Перейти до змісту

Морський плов


Ukrod

Рекомендовані повідомлення

Компоненти :

  1. Кальмар (кільця кальмара) ............................................ 1 тушка
  2. Крабові палочки ............................................................ невеличка упаковка
  3. Консервований лосось (чи горбуша, чи тріска, чи …) ....... 0.5 банки
  4. Кукурудза (типу бондюель) ........................................... 0.5 банки
  5. Довгозернистий рис (можна пропарений) ......................... 1.5-2 склянки
  6. Біле сухе вино ................................................................ 0.5 склянки
  7. Вершкове масло або оливкова олія ................................. на око
  8. Сіль та перець (чорний мелений) .................................... на смак
  9. Карі ............................................................................... 1.5-2 ч. ложки
  10. Лавровий лист ................................................................ 1 листок
  11. Зелень (петрушка + кріп) ............................................... 1 пучок
  12. Вода + сік від лосося та кукурудзи ................................. в 1.3-1.5 раза більше від кількості рису

Процес :

  • Рис перебираємо та миємо, після чого відкидаємо на дуршлаг. Рису потрібно приблизно 20-30 хв., щоб втягнути в себе вологу, а відкидаємо на дуршлаг, тому що перевищення цього часу не добре для рису. Якщо використовується пропарений рис, то можна цього всього не робити.
  • Поки рис намокає, чистимо кальмара (знімаємо шкірку та миємо) і ріжемо кільцями 1-1.5 см. Для того, щоб з кальмаром не мучитися, можна купити заморожені кільця кальмара в супермаркеті.
  • Крабові палочки ріжемо навскоси, кожну на декілька шматків.
  • Готуємо воду. Відкриваємо кукурудзу та лосося. В глибоку миску виціджуємо сік з одного та іншого, доливаємо холодної води. Вкидаємо туди карі та перемішуємо так, щоб не було грудочок.
  • Зелень миємо та дрібно нарізаємо.
  • Нагріваємо гусятницю, а якщо її немає, то чавунну пательню або каструлю з товстим дном і бажано неемальовану. Кладемо вершкове масло або оливкову олію, солимо, сильно перчимо і вкидаємо сюди кільця кальмару та порізані крабові палочки.
  • Швидко перемішуємо (10-30 сек) та вливаємо вино.
  • Перемішуючи тушкуємо 1-2 хв (не більше), тоді все виймаємо шумовкою в порожню миску, можна відкинути на дуршлаг, але зберегти соус.
  • Зменшуємо вогонь, кладемо рис в соус, що лишився від попереднього тушкування, перемішуємо так, щоб соус рівномірно розповсюдився по рису.
  • Кладемо шарами зверху на рис : лавровий лист, лосось, кукурузку, кальмара з крабовими палочками та заливаємо підготовленою водою.
  • Закриваємо кришкою та варимо до кипіння на сильному вогні. Потім на середньому хвилини 3 і, нарешті, коли з-під країв кришки перестануть утворюватись бульбашки, варимо на малесенькому вогні або в теплій духовці на протязі 10 хвилин.
  • Післе вимкнення вогню не поспішайте відкривати гусятницю. Мужньо зачекайте ще хвилин 15 (можна замотати гусятницю в рушник) і тільки тоді знвмайте кришку.
  • Додаємо порізану зелень та перемішуємо все в одну масу.
  • Нарешті подаємо на стіл ! :P

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...