"ALEX" Опубліковано 29 Березня, 2010 в 13:59 #1 Опубліковано 29 Березня, 2010 в 13:59 Склав комп'ютер наступної конфігурації:AMD Athlon II X3 440 3,0GHz. Кулер боксовий.MB Asus M4A78DDR2 PC2 6400 GoodRam 1024Mb * 2 штHDD 500 Gb Samsung 5400 SATAII 16mbVC manli GeForce 9600GT 512MbБЖ 400 ват (стандартний з корпусом Asus Vento)Інше не так важливо.В нього проявляється наступний глюк: після того як машинка прогріється (півгодинки) процесорний кулер починає періодично шуміти (2-3 хвилини шумить, 5-6 хвилин тихо), здається ніби кулер сперш крутиться на 1500-2000 об\хв, а надалі розганяється до максимуму.Відчуття таке ніби материнська плата хоче втримати температуру процесора не більше якогось значення, хоча дану опцію в біосі не вмикав.Порився в біосі, виставив режим роботи кулера на "silent", amd cool'n'quiet ввімкнено (там же здається і перемикається режим роботи кулера, режими optimal, performance, silent).Хочу ще спробувати перепрошити біос на новіший (яка зараз версія незнаю, бо машинка в знайомих стоїть) і поставити amd cool'n'quiet utility.Ваші думки, пропозиції? Де "собака зарита"?
Zerotul Опубліковано 29 Березня, 2010 в 15:26 #2 Опубліковано 29 Березня, 2010 в 15:26 На дисках які шли з мамкою від АСУС має бути утилітка яка перепрошиває біос-AsusUpdate
"ALEX" Опубліковано 30 Березня, 2010 в 08:53 Автор #3 Опубліковано 30 Березня, 2010 в 08:53 На дисках які шли з мамкою від АСУС має бути утилітка яка перепрошиває біос-AsusUpdateДякую що відгукнувся, але біос я прошивати вмію, і краще це робити за допомогою ASUS EZ Flash натиснувши F12 (здається, точно не пам'ятаю) під час проходження POST-тесту, а не з ОС за допомогою Asus Update.Можливо хтось стикався з даною проблемою?Буду радий почути ваші думки та пропозиції.
Саня Опубліковано 30 Березня, 2010 в 09:14 #4 Опубліковано 30 Березня, 2010 в 09:14 Помонітор температури та частоту обертання вентилятора наприклад Everestом. Тоді можна далі про щось говорити.Відчуття таке ніби материнська плата хоче втримати температуру процесора не більше якогось значенняВідчуття - це добре, але я більш схильний вірити циферкам :-) Здогадка дійсно схожа на правду. Оновлення BIOS може в такому випадку допомокти вирішити проблему.
Zheny@ Опубліковано 30 Березня, 2010 в 09:18 #5 Опубліковано 30 Березня, 2010 в 09:18 А що показують в цей момент температурні датчики ?Можливо перекос якийсь, чи ще щось подібне.
"ALEX" Опубліковано 30 Березня, 2010 в 09:36 Автор #6 Опубліковано 30 Березня, 2010 в 09:36 Температури в цей момент досить прийнятні: датчик в процесорі показує близько 40 градусів в простої. Інші температури також в нормі.Моніторив Everest-ом.Про результати нового моніторингу (комп'ютер в знайомих стоїть, тому швидко моніторинг провести не зможу) відпишусь.
Fedor4uk Опубліковано 30 Березня, 2010 в 20:31 #7 Опубліковано 30 Березня, 2010 в 20:31 В нього проявляється наступний глюк: після того як машинка прогріється (півгодинки) процесорний кулер починає періодично шуміти (2-3 хвилини шумить, 5-6 хвилин тихо), здається ніби кулер сперш крутиться на 1500-2000 об\хв, а надалі розганяється до максимуму.Відчуття таке ніби материнська плата хоче втримати температуру процесора не більше якогось значення, хоча дану опцію в біосі не вмикав.Пошукай в BIOS що стосується температури процесора і швидкості вентиляторів. Буває (може і в тебе є) такий параметр як Target Temperature - материнка автоматично старається підтримувати температуру до даної величини і для цього розганяє вентилятор. Щоб не заважало - я собі поставив 50 градусів.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.