Перейти до змісту

FreeBSD пользователи!

difoto

Рекомендовані повідомлення

• Адміністратори
Опубліковано
може той хто гуру підскаже в чому проблема

Читати вміємо?

Явно білим по чорному написало:

xorg-7.3_1 is already installed

Візьми вже краще PCBSD чи DesktopBSD, воно якраз заточене для ендюзера, з гуйовим інсталером.

• Відповідей 64
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
то ж, млін, написано: ВЖЕ СТОЇТЬ!!!

ну да стоїть, а от після # Xorg -configure це танци з бубном, якщо під VMware ......... запускається чорний екран і фсьо(( прогуглив ...... пишуть що треба свої порти мутити + ще якась фігня вирішив приїду в Луцьк то буду на компі пробувати, а то на ноут щось нехочеться ставити .... поки що))

Опубліковано
...

а то на ноут щось нехочеться ставити .... поки що))

то мона просто поставити на віртуальну машину...

Опубліковано

А він що зробив? Читай уважніше. На віртуалці не зумів підняти ікси, через це й написав, що приїде додому - попробує на стаціонарному комп'ютері, бо на ноут не хоче ставити.

Опубліковано

Судя по всему, Xorg уже установлен, сделай pkg_info|grep xorg, или если не уверен, сделай перед make install, make deinstall и потом еще раз make install clean

P.S. Глянул на первую страницу вместо второй :) А вообще действительно, поставь PCBSD, там для юзера все удобно сделано, ставил последнюю сборку, сугубо положительные впечатления.

Опубліковано

Багато корисного можна почерпнути тут. Там зокрема є стаття "FreeBSD как десктопная система". Робив собі так, але не на віртуальній машині, а на реальній. Загалом методика має залишатися та ж сама, тільки будуть певні нюанси.

По ідеї після встановлення Xorg треба виконати його конфігурування:

# Xorg –configure

Після виконання цієї команди в /root буде створено файлик xorg.conf.new. Що робити далі - в статті розписано, не хочеться повторяти.

Опубліковано
Багато корисного можна почерпнути тут. Там зокрема є стаття "FreeBSD как десктопная система". Робив собі так, але не на віртуальній машині, а на реальній. Загалом методика має залишатися та ж сама, тільки будуть певні нюанси.

По ідеї після встановлення Xorg треба виконати його конфігурування:

# Xorg –configure

Після виконання цієї команди в /root буде створено файлик xorg.conf.new. Що робити далі - в статті розписано, не хочеться повторяти.

після # Xorg –configure все наметво висне з чорним екраном

за сайт дякую мені його уже кидали полазив почитав пару статтей чого і неспішу ставити на ноут ........ через це неспішу http://www.lissyara.su/?id=1378 бо в мене іменно така карточка вай-фай ....... з нею і на Хакінтоші проблеми так і на БЗД.

Саня + 1

Опубліковано
"Проектування та конфігурація брандмауера в системі Linux i *BSD для захисту від несанкціонованого доступу".

Я одного не розумію - для чого тобі ікси ставити, чи ти хочеш написати дипломку в стилі як не варто робити :)

ІМХО для такої теми тобі ікси протипоказані, постав краще пару файрволів для проби, найбільш популярні сервіси, сконфігуруй, пробуй з вінди залізти по різному, fail2ban пограйся :), буш мати реальний досвід по конфігурації сервера, а іксів на більшості серверів нема - так що марна трата часу та мозку.

Опубліковано

Привильно робить, що піднімає ікси.

По-перше - це досвід встановлення і конфігурування програм в FreeBSD.

По-друге - cтавить систему на домашньому комп'ютері, а не сервері. Без іксів що йому вдома з нею робити? А так займається своїми повсякденними задачами, а в фоні пробує розбиратися з файрволами і т.п. Навіть просто запустити браузер і почитати як те чи інше робиться. Так, можна в консолі якимось links'ом сторінки переглядати, але під іксами це звичніше і зручніше робити.

Опубліковано
Я одного не розумію - для чого тобі ікси ставити, чи ти хочеш написати дипломку в стилі як не варто робити

ІМХО для такої теми тобі ікси протипоказані, постав краще пару файрволів для проби, найбільш популярні сервіси, сконфігуруй, пробуй з вінди залізти по різному, fail2ban пограйся , буш мати реальний досвід по конфігурації сервера, а іксів на більшості серверів нема - так що марна трата часу та мозку.

звісно Fagot ти маєш рацію ікси нетреба але для загального розвитку я це роблю .......... по*бу зараз мосх потім простіше буде

2 Саня ти прямо читаш мої думки і справді для початку хочу поюзати саму систему візуально а там походу можна і розбиратись із самою настройкою. ну і правильно кажеш дома без іксів мені нема що робити

Опубліковано

All, I need your help!

Поставив FreeBSD 8.0-RC2 i виникли проблемки. Спочатку в іксах взагалі не працювали клавіатура і мишки. Вирішилося рядочком в xorg.conf. Зараз не можу налаштувати перемикання розкладок клавіатури в Fluxbox. В KDE4 все працює нормально. Через setxkbmap також нормально перемикається. Не хоче завантажувати модуль xkb при старті іксів.

(EE) Failed to load module "xkb"

Як вирішити проблему?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...