

Таких даїшніків я ще не зустрічав.

таким потрібно памятник ставити

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...