Перейти до змісту

Проблема з батарейкою BIOSа

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Ось яка проблема - перший раз побачив це місяць назад,включив комп"ютер і при загрузці вибило "run to setup F1" і "run to default settings F2" ,ну нажимаю F2 - комп"ютер загружається,але вже із скинутим часом та датою 01.01.2001 00:00,от. Мені підказали поміняти батарейку,поміняв на дюраселку (думаю як міняти то вже на щось краще),поробила 2 тижні і вернулось все те саме.......... поміняв знову батарейку,тільки вже дешевшу,поробило 1,5 тижня,знов те саме,тільки на цей раз дата не збивається,відстає годинник то на 10 хвилин,то часо до 1,5 години.

Що це може бути?Підкажіть будь ласка,не хочеться кожного місяця міняти по 3 батарейки!

P.S: напруга подається через "упс",так що питання про перепад напруги,постійний струм,не враховується...... хоча не знаю,заплутався.

Опубліковано

Спробуй перекинути 3-pin кроссер поряд з батарейкою з положення 1-2 на 2-3 (раптом "шаловливі ручки" ;)). Якщо не поможе - знайти виток буде складно - городи трьохвольтову батарейку з 2-х пальчиків-дюрацелок - її хоч хватить надовго :)

Опубліковано

А яка материнка?

Знаю в АСУСів є така фішка що коли комп вимикається примусово через кнопку чи іде відключення живлення (наприклад кабель вилазить з БЖ) то біос скидається на дефолтні параметри. Ніби колись по біосу шастав і відключав цю опцію.

Опубліковано

pokemon, а можеш написати модель материнки, щоб не гадати на "кофейній гущі". Просто знаю що були у Gigabyte такі проблеми.

Опубліковано

Декілька раз стикався з такою проблемою.

Один раз були здуті конденсатори і через них коротило.

Іншого разу болт кріплення якось хитро коротив мамку на корпус, проблеми були схожі.

Опубліковано

1. Буває що материнка "коротить" на корпус коли під вінтами (кріпленням материнки до корпусу) ізолюючі шайби не стоять. Вирішується заземленням корпусу або встановленням ізоляційних прокладок між материнкою та корпусом..2. Буває винна прошивка BIOS'а. Бували випадки коли на ASUS'ах проблема вирішувалась перепрошивкою.

3. При розгоні компа на багатьох материнках починають швидко сідати батарейки.

4. Може "коротити" і через так звану "технічна пилюку". Лікується прочисткою (пробувкою, протиркою і т.п.) материнської плати.

5. Варіант з конденсаторами також цілком імовірний.

6. Ну і малоймовірний варіант - справа в самих батарейках, які купувались. Якщо є тестер, можна вольтаж перевіритти. Меньше 3В не варто навіть встановлювати.

7. Може бути проблема в контактах гнізда батарейки на материнській платі. (Контакти піджати, або почистити).

• 2 тижня потому...
Опубліковано

Ну то як вирішити ті коротіння,бо коротить це більшість всього. Знайомий сказав,що і колонки свистять також від того "гуляючого"-коротящого струму (хоч і в мене модна звукова і ті фони-свистіння не від звукової). Якщо здуті конденсатори,то як на вашу думку,я ж їх сам не поміняю,і ще поки є 1 місяць гарантії,то можливо краще материнку віддати в ремонт?

Опубліковано
я ж їх сам не поміняю,і ще поки є 1 місяць гарантії,то можливо краще материнку віддати в ремонт?

При тому шо є гарантія вже давно треба було здати по ній. Ну якшо не вийде то раджу звернутись до mix_forever

Опубліковано

Віддай на гарантію! При такій ситуації, якщо в тебе був нормальний продавець, можливий варіант обміну, оскільки плата не пропрацювала навіть гарантійний період! Раджу самому не лізти якщо є гарантія!

• 4 тижня потому...
Опубліковано

Віддавав по гарантії,перепрошили Біос (я б міг би й сам,просто думав,що вони зроблять щось серьйозніше),далі вже сам - материнку прикручував з ізоляційними прокладками,пройшло 2 тижні - оп пля,проблема вернулась,конденсатори нормальні,значить означає коли вже замучусь постійно наставляти час та дату,материнку в смітник викинути...

Опубліковано

Віддавав по гарантії,перепрошили Біос (я б міг би й сам,просто думав,що вони зроблять щось серьйозніше),далі вже сам - материнку прикручував з ізоляційними прокладками,пройшло 2 тижні - оп пля,проблема вернулась,конденсатори нормальні,значить означає коли вже замучусь постійно наставляти час та дату,материнку в смітник викинути...

Пораджу віднести ще раз по гарантії. І,якщо є бажання, добити справу до кінця.

Це не проблема біоса, а проблема заліза. А отже підпадає під гарантію.

Якщо бажання нема - пиши, телефонуй, 99,9% що усуну проблему.

Пи Си Робяти, не пишіть чухні про вздуті конденсатори від яких сідає батарея СМОS.

Де ви їх там в обвязці СМОS побачили?

• 5 місяців потому...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...