Перейти до змісту

Печать фото с цифры

difoto

печатают ли люди фотки?  

22 користувача проголосувало

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Вот такой опросец.... инетересно развитие цифровой фотографии :D

ваши комменты?

поправка-вопрос:

будет ли народ печатать цифру при цене 70-80 коп за 10х15 или оно вообще не зависит от цены... т.е. цветочек - спечатаем, остальное на мониторе смотреть будем! :)

Опубліковано

у мяне вопрос: а фотки сколько на сколькот точек эфективно печатать в дома_на_принтере/в_луцких_лаботатория/вообще_в_лабораториях

и перефразируя вопрос - после скольки на скольки точек невидно увеличиния качетва фотки на бумаге

p.s. надеюсь у меня получилось сформулировать

Опубліковано

Хотілося б також взнати, чому вартість друку з цифри дорожча, ніж з плівки. Чи це реальна різниця в собівартості друку, чи просто накрутка, "налог на цифру"?

Опубліковано

По опросу: останній раз з ~2600 фото надрукував 275 штук. поставив "рідко і не все" повний фотоальбом звичайно на компі.

Роздільна здатність для друку - 300dpi, більше людське око не розрізняє (хіба в лупу дивитись).

Опубліковано
Роздільна здатність для друку - 300dpi, більше людське око не розрізняє (хіба в лупу дивитись).

а если взять чёрно-белую лазерную печать то 300, 600 и 1200 dpi то разница ОЧЕНЬ заметна,

в фотопечати не так?

Опубліковано

нет!в фотографии НЕТ ВНЕШНЕГО КРАСИТЕЛЯ! т.е. разрешающая способность - это свойство насвечивающего элемента, который проявляет внутреннюю структуру фотобумаги(выразился как мог доступно)

как говорил умный дядя из москвы, который несколько лет назад продвигал цифролабы в Украине, "... я вам дам две фотографии, одна 150dpi , другая - 250, и вы попробуете их отличить! вряд ли получится!!!"

Луцкие лаборатории(да и другие) печатают в основном 230ppi

считаем: для фото 20х30(8"х12") надо 1840х2760(т.е больше - бесполезно)

т.е. исходя из этого можно сделать вывод, что для фото 20х30 нужно 5Мпикс фотоаппарат....

Реально же можно, к примеру, распечатать 3Мпикс фотку этого формата без видимых артефактов!!!(я распечатывал даже 2,6 МПикс)

щодо вартості друку: поки технології будуть вдосконалюватись, ціна падатиме, але не за рік! заміна лампи аналогової лабораторіі коштує від 10 у.є.(в деяких випадках до 100 у.є.) заміна лазерного насвічувального модуля в цифри коштує від.... і до 20-30 тис. у.о. при великому, але СКІНЧЕННОМУ ресурсі!

але вже починають з"являтись технологіі з "вічною" насвєткою, тобто собівартість буде така сама, як і в аналога...

ЗІ а собівартість фотокартки 10х15 без врахування зарплатні, амортизаціі і обслуговування - біля 3-4 центів :)

ЗЗІ метою опитування є виявлення попиту... поправив перший пост :D

Опубліковано

Друкувати люди завжди будуть, незалежно від ціни. Гарно видрукувана фотка виглядає краще, ніж на комп'ютері. Плюс є в житті епізоди, які хотілося б обов'язково "опаперити":D, повісити на стіну, надіслати родичам etc.

А який є найбільший формат друку фоток? Просто в мене є пару шикарних фоток, які хотілося б зробити у вигляді картини. Найбільший формат у Фуджі-експрес - 25х38, але при цьому: 1) фотка кадрується, оскільки 25х38 - це не пропроційний формат до оригінальних розмірів фотографії; 2) рамок такого формату, як мені сказали, немає - є рамки більшого формату, і доводиться накладати фотку на білий простір. Хотілося б, щоб рамка була впритик під фотографію. Тому цікавить, чи можна роздрукувати десь щось типу 30х45, і підібрати під нього рамку, яка була б впору такій фотці? Лазерний принтер не підходить. Якість все ж не фото... ЗІ. Мій апарат має 6 мегапікселів. Повинно вистачити.

Опубліковано

Yarchik, попитай наприклад в Факторії вони спеціалізуються на широкоформатному друці, якість можна вибирати. Обіцяють вплоть до фотографічної. Єдиний мінус - ціна, сам розумієш...

difoto, друкувати будуть і будуть більше, але треба щоб якість була відповідною. Хоча на мому прикладі 2600/275 кількість би збільшилась на 100. Всіх фоток всерівно нетреба...

Опубліковано

Я і так роздруковую по 70-80 коп... друзі помогають. Але все одно всього що є роздрукувати не вдасться. В останній раз серед 250 фото справді вдалими по сюжету, які б можна було друкувати, виявилось біля 10%. Решта в архів на болванку, хоча вони всі теж досить якісні... просто нема якоїсь "ізюмінки".

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...