Перейти до змісту

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

При обовленні BIOS на материнці ASUS M2N-E стався збій, тепер материнка не стартує, потрібен програматор, або така сама мать. Хто може допомогти? Або підказати де можна перешити на програматорі?

Опубліковано

Позвони в сервісний центр магазину "Сатурн" шо біля 25ї школи. Знаю в них програматор є.

Опубліковано

якшо мікруха знімається, то мона спробувати перешити не тільки на такій самій матері... але самий кращий варіант, то на програматорі... колись на Сталкері (стуса 11 тел 771000) був програматор, ну і до Мікса варто звернутись...

в свій час багато таких глюків було, можна просто на робочій материнці (люба мать яка дасть шити не свій біос), запускаємось на рідному біосі... потім на гарячому міняємо мікрухи, і шиєм той біос шо потрібно, потім міняємо мікросхеми і все ок...

правда останній раз я тікі опреації проводив так в році 2003 чи то "04... но працювало 100 відсотків..

Опубліковано

ptk, щось стрьомно на іншій мамці це робити, Сталкер я так зрозумів ще вихідний, бо бере слухавку якісь дядько і каже ніц не знаю, звоніть пізніше, щас до мікса буду стукать :-)

Опубліковано
ptk, щось стрьомно на іншій мамці це робити

Я колись давно одного разу перешивав мікруху на іншій мамці. Згідний, процедура стрьомна:

1. Готуємо дискетку з DOS, потрібною прошивкою і флешером (або все потрібне для іншого способу прошивки)

2. Виймаємо "биту" мікруху з мамки

3. Загружаємо для перепрошивки (наприклад з дискетки) комп з аналогічною "живою" мікрухою

4. При включеному і завантаженому в DOS компі ОБЕРЕЖНО виймаємо "живу" мікруху і на її місце ставимо "биту"

5. Прошиваємо мікруху. Перезавантажуємось

6. Якщо перезавантажилось нормально, то мікруху в тій мамці можна і лишити, а вийняту поставити в іншу мамку.

.....

n. PROFIT

Друга мамка може бути і не точно такою ж, головне щоб мікруха була така ж. Тоді при прошивці потрібно в флешері ключиком відключити перевірку валідності прошивки, заставити шити те що пропонують. Гірше, коли мікруха впаяна в мамку :)

Опубліковано

Дякую Plum, якраз не можу поки що таку саму материнку знайти (Asus M2N-E, nForce 570 Ultra, AM2), може хтось зможе дати в оренду? ;-) Міх щось не відповідає поки що, занятий :-)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...