Перейти до змісту

«Не ображайся, а управляй»

laska

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Ось натрапила в неті на життєві рекомендації в сімейному житті. Ділюся з вами.

Переконана, що чоловікам стиль написання буде не до вподоби ;) , тому їм краще нечитати, щоб дарма не нервувати. То є жіночі посиденьки  :P

Виходячи з власного досвіду і відкидаючи стиль написання авторки, бо ми живемо з тими кого кохаємо, скажу, все ж слушні поради присутні.

Змінюємо рефлекси

По-перше, розпрощайся з ілюзіями і припини сподіватися, що тобі ціною неймовірних зусиль вдасться змінити звички коханого. Це неможливо. Зважаючи на все, чоловіки народжуються з ушкодженим у певному місці генетичним кодом і медицина поки що тут безсила. (Утім, досвіди з вівцею Долі таки вселяють надію…). 

Не вмовляй і не погрожуй – це марно. Чоловік може змінити свої звички лише під тиском обставин. Оці обставини й треба створити. 

Брудні сорочки, шкарпетки та все інше не потрапляють у кошик для білизни, збираючись у кріслах і під диванами?Лікуємося через загострення: звали все це добро на його робочий стіл. Це створить незручність не тобі, а йому. А «незручно» і «некомфортно» – це вже довід і стимул, на відміну від емоційних сварок. До речі, відсутність чистої сорочки з тієї причини, що весь несвіжий гардероб знаходиться де завгодно, лишене в кошику – теж аргумент.

У такій холодній війні головне –терпіння й холоднокровність. Не квапся – формування умовних рефлексів потребує часу. 

Точно так само треба вчинити і з його діловими паперами, затишно розміщеними на вазочці для цукерок. Не виключено, що вони доволі цінні. Тому акуратно скинь усе це в шухляду його письмового столу. Знайти їх можна, але складно. Така операція, проведена кількаразів, наштовхне його на думку, що ці «скарби» зручніше тримати в одному місці,ніж відшукувати серед старих газет.

Правила для тебе

Найважливіше правило, якого,втім, рідко дотримуються – послідовність дій і відсутність емоцій. Ти маєш право жити в чистому домі, тому у твоїх діях немає «нічого особистого».

Пам'ятай: головний твій ворог –ти сама. Адже зваба прибрати все самій дуже сильна. Такий шлях на перший погляд здається більш легким. Але подумай: рік у рік ти приходиш додому та бачиш одну і ту ж картину: розкидані скрізь речі. Якщо за кожну сотню втрачених при цьому нервових клітин виплачувався хоч би один долар – до старості можна було б зібрати пристойний капітал і провести залишок днів на березі океану із симпатичним аборигеном (вони дешеві)...

Друге правило – подяка. Не забудь дати «цукерочку» коханому, який вперше зміркував, де повинні знаходитися його шкарпетки. Це для тебе крок у бік кошика – звичайна справа, дрібниця, а для нього – рух еволюційними сходами.Подякуй йому! Це закріплює рефлекси.

Третє правило – одержуй від процесу задоволення! Перетвори все на гру, спостерігай за метаморфозами. Повір: чоловіки – істоти цікаві, якщо перестати з ними сваритися й ображатися. Навчися управляти чоловіком, як хорошим автомобілем. І тоді дорога життя не здасться тобі напруженим і втомливим ралі. 

Автор:Світлана Ізмайлова

Що там гріха таїти, трапляється, що сімейний побут здатен вивести з рівноваги,а із звичками наших половинок приходиться миритися чи боротися. ...не складені в кошик шкарпетки, хаос на робочому столі, бардак на одежній полиці і т.п.,звісно, в кожного свої недоліки.

А які ваші методи  пошуку гармонії в царині сімейного побуту?

Опубліковано

Даремно нарікають на чоловіків :g16: деякі жінки здатні створювати не менший безлад, але посміхнутися змусила :D

Опубліковано

Стаття дуже, як на мене, цікава і повчальна. Тільки якби то вся біда була в шкарпетках)))... По-життю стикаєшся з набагато гіршими "грішками". В таких вимпадках треба цілу стратегію складати по перевихованню)))).. А хто казав, що буде легко??)

Опубліковано

Емоції ще нікому допомагали вирішити проблему. Так як я емоціїйна людина, і то стараюсь на такі дрібниці не звертати увагу, з роками все більше розумію, що краще обдумати все і найти розумний вихід в ситуації, аніж кидатися голосними, можливо і образливими словами.

Стаття кльова

Опубліковано

Мені було неприємно читати статтю, де про чоловіків говорять як про макак :0104: Вважаю такий підхід принизливим.

А по темі: прибираємо вдвох, інколи це робить той кому заважає конкретний безлад \і це не завжди я :)\. Не треба створювати проблем, шоб потім не приходилось їх вирішувати.

Опубліковано

Стаття цікава, але для всіх вона не підійде, от уявіть собі ситуацію, коли ви зібрали всі його брудні речі і кинули на робочий стіл - його реакція? Я думаю, що в більшості випадків сварка буде ще та, правда зачинщиком буде не жінка, а чоловік або ж в нього проявиться "дитячий негативізм" - наступного разу, якщо ви щось не встигнете за собою сховати - буде на вашому робочому місці чи місці відпочинку. Як на мене, то ця "холодна війна" до добра не приведе. До кожної людини можна знайти свій підхід - було б бажання пошукати ;):P або просто змиритися і сприймати її такою як вона/він є.

Опубліковано
До кожної людини можна знайти свій підхід - було б бажання пошукати   ;):P або просто змиритися і сприймати її такою як вона/він є.

Ясна річ, що дані поради не аксіома  :) Тому я і запитую: про ваші підходи  ;)

Треба певно залучати чоловіків до обговорення  :D

Шановні чоловіки, а як ви ставитесь до звичок ваших половинок (тих які вас не влаштовують)?

Опубліковано

Чоловік - не тварина! І те, що можна виховати умовний рефлекс, наприклад, кидати брудні шкарпетки в кошик з брудною білизною – примітивна річ, бо в сімейному житті є набагато складніші моменти, ніж розкидана білизна по хаті. Ще в перший рік сімейного життя розділили обов’язки, щоб підтримувати комфорт один одного. Коханий знає, що мене «вибиває» з рівноваги, я також знаю його звички, тож намагаємось підлаштуватися один під одного, щоб не створювати собі проблем та конфліктів. Зрештою, до людини простіше звикнути, ніж її змінити.

Опубліковано

Поради нереальні))).

І все ж, в кожного є якісь плюси, є мінуси, головне, щоб такі маленькі нюанси як розкиданий одяг не зіпсували настрій і не посварили коханих :).

Тим більше, що в час пристрасті гарненько складати свої речі буде надто педантично і навряд чи комусь сподобається ;).

А якщо якісь звички в партнера дійсно заважають іншому, то краще обговорити і повідомити, що не подобається і чому, аніж ображатися і нервувати одне одного :).

Умовні рефлекси краще діють на собочку Павлова, а людина набагато цікавіша і непередбачуваніша ;).

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...