Перейти до змісту

Бокс. Банкір в нокауті

snight

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

У неділю зранку в Нью-Йорку в "Медісон Сквер Гарден", українець Володимир Кличко захистив титул чемпіона світу за версією IBF у надважкій вазі, перемігши американця Калвіна Брока технічним нокаутом у середині сьомого раунду. Брок, чимось нагадував Кличка по життю. Як і українець, американець освічений - отримав спеціальність фінансиста, працював в банку до 2000 року. Брок - глибоко віруюча людина, який напередматчевих прес-конференціях не обіцяв розірвати українця, а стримано розповідав, що буде намагатися виграти і вірить в це.

Утім, в бою з Володимиром Кличком і віра в Бога не допомогла американцю, хоча він показав, що він боксер, який здатний на неприємні сюрпризи для суперників.

Перший раунд Брок розпочав якось нервово. Вже після першого удару американець ледве не впав, але не стільки від сили самого удару, як від неочікуваності. Хоча бокс ще та штука і тут б`ють і не завжди приємно... Наприкінці першого раунду Брок знову оступається при атаці і опиняється на підлозі рингу. Здавалося, що цей бій стане для українця легким.

Надалі ж події в рингу розпочали розвиватися зав неочікуваним сценарієм, принаймні для шанувальників Кличка.

Практично нульова активність Володимира в другому раунді призвела до того, що Брок осмілів і вже грав першим номером. Брок намагався "зрізати" дистанцію між українцем нирками під руки Кличка, що виливалося в клінчі ініціатором, яких вже був українець. У Володимира в другій 3-хвилинці пройшли кілька ударів прямих в голову Брока, а його суперник кілька разів діставав випадами в корпус.

Третій раунд знову проходить не за режисурою команди Кличка. Брок більш активний, іде в`язка боротьба, без точних ударів і Кличко пропускає двічі після прямих в голову лівою. Складається враження, що Кличко планував нокаутувати свого суперника в першому раунді, а надалі не знає, що з ним робити.

Четвертий раунд знову можна віддати американцю, який таки знову пробиває по корпусу, а Кличко чомусь не відповідає, причому ніяк. Чутно свист в залі, але Кличко намагається тримати Брока на дистанції, мало рухається і прицілюється, але не б`є. Таку вимушену тактику українця можна пояснити. Очевидно, що Володимир відчуває, що сили в нього не ті, але чому це вже відчувається в четвертому раунді?

У п`ятому раунді Кличко ще більш важкий і його пересування на рингу нагадує повзання автомобіля "Таврія" по засніженій дорозі. Брок же виглядає більш свіжо. У середині 5 раунду Кличко запрацював правою і один його удар проходить, що дещо зупиняє Брока, а наприкінці "двійка" лівою та правою струсонула голову амеканського банкіра ще більше, але звучить гонг.

Шостий раунд обидва боксери провели у відкритому бої, обидва напропускали ударів, обидва впали на підлогу рингу: Брок знову оступився і впав, а за його ноги зачепився Володимир і також "потримав" підлогу рингу руками. Втома українця дуже помітна до того ж в його сильне розсічення брови, яке не можуть замазати лікарі.

Вже після шостого раунду намагаєшся не ловити себе на думці, що якщо бій протриває всі 12 раундів, то Володі не вистачить і на найближчих чотири. Потрібні удари і вони пішли.

Хоча сьомий раунд розпочав більш активно Брок, але у Кличка, нарешті, проходить комбінація лівий "джеб" та правий прямий і голова американського фінансиста зазнала відчутної "профілактики" і Брок "поплив", але вистояв. Кличко іде на добивання, Броку секунд 20 вдається тікати від українця, але попередній попущений удар, схоже, був дуже сильним. У середині 7 раунду Кличко ризикує і небезпечно зближується з Броком на його середню відстань, і Володя знову повторює двійку і після лівого "хуку" та правого через руку в голову Брок, як уповільненому кадрі звалюється на ринг. Суддя відкриває рахунок, Брок на рахунок шість підіймається, але робить це дуже тяжко, а коли вже став ноги, то тримався на них м`яко кажучи, невпевнено і рефері зупиняє бій - технічний нокаут Володимира Кличка в 7 раунді.

Надалі зал "Медісон Сквер Гарден" був весь в синьо-жовтих кольорах радувалися всі, лише похмурим за спиною переможця стояв його брат - Віталій Кличко, в якого, схоже, є серйозні питання до чемпіона світу IBF Володимира Кличко.

Після бою Володимир Кличко помітив, що довго входив у ритм. Reuters передає його слова: "Я поклав його комбінацією лівий хук - правий прямий. Треба було це робити навіть раніш, але мені треба було саме стільки часу, щоб піймати ритм і відчути дистанцію. Він гарний боксер оборонного стилю", - сказав чемпіон.

За словами Кличка, розсічення, отримане їм у шостому раунді, було викликане ударом головою суперника. "Я помилився, підпустивши його занадто близько", - зізнався Кличко.

Калвін Брок після бою похвалив українського боксера: "Його джеб краще, ніж я думав. Я бачив, як він почав бити, але не встиг увернутися. Він дійсно гарний і сильний", - сказав Брок.

У наступному поєдинку Кличко хоче зустрітися з ким-небудь з чемпіонів з інших версій. "Я хочу битися з одним з чемпіонів. З кожним з чемпіонів", - позначив він свої плани.

Микола Аврамчук, champion.com.ua, 12.11.06 09:19:07

Можливо хтось записав цей бій, думаю ніхто не був би проти його появи на фтп.

Опубліковано

Ввечері буде повтор, може, тоді хай хтось і запише...

Я чесно кажучи думав вже після 2-го раунду, що це все... він так поплив, ледь ноги совав по рингу, може у нього були мозолі на ногах від тренувань по три рази на день :D ?

Опубліковано

хм... цікаво -- що це з Кличком? Він був такий же, як під час бою з Леймоном Брюстером.... Щось тут не так.

Не знаю наскільки це правда, але я чув, що в Володимира цукровий діабет. Знаючи трохи про цю хворобу можу сказати, що коли рівень цукру в крові перевищує дозволений рівень в два рази, то людина не має сили навіть піднятись по сходах на один поверх...

При регулярних фізичних навантаженнях цукор потроху "згоряє" сам по собі. Але якщо після двох місяців важких тренувань на день чи два різко зняти серйозні навантаження, то рівень цукру може непередбачувано "стрибнути".

Хоча з іншого боку -- в наш час достатньо технічних досягнень, які дозволяють постійно і оперативно контролювати рівень цукру в крові і підтримувати його на потрібному рівні.

Хто знає.......

Опубліковано
Хтось запише викладуйте, я то знов не зможу повтор подивитися

виклав: ftp://ftp.lm.lutsk.ua/video/Sport/Klitsch...Thinkmaster.mpg

в кого є час - можете пережати, там мпег2

Опубліковано

А ви звернули увагу на перші секунди після матчу? Хто перший прийшов вітати Володимира з перемогою? Якось дивно це виглядало... якийсь молодий хлопець, з просто "закоханими" очима, якось, на мою думку, вже сильно ніжно і пристрасно обійняв, і якось просто не по "мужицьки" поцілував його в шию... Я ржав з цього майже стільки часу скільки кричав за перемогу. Може тут діло і не в цукровому діабеті :)

Опубліковано
А ви звернули увагу на перші секунди після матчу? Хто перший прийшов вітати Володимира з перемогою? Якось дивно це виглядало... якийсь молодий хлопець, з просто "закоханими" очима, якось, на мою думку, вже сильно ніжно і пристрасно обійняв, і якось просто не по "мужицьки" поцілував його в шию... Я ржав з цього майже стільки часу скільки кричав за перемогу. Може тут діло і не в цукровому діабеті :)

та ну, не повірю!... :)

Опубліковано

2 Plum:

приглянулось, видимо из-за сверхтяжелого веса. двигались и выглядели они точно как сумоисты, особенно касается Калвина Брока, с которого реально сало свисает :friday:

Опубліковано

Кометатор в придачу ляп видав, що банкір важить 190 кілограмів, це при тому, що він зачитував чисто з таблиці, а там було 109 (якийсь день важкий для всіх :| )

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...