pantika Опубліковано 3 Березня, 2010 в 18:47 Поділитися #1 Опубліковано 3 Березня, 2010 в 18:47 Я конечно же не хочу выражаться на все 100%Но у многих моих подруг сложилось мнение .что цветы которые продают в горшках.привезённык из-за океана -"наркоманы"Не знаю как ещё высказать эту мысль.Очень много случаев.когда покупаеш цветок и за две недели он погибает.И это при условии того.что уход за ним осуществляется соответсвенно этому виду.Пришли к выводу.что их чем-то таким поливают.что им хорошо и они красивы и растут.Но при попадании в обычные бытовые.домашние условия.погибают по непонятным причинам.Может есть мнение по этому поводу? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Kleo Опубліковано 3 Березня, 2010 в 19:31 Поділитися #2 Опубліковано 3 Березня, 2010 в 19:31 Купували на роботу 5 вазонів десь півроку тому - всі гарненькі , всі різних видів, зразу ж там брали і землю і дренаж для пересадки. Сказали два тижні не пересаджувати, щоб окліматизувалися. Вибирали невибагливі і не дуже світлолюбиві, бо офіс темнуватий, має лише одне невеличке вікно, тому взяли шефлеру, строманту, драцену, фікус і кротон.Паралельно з купленими вазонами поприносили пагінці хто що мав з дому. З п"яти куплених - зараз живих чотири, пропала лише шефлера, що не робили, куди не переставляли, як не підливали вкривалася бурими плямами і осипала листя. Пізніше такі ж плями з"явилися і на фікусі, купили якийсь порошок від грибка, оросили всі вазони, фікус вижив, шефлера- ні. Пройшло трохи часу, але наші вазони сиділи на місці і зовсім не росли, окрім драцени - вона випускала листочки раз за разом. Стали шукати причину, перечитали купу інфи по догляду, поливу, підживлення і т.д. все робили так як книжка пише, а результату нуль. В чому ж причина?...не повірите ...в землі, ми купили універсальну, причому продали нам якусь хз яку, коричневого кольору, наливаєш в неї воду, а вона так і стоїть певний час поверх грунту. Але посаджені домашні садженці прижилися і в такій землі, а от купленим вазонам прийшдося поміняти, як результат - всі повипускали молоденькі листочки. Отож не думаю, що такі вони вже й примхливі, просто треба знайти вчасно причину того, що йому не подобається: грунт, полив, сторона на якій стоїть, іноді навіть просто місце не буде підходити і вазон буде чахнути на очах. Звичайно, що чимось їх підливають і обризгують, щоб мали гарний торговий вигляд, але ж якби вони всі пропадали, то хто б їх тоді купував? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
talja Опубліковано 3 Березня, 2010 в 20:03 Поділитися #3 Опубліковано 3 Березня, 2010 в 20:03 Майже всі мої куплені вазони живі-здорові, хоч і не доглядаю особливо за ними, бо часу не вистачає. Є деякі види вазонів, що можуть болісно акліматизовуватися. Наприклад, в нещодавно куплених орхідей засохли нерозцвічені бутончики - як пояснили продавці це сталося через різкий перепад температур Є ще в мене фікус з різнокольоровим листям, який через 2 місяці після покупки скинув все листя. А потім через певний час повністю відновився. Ще з власного досвіду знаю, що є люди в яких вазони просто не хочуть рости, як-би за ними не доглядали. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Kleo Опубліковано 3 Березня, 2010 в 20:10 Поділитися #4 Опубліковано 3 Березня, 2010 в 20:10 Майже всі мої куплені вазони живі-здорові, хоч і не доглядаю особливо за ними, бо часу не вистачає.Вичитала нещодавно на одному сайті по догляду за вазонами таку фразу, що в поганої хазяйки вазони краще ростуть, бо вона забуває іноді їх поливати. talja, це не про тебе, просто згадалося, тепер і сама стараюсь часто не поливати. Ще з власного досвіду знаю, що є люди в яких вазони просто не хочуть рости, як-би за ними не доглядали.На всі 100% згідна. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
talja Опубліковано 3 Березня, 2010 в 20:36 Поділитися #5 Опубліковано 3 Березня, 2010 в 20:36 кажуть, що іноді на вазони треба посваритися, щоб краще росли один вазон в мене рік не хотів зацвітати, і пересаджувала і підживлювала, потім вирішила викинути і сказала про це вголос, і що ви думаєте?) через тиждень виріс на очах, зацвів і вже цвіте кілька місяців Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Olesya Опубліковано 3 Березня, 2010 в 20:48 Поділитися #6 Опубліковано 3 Березня, 2010 в 20:48 Частково підтримую топікстартера, бо з куплених мною вазонів не прижився жоден! Я плюнула на це діло і садила тільки відросточки, що подруги-знайомі віддавали. Ці росли без жодних проблем. Зате чудо в іншому: і той же кротон, і драцена, і юка (і деякі інші, назв яких я просто не знаю) були мені подаровані - ростуть собі тепер і горя не знають . Раз в тиждень додаю в воду, якою поливаю, добриво (купую рідке універсальне). Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Samhayne Опубліковано 4 Березня, 2010 в 07:58 Поділитися #7 Опубліковано 4 Березня, 2010 в 07:58 Мене вазони не люблять. Що не посаджу, то або засохне, або рости перестане.... Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
laska Опубліковано 5 Березня, 2010 в 11:06 Поділитися #8 Опубліковано 5 Березня, 2010 в 11:06 Сама собі не купую вазонів. Беру відростки або дарують. З тих що дарували в період цвітіння, не виживали. І навпаки, ті , що дарувала я всі прижилися. Останню дарувала орхідею, власниця щаслива, оскільки орхідея повторно зацвіла. Каже, що подарована щиро Хто зна, але поради продавця було витримано. Пересаджувати не раніше двох тижнів, щоб адаптувався і в горщик ширший лише на два пальці. Після перецвітання обрізати на потрібну висоту (не пам'ятаю вже яку). Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
pantika Опубліковано 6 Березня, 2010 в 07:31 Автор Поділитися #9 Опубліковано 6 Березня, 2010 в 07:31 http://otvet.mail.ru/answer/75801546/вот аналогичное мнение человека. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
talja Опубліковано 7 Березня, 2010 в 21:59 Поділитися #10 Опубліковано 7 Березня, 2010 в 21:59 Спеціальною хімією поливають квіти, а не вазони, щоб вони довше були розцвіченими (про це розповідали в одній телепередачі вчора). Те, що гинуть вазони, це, на щастя, не правило, а виняток.... Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
SilverBlack Опубліковано 8 Березня, 2010 в 17:40 Поділитися #11 Опубліковано 8 Березня, 2010 в 17:40 Те, що гинуть вазони, це, на щастя, не правило, а виняток....Є кілька видів вазонів які на 99.9% або не будуть рости або ніколи повторно не заацвітуть І тут Ваш догляд не грає ніякой ролі. Просто це одноразові вазони. Так сказати подарунковий варіант... Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Olesya Опубліковано 8 Березня, 2010 в 17:44 Поділитися #12 Опубліковано 8 Березня, 2010 в 17:44 Те, що гинуть вазони, це, на щастя, не правило, а виняток....Є кілька видів вазонів які на 99.9% або не будуть рости або ніколи повторно не заацвітуть І тут Ваш догляд не грає ніякой ролі. Просто це одноразові вазони. Так сказати подарунковий варіант...А саме..? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
SilverBlack Опубліковано 8 Березня, 2010 в 17:51 Поділитися #13 Опубліковано 8 Березня, 2010 в 17:51 А саме..?Глоксинія, Врієзія, Гузманія, Ехмея, Кіпарис, Орхідея цимбідіум і ще деякі різновидності, Кала (не плутати з антуріумом) гарденія, деякі види калатеї.Список можна продовжити... але це перше що прийшло на думку... Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Kleo Опубліковано 8 Березня, 2010 в 18:47 Поділитися #14 Опубліковано 8 Березня, 2010 в 18:47 А саме..? Глоксинія, Врієзія, Гузманія, Ехмея, Кіпарис, Орхідея цимбідіум і ще деякі різновидності, Кала (не плутати з антуріумом) гарденія, деякі види калатеї. Список можна продовжити... але це перше що прийшло на думку... Можливо і є одноразові вазони, але з названих точно такими не являється Глоксинія - у моєї знайомої є багато її видів і з року в рік вони тішать око своїми квітами, Ехмея - довгий час сама думала, що це одноразовий вазон, бо свекрусі подарили, він довго цвів, а після того як перестав - пропав весь, доки в подруги він не ожив, ситуація така ж сама була, але вони його не викинули так як ми, а просто зрізали повністю, через певний час вазон ожив і зацвів знову. Гарденія - також була в свекрухи, цвіла декілька раз, правда не знали що вона така примхлива, що треба обризкувати декілька раз на день, тримати в теплі і поливати перекип"яченою водою, бажано дощовою, тому рослину не вберегли. Тому перш ніж купувати, треба добре ознайомитись з доглядом цієї рослини і переконатися, що ви зможете його виконувати . Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
SilverBlack Опубліковано 8 Березня, 2010 в 19:50 Поділитися #15 Опубліковано 8 Березня, 2010 в 19:50 Ну я ж написав 99,9% а не 100%. А взагалі це моя робота тому не просто так пишу... Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Olesya Опубліковано 10 Березня, 2010 в 20:32 Поділитися #16 Опубліковано 10 Березня, 2010 в 20:32 А хто підкаже, як доглядати спатифіллум, щоб він цвів? Подарували більше двох років тому - тоді квіти були. І от за весь цей час - лише одна квіточка. А в магазинах ці вазони такі гарні квітучі... Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
SilverBlack Опубліковано 10 Березня, 2010 в 20:39 Поділитися #17 Опубліковано 10 Березня, 2010 в 20:39 А хто підкаже, як доглядати спатифіллум, щоб він цвів? Подарували більше двох років тому - тоді квіти були. І от за весь цей час - лише одна квіточка. А в магазинах ці вазони такі гарні квітучі...Дуже пагано він цвіте в домашніх умовах. Ніколи такі квіти, як при купівлі не будуть. Причина цьому - "хороша" хімія, якою обробляються рослини під час росту. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
talja Опубліковано 10 Березня, 2010 в 21:01 Поділитися #18 Опубліковано 10 Березня, 2010 в 21:01 Така ж проблема: після купівлі мій спатифіліум цвів майже рік, пересадила і перестав цвісти Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Kleo Опубліковано 11 Березня, 2010 в 08:13 Поділитися #19 Опубліковано 11 Березня, 2010 в 08:13 А мій цвів раніше і цвіте зараз - особливо якось не доглядаю, просто вчасно підливаю відстояною водою, час від часу мию листочки і оприскую водою. Взагалі склалася думка, що цей вазон не вибагливий ІМХО. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Kleo Опубліковано 11 Березня, 2010 в 11:13 Поділитися #20 Опубліковано 11 Березня, 2010 в 11:13 Ось такий мій вазончик був 2 тижні тому (перше фото), 1 тиждень тому (друге фото) і на сьогоднішній день (третє фото) Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Kleo Опубліковано 12 Березня, 2010 в 18:57 Поділитися #21 Опубліковано 12 Березня, 2010 в 18:57 Така ж проблема: після купівлі мій спатифіліум цвів майже рік, пересадила і перестав цвісти Читала, що іноді щоб зацвів вазон треба йому пара, тобто якщо він у тебе попускав пагінці, що можна відсадити, то відділи їх і пересади в окремий горщик, але постав біля основного і тоді і той і інший буде цвісти Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
talja Опубліковано 12 Березня, 2010 в 20:05 Поділитися #22 Опубліковано 12 Березня, 2010 в 20:05 Дякую за пораду треба спробувати. Раз тут вже почали писати про різні вазони, то і я дам маленьку пораду. Купуйте розцвічені орхідеї, незважаючи на запевнення продавців, що краще брати з пуп"янками. Я коли купувала, то і сама думала, що довше поцвіте. А виявляється вони погано акліматизовуються, а нерозцвічені пуп"янки засихають через різкий перепад температур. Дуже жаль, але довелось викинути майже 20 пуп"янків В сусідки аналогічна ситуацію. Квіточки, що вже цвіли, живі. Отак-то. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
talja Опубліковано 29 Вересня, 2010 в 15:14 Поділитися #23 Опубліковано 29 Вересня, 2010 в 15:14 Дуже подорожчали за останній час орхідеї - з однією гілочкою - близько 200 грн., раніше можна було купити в межах 100 грн., а з двома гілочками в ЦУМі недавно бачила за 320 грн. , аналогічні місяців два тому можна було придбати за 165 грн. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Natasha Опубліковано 25 Грудня, 2010 в 14:06 Поділитися #24 Опубліковано 25 Грудня, 2010 в 14:06 орхідеї краще купляти відцвітаючі - дешевше або відцвівші - в 2 р. дешевше, сама купляла. Тільки тоді не можна буди 100% впевненою який саме колір тобі попався . Побачимо чи буде цівсти і коли. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
talja Опубліковано 25 Грудня, 2010 в 16:17 Поділитися #25 Опубліковано 25 Грудня, 2010 в 16:17 В мене дві орхідеї зацвіло через півроку, а одна через два місяці після попереднього цвітіння. Якраз на Новий рік розцвітуть всі квіточки Колись продавець радила вибирати орхідеї по корінню, а не по квітах. І це дійсно так - коли купували одну непримітну на перший погляд орхідею, то коріння було дуже гарне, не пошкоджене, товсте, а гілочка так собі. Зараз ця орхідея випустила дві гілки з величезними фіолетовими квітками . Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.