Перейти до змісту

Тріщина на лобовому склі

yura2281

Рекомендовані повідомлення

Гайци за тріщину на лобовому склі, забирають авто на штраф-площадку. :huh:

Вчора до чотирьох знайомих домахались.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А чим аргументують?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А чим аргументують?

ПДР, тільки я так і не знайшов такий пункт.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

авто не мають права забирать, а от виписати штраф та вилучити талон техогляду тіпа да....

в мене знайомому виписали тільки штраф.

якшо чесно, то останнім часом вони до всього почали придиратись, напевне знов на шось грошики збирають.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дик вибори окупити якось треба ж

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

цікаво, на склі взагалі тріщин не повинно бути чи якісь маленькі допускаються?

в мене тріщина паралельно до стійки з правої сторони, при техогляді сказали: якщо тріщина не попадає в район очистки дворніків то можна їздити.

але ж як захочуть домахатися-домахаються

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І не тільки в нас дістають

http://bmwua.net/saiphorum/index.php?topic=193.0

доброго вечера, вот состряпал, подкоректируйте пожалуйста

ПОЗОВНА ЗАЯВА

про визнання незаконною Постанови по справі

про адміністративне правопорушення АМ №073063 від 17 лютого 2010р.

17 лютого 2010 року на мене посадовою (службовою) особою відповідача державтоінспектором ВДА м. Житомир капітаном міліції Задерейком Сергієм Анатолієвичем було складено протокол № АМ 116383 яким мене було звинувачено в керуванні автомобіля з технічними несправностями, а саме тріщиною лобового скла більше 50 мм в зоні дії склоочисників та винесено постанову про адміністративне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 121 КУпАП.

Із зазначеною постановою не погоджуюсь, оскільки вона винесена з порушенням норм права, суперечить вимогам закону, та не відображає дійсних обставин справи а тому підлягає скасуванню з наступних підстав:

Заборона експлуатації транспортного засобу з даним недоліком не передбачена жодним з пунктів правил дорожнього руху. Туму інспектором в протоколі та постанові не було вказано який пункт правил я порушив.

Крім того перед тим як складати протокол за технічний стан ТЗ відповідно наказу № 534 МВС «Про затвердження Порядку здійснення контролю за технічним станом колісних транспортних засобів (Надалі ТЗ) під час їх експлуатації» складається акт перевірки, а у разі наявних на те підстав складається протокол про адміністративне правопорушення. Після чого копія акту під підпис вручається водієві. Також цією ж інструкцією передбачено що технічний стан та обладнання ТЗ під час їх експлуатації перевіряється візуально та з використанням засобів вимірювальної техніки. Так довжина тріщини нічим не замірялась, акт перевірки технічного стану ТЗ на складався, та його копія мені не видавалась.

За таких умов в моїх діях відсутній склад адміністративного правопорушення. Іншими словами на мене було накладено адміністративне стягнення в розмірі 340 грн. «ні за що», а дії інспектора підлягають під поняття «Перевищення службових повноважень».

Звертаю Вашу увагу на те що з протоколу видно що мене було зупинено о 11-30, а розгляд справи було призначено на 11-30 цього-ж дня. Що фактично позбавляє мене можливості скористатися своїм правом на захист та юридичну допомогу, а також надати данні що характеризують особу, її майновий стан, обставини що пом’якшують або обтяжують відповідальність. Цим фактом інспектор виявляє упереджене ставлення до об’єктивного розгляду справи.

До того ж, слід вказати, що відповідно до ст.71 ч.2 КАС України, обов’язок доказування правомірності своїх дій в даному випадку покладено на відповідача.

.

(На підставі викладеного, керуючись ст.ст..4, 6 КАС України, ст..ст.287, 288 КУпАП України,

ПРОШУ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду;

2. Зазначену постанову у справі про адмніністративне правопорушення визнати недійсною та скасувати, а справу про адміністративне правопорушення щодо мене закрити, за відсутністю у моїх діях складу такого правопорушення;

3.

„24”Лютого 2010 р. ************

Додатки:

1. Копія позовної заяви;

2. Копія протоколу серії АМ 116383 від 17.02.2010;

3. Копія постанови серія АМ №-073063 від 17 лютого 2010;

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дізнавались в знайомих в ДАІ,

НЕ МАЮТЬ ПРАВА !

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Треба ще уточнити згідно яких законів і статей, а то аргумент не мають права не дуже дієвий.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Треба ще уточнити згідно яких законів і статей, а то аргумент не мають права не дуже дієвий.

Згідно ПДР заборонено якщо

31.4.7. в) встановлено на скло додаткові предмети або нанесено покриття, які обмежують оглядовість з місця водія, і погіршують його прозорість.

Або відсутність скла.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Цих ментів не поймеш. То за тонування лобовухи навіть не згадують (до речі досить поширене на львівщині), то до тріщин придираються...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

як мені сказав один даєць - скажуть штрафувати за ремінь будем за ремінь, а зараз мені вас треба оштрафувати саме за ось це...

тобто політика така: збиваємо бабки за якусь дрібницю, накосили поки не роздуплились водії - чудово, роздуплились, почали возмущатись, давай за шось друге чіплятись, поки знов не роздупляться...

згадайте як було з візірами, а де вони зараз?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

як мені сказав один даєць - скажуть штрафувати за ремінь будем за ремінь, а зараз мені вас треба оштрафувати саме за ось це...

тобто політика така: збиваємо бабки за якусь дрібницю, накосили поки не роздуплились водії - чудово, роздуплились, почали возмущатись, давай за шось друге чіплятись, поки знов не роздупляться...

згадайте як було з візірами, а де вони зараз?

а поки що побільшало оголошень типу "куплю лобове скло" ,і не тільки на Борді :).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 місяця потому...
Я не юрист. По этому просто предложу, а нужно это или нет - решайте, советуйтесь. Может есть смысл сказать о том, что езда с трещиной ВООБЩЕ НЕ ЗАПРЕЩЕНА! Предлагаю использовать такую формулировку: Формою Акту перевірки технічного стану колісного транспортного засобу, передбаченого Наказом № 534, визначено вичерпний перелік систем, вузлів та агрегатів ТЗ, які можуть бути перевірені. Безпосередньо Актом, перевірка стану вітрового скла не передбачена. Водночас, відповідно до підпункту "і", перевірці підлягають інші недоліки (згідно з підпунктом 31.4.7 ПДР). Ураховуючи, що підпункт 31.4.7 ПДР не передбачає заборону експлуатації ТЗ з будь-якими недоліками вітрового скала (крім його відсутності), вважаю, що......."
добавлю комент, що чітко прояснює ситуацію, і ще один
Тоже считаю что основу защиты надо строить на ПДД пп. «а» и пп. «в» п.31.4.7 ПДД. где указано, что эксплуатация транспортно­го средства запрещается, когда предусмотренных конструкцией сте­кол вообще нет, или же на стекла установлены дополнительные предметы, ограничивающие обзорность с места водителя и умень­шающие прозрачность. Между тем, трещина не является дополни­тельным предметом (и едва ли ограничивает обзорность), а ее наличие само по себе указывает на то, что стекло на месте. Поэто­му оснований для запрета эксплуатации нет в этом случае.

А также ст. 37 Закона о дорожном движении четко определяет перечень неисправностей, при которых запрещается эксплуатация транспортных средств, даная неисправность там не указана, так как она не коим образом на безопасность дорожного движения не влияет.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ой як актуально, дякую всім за інфо. Недавно пішла тріщина і треба їздити

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Нас теж десь дві неділі назад штрафонули і забрали техталон.

Я особисто поїхав до начальника ДАЇ з ПДР і просив щоб вони уточнили згідно чого штраф.

Так ось та книжечка що продається масово - це правила в скороченому вигляді (тобто не всі пояснення там присутні)

А є ПДР з коментарями - теж продаються і вони набагато товстіші (ті що я знайшов 161 сторінка проти 63 в спрощених)

post-229-1277289226,99_thumb.png

ось така фігня малята...............

Доречі маю pdf файл важить 179 метрів кому тра можу дати :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Доречі маю pdf файл важить 179 метрів кому тра можу дати :)

Залий, будь ласка, на файлообмінник або дай ссилку звідки скачати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

залью в вечері

бо на роботі Укртелеком

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Доречі там багато приколів є

ось один з них

post-229-1277297181,05_thumb.png

Замучаться штрафувати за тріщини - почнуть докулупуватись до того що на лобовуху прикріплені хрестики, GPS навігатори, вонючки ітд. ітп.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а ось так виглядає ця книжечка щастя :)

post-229-1277297809,31_thumb.pngpost-229-1277297777,67_thumb.png

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так ось та книжечка що продається масово - це правила в скороченому вигляді (тобто не всі пояснення там присутні)

А є ПДР з коментарями - теж продаються і вони набагато товстіші (ті що я знайшов 161 сторінка проти 63 в спрощених)

post-229-1277289226,99_thumb.png

ось така фігня малята...............

та ні, це якраз повна версія ПДР, виложена на оф.сайті "законодавство України", а коментувати і тлумачити по своєму і я можу. Хто їх коментує у твоїй книжці? Що сказав нач. ДАІ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а якого х. тоді продають обрізаний варіант, де навіть не зазначається що це не повний варіан.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

та ні, це якраз повна версія ПДР, виложена на оф.сайті "законодавство України", а коментувати і тлумачити по своєму і я можу. Хто їх коментує у твоїй книжці? Що сказав нач. ДАІ?

Я теж йшов до них злий бо в правилах нічого про тріщину нема.

Я їм показав свою книжку - вони свою .smile.gif

І аргументують що вона зі всіма розясненями (доречі вже має бути 7-ме видання- я думаю там ще більше приколів в поясненняхsad.gif)

Про тріщину то якщо добре погуглити то знайдете документ (непамятаю точну назву), але там є вказаний ДСТУ і по тому документу - 5см тріщина на лобовому це порушення ДСТУ.

Сам був злий то я повитягував тоді кучу документів........

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

слушне зауваження
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якщо тріщина 20см наприклад і якщо її засверлити в трьох місцях і залити по 1-2см в кожному напрямку, залишаючи між залитими проміжками по 4,5см, то ДСТУ таке дозволить? чи потрібно 800-1200грн в залежності від виробника після кожного камінчика викидати на скло?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...