Ukrod Опубліковано 1 Листопада, 2006 в 20:49 #1 Опубліковано 1 Листопада, 2006 в 20:49 Компоненти : Кальмар (кільця кальмара) ............................................ 1 тушка Крабові палочки ............................................................ невеличка упаковка Консервований лосось (чи горбуша, чи тріска, чи …) ....... 0.5 банки Кукурудза (типу бондюель) ........................................... 0.5 банки Довгозернистий рис (можна пропарений) ......................... 1.5-2 склянки Біле сухе вино ................................................................ 0.5 склянки Вершкове масло або оливкова олія ................................. на око Сіль та перець (чорний мелений) .................................... на смак Карі ............................................................................... 1.5-2 ч. ложки Лавровий лист ................................................................ 1 листок Зелень (петрушка + кріп) ............................................... 1 пучок Вода + сік від лосося та кукурудзи ................................. в 1.3-1.5 раза більше від кількості рису Процес : Рис перебираємо та миємо, після чого відкидаємо на дуршлаг. Рису потрібно приблизно 20-30 хв., щоб втягнути в себе вологу, а відкидаємо на дуршлаг, тому що перевищення цього часу не добре для рису. Якщо використовується пропарений рис, то можна цього всього не робити. Поки рис намокає, чистимо кальмара (знімаємо шкірку та миємо) і ріжемо кільцями 1-1.5 см. Для того, щоб з кальмаром не мучитися, можна купити заморожені кільця кальмара в супермаркеті. Крабові палочки ріжемо навскоси, кожну на декілька шматків. Готуємо воду. Відкриваємо кукурудзу та лосося. В глибоку миску виціджуємо сік з одного та іншого, доливаємо холодної води. Вкидаємо туди карі та перемішуємо так, щоб не було грудочок. Зелень миємо та дрібно нарізаємо. Нагріваємо гусятницю, а якщо її немає, то чавунну пательню або каструлю з товстим дном і бажано неемальовану. Кладемо вершкове масло або оливкову олію, солимо, сильно перчимо і вкидаємо сюди кільця кальмару та порізані крабові палочки. Швидко перемішуємо (10-30 сек) та вливаємо вино. Перемішуючи тушкуємо 1-2 хв (не більше), тоді все виймаємо шумовкою в порожню миску, можна відкинути на дуршлаг, але зберегти соус. Зменшуємо вогонь, кладемо рис в соус, що лишився від попереднього тушкування, перемішуємо так, щоб соус рівномірно розповсюдився по рису. Кладемо шарами зверху на рис : лавровий лист, лосось, кукурузку, кальмара з крабовими палочками та заливаємо підготовленою водою. Закриваємо кришкою та варимо до кипіння на сильному вогні. Потім на середньому хвилини 3 і, нарешті, коли з-під країв кришки перестануть утворюватись бульбашки, варимо на малесенькому вогні або в теплій духовці на протязі 10 хвилин. Післе вимкнення вогню не поспішайте відкривати гусятницю. Мужньо зачекайте ще хвилин 15 (можна замотати гусятницю в рушник) і тільки тоді знвмайте кришку. Додаємо порізану зелень та перемішуємо все в одну масу. Нарешті подаємо на стіл !
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.