Перейти до змісту

комп шумит очень,посоветутйте...

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

брал на тест навороченний корпус(1 800грн), ставил туда все... и так же шумит... спать невозможно, нада выключать...

вот думаю переселить его на балкон, и одтуда провести кабели в комнату.

как думаете, ето хорошая идея?

фото моей машынки

a55360231952.jpg

Опубліковано

ну тут такое дело,

или производительность или шум - и то и то небудет

1 видаха с пасивкой, 1 тихий винт и штатный кулер Коре2 совсем не шумят

Опубліковано

подобное делал, не помогает... наверное он поедет на балкон...

Zevs_Isver ты видел што у меня внутри, посмотри внимательней...

Опубліковано

А які саме кулери шумлять найбільше? Для процесорного включити опцію щоб крутився залежно від температури, корпусні переключити на 7В, а вот з кулерами на відяшках треба щось вирішувати, або програмно кожен раз при простої переключати на менші оберти або як варіант купити реобас і всі кулери приєднати до нього і руками зменшувати їх оберти

В мене такий же корпус, але начинка трохи інша, то чути тільки кулер БЖ і корпусні (трохи старі, варто замінити)

Опубліковано

может водянку прикрутить?

попробую...

прост качаю ночью с торента, а он зараза уснуть недает...

Опубліковано
А які саме кулери шумлять найбільше? Для процесорного включити опцію щоб крутився залежно від температури, корпусні переключити на 7В, а вот з кулерами на відяшках треба щось вирішувати, або програмно кожен раз при простої переключати на менші оберти або як варіант купити реобас і всі кулери приєднати до нього і руками зменшувати їх оберти

В мене такий же корпус, але начинка трохи інша, то чути тільки кулер БЖ і корпусні (трохи старі, варто замінити)

да приходили ставили фигню ету, где сам ставиш обороты, когда понижаю обороты, температура растет...

да и вичестеры шумят + плюс процесор + видяхи = гудёт как комбайн...

Опубліковано

без крутих капіталовкладень не обійтися :)

хоча не розумію чому під торентами має щось окрім вінтів шуршати

перешийте свіжі біоси на відеокартки, може де оберти не регулюються

а все інше реобасом все ж має нормально регулюватися

но це всеодно не варіант - ганяти таку махіну щоби торенти качала цілодобово

для таких цілей можна купити або NAS, но то дорожчий варіант

або б/в системник брендовий HP/Dell десктопіком невеличким і майже абсолютно тихенький баксів за 50-100

кидається десь під ноги і проблема відпадає сама собою, та і вінти не гробляться постійним качанням.

думаю що при такому технічному забезпеченні монітор у вас теж не дешевий і повинен мати мінімум 2 входи :)

Опубліковано

для таких цілей можна купити або NAS што ето такое?

да ище одно... у меня сервак на нем стоит... ^_^ Луцкие и Ровенские компании маленькие

NAS ето типа - сетевая система хранения данных, сетевое хранилище?

Опубліковано

саме так, мережеве сховище

просто зараз їх фарширують всяким софтом типу торент-клієнтів і т.п.

тому непоганий вибір

але більшість моїх знайомих, кому шум заважає, взяли все ж системники брендові

ставиш туди вінта якогось якого не шкода і получається така собі качалка, яка і не шумить і електроенергії жре в рази менше.

і обходиться значно дешевше

.

хоча якщо сервак всеодно крутиться постійно - то додатковий девайс не вирішить питання

але я б сказав що як мінімум нелогічно тримати на ігровій машині сервер... тра це діло якось розділити

Опубліковано
Oli до шума перед сном можна привикнути, я привик, і зараз коли тихо неможу заснути :)

думаю років так через надцять, то обовязково відобразиться ше навіть непонятно на чому, ну явно не позитив то буде :)

Опубліковано

Однозначно замінити вінти на щось типу Noctua - вони дуже тихохідні. Але потік повітря, що вони переганяють - великий.

(120мм на задню стінку та 2 (чи 3) 80-ки на обдув вінчестерів.

Далі: Кулер теж маю такий же, Q-Fan не завжди допомагає. Та й упевнений я, що це не шум вентиляторів (окрім відяшок) а гул вінчестерів, вібрації.

Як самий оптимальний варіант - це водяне охолодження. Але обійдеться доволі дорого (Хоча із ціною даного компа, не так вже дуже).

Для початку кулери поміняти. Ну, і думати щось із відеокартами. Як варіант - замінити на безвентиляторне охолодження, або ж рішення від Zalman.

Опубліковано
Zevs_Isver ты видел што у меня внутри, посмотри внимательней...

видел

и мне кажется что ты пытаешся скрестить жидкое с красным....

по моему ИМХО или производительность или тишина

как вариант 2 компа

p.s. или топик-фотка была целью похвастатся внутреностями? :)

Опубліковано

ПРомайнула така ж думка. Сервак + Ігрова машина. Гм..

Ну, рішень дали достатньо - вибір за топікстартером.

Опубліковано

Вінти замінити на моделі з 5400 або 5900 об/хв. і зменшити їх кількість, збільшивши об'єм, охолодження відеокарт і процесора перевести на водяне, всі корпусні кулера перевести на 5 або 7 вольт, корпус зсередини обклеїти обезшумкою (або автомобільною, яка є на Формулі, або будівельною, яка є в Новій лінії). Мій обклеєний обезшумкою корпус зсередини виглядає ось так:

p1230359.jpg

p1230360.jpg

p1230358.jpg

А ось так я колись робив водяне охолодження для відяхи.

Опубліковано

Вінти можуть дико гудіти. Сам по собі, коли його в руці тримаєш - не чуєш, але коли він у корпусі - то вібрує і гуде весь корпус.

Опубліковано
Oli, а можна побачити фото машинки більшого розміру?

а што-то невидно? там все видно...

Опубліковано

ПРомайнула така ж думка. Сервак + Ігрова машина. Гм..

Ну, рішень дали достатньо - вибір за топікстартером.

нет, не похвастатся... скажу чесно я уже не рад што собрал его...

на серваку стоят не очень большые Луцкие и Ровенские магазины...

а машина не игровая.. даже игр нету... прост я дизайнер, а 3D-MAX любит видяшки покруче... да и видео я монтирую большое на етом ПК...

мне хватает...

Опубліковано
а машина не игровая.. даже игр нету... прост я дизайнер, а 3D-MAX любит видяшки покруче... да и видео я монтирую большое на етом ПК...

мне хватает...

3D Max любить процесори покручє, а не відяшки. Ренднрінг в тебе не відяшки робитимуть - а проц. І тим паче CrossFire/SLI - фішка виключно для ігор.

А конфіг можеш викласти?

Опубліковано

SLI или CrossFire, оно вместе не пишется... ети чипсеты мне ненадо... ну немог я когда покупал материнку вытянуть их оттуда...

комп всеравно на балкон не поедет, так как дисковод мне тоже нада...

а будет куплен ище один, под сервак...

всем спасиба, темку можна закрывать...

мать Asus P5Q3

Опубліковано

полчаса, как обновил конфигурацыю, теперь сделал так...

ASUS Maximus Formula (x38)

Core 2 Duo E8400

4x1Gb DDR2-1066 Corsair

Palit GeForce GTX260 Sonic

4 HDD Samsung (3шт- 750GB, 1шт-1Tb

FSP Everest 800W

корпус Chieftec LBX-03B

CPU Cooler Zalman CNPS7700-ALCu

гудит и шумит гавнюк

Опубліковано

мне хватает...

3D Max любить процесори покручє, а не відяшки. Ренднрінг в тебе не відяшки робитимуть - а проц. І тим паче CrossFire/SLI - фішка виключно для ігор.

А конфіг можеш викласти?

вот старый тот што на фото конфиг

Memory: 4 x Corsair XMS2 CM2X2048-6400C4DHX 2 Гб DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 МГц) (4-4-4-13 @ 270 МГц)

Видеоадаптер : 2 x NVIDIA GeForce 9800 GTX (512 Мб) ( SLI ) (ZOTAC)

Звуковой адаптер Creative Audigy 4 (SB0610) Sound Card

2х Дисковый накопитель SAMSUNG HD753LJ ATA Device (750 Гб, 7200 RPM, SATA-II)

2х Дисковый накопитель ST3500630AS ATA Device (500 Гб, 7200 RPM, SATA-II)

CPU Intel Core 2 Quad Q9450 2.66 ГГц/ 12Мб/ 1333МГц 775-LGA

ZALMAN <CNPS9700 NT> Socket 775/AM2/754/939/940 (Green, 19.5-35дБ, 1250-2800 об/м, Cu+тепловые трубки)

M/B ASUSTeK Striker II Formula(RTL)Socket775 <nForce780i SLI> 3xPCI-E+2xGbLAN+1394 SATA RAID ATX 4DDR-II <PC2-8500>

БП Hiper <HPU-5K680-PE> 680W ATX Black (24+8+4+6+8/6пин, 9-port USB)

пришёл к выводу что Асус очень сильно испортился после того как попробовал XFX

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...