Перейти до змісту

Ищу тростник

difoto

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Собственно нужно стебля тростника , камыша или рогоза(многие называют это все просто камышом), в диаметре не менее 12-14мм, длина несущественна, но желательно повыше, чтобы была возможность выбрать качественный отрезок.

Очень давно хотел достать сампоньо, но кумарит расстаться с сотней баксов за самый простенький вариант.

Опубліковано

м... біля дому в болоті росте. але не знаю чи достатньо товсті екземляри є.

завтра схожу подивлюся (сьогодні вже темно буде як додому втраплю)

Опубліковано

Результати вилазки. в рогоза біля коріння стебло (якщо обібрати всі листки) в діаметрі сягає двох сантиметрів. Ну і звужується з кожним відростком листя доверху.

post-2135-1263639166.jpg

ще в болоті росте така біда

post-2135-1263639082.jpg

але самі товсті екземпляри в діаметрі сягають всього сантиметр

а вибрати якісний... в нас цієї радості достатньо, думаю буде з чого вибрати

Опубліковано

село Гірка Полонка.

як в"їжджатимеш в село зліва і побачиш болото (якраз перед початком житлової зони) 

це одразу над дорогою, блудити не треба

post-2135-1263641953.jpg

+380919274759

Звони коль сусаніна треба )))

я за 200 метрів від болота живу

з.і. акуратно там. хоч і мороз, але один раз я проламав лід і трішки намочив ноги

Опубліковано

Почитав про флейту пана... Рогоза не факт що підійде. вона не пустотіла. заради експерименту вирізав невеличкий шматочок, висверлив всередині. ну не звучить...структура стебла у нього "м"яка". через те видно воно і поглинає звук (якщо так можна висловитися). ніяк не звучить. якшо взяти той же очерет - то хоча він надто тонкий і для того не годиться, але він хоч звучить - з нього мені вдалося витягнути якесь свистання :)

але очерету товстішого за сантиметр я ніде і не бачив. 

Опубліковано

Самий товстий очерет що я зустрічав був на озері Пулемецькому. В районі Луцька навряд чи є такий.

Бамбук не підійде? В Новій лінії колись був

Опубліковано
Бамбук не підійде? В Новій лінії колись був

Штормлю D@ve в аську уже насчет него, молчит. Видимо, не на работе :) Перуанские сампоньо как раз из него. Завтра поеду, гляну.

Опубліковано

Ще як варіант можна спробувати з кущів які в мене на батьківщині називають вовчі ягоди, а науці відома як бузина http://ru.wikipedia.org/wiki/Бузина_чёрная http://uk.wikipedia.org/wiki/Бузина_чорна Ростуть багатєнно в парку ім Лесі. Там серцевина до 1-2 сандиметра в діаметрі і легко дістається. Річні пагони близько 1-1,5 см в діаметрі. Товщина стінок близько 1мм, решта серцевина.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...