Перейти до змісту

З Різдвом дідуха!!! Вітає наших дітей фірма "Конті"

yvazhaemuy

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Шановні дирекція та працівники фірми "Конті", сердечно дякую за прекрасні святкові подарунки для моїх діток, якими привітала нас соціальна служба.

Особиво ми були раді яскравій упаковці в котру були влкладені солодощі. Але аж надто здивовані, дізнатися з цієї упаковки, що головною причиной святкування Світлого Різдва був ні хто інший, а якийсь дідух. Щонайменьше хотілось, мені як християнину, який народився в християнскій країні, де 95 відсотків населення себе ототожнює з християнством, що Різдво це не Ісус Христос, а якийсь язичницький дідух. Це не вкладаєтся в свідомість, що в наш то час, в вік сучасних технологій, компютеризації, із вседоступністю Євангелії і можливістю взяти вичерпну інформацію про походження свята Різдва через всесвітню мережу Інтернет, в такій солідній компанії як "Конті", не знайшлось ні одного тверезомислячого чоловіка, який міг би написати нашим дітям, що таке Різдво і з якого приводу йому дарують подарунок. Перепрошую, я відмовляюсь від таких подарунків, так як мої діти вже вміют читати, і неправду, як гріку отраву про Різдво Христове, я їм не понесу. Мені дуже прикро, що сьогодні в угоду всяким нетрадиційним рухам, ви відмовились від віри батьків і дідів, що готові сьогодні прийняти і насадити нашим дітям язичнецьких дідухів и бабайожок. Дуже прикро, що мільйонні тиражі вашої солодкої продукції приправлені гіркотою брехні про саме прекрасне християнське свято Різдва Христового.

Тим не меньше, як християнин, навчений Словом Божим віддавати добром за зло, від усієї душі поздоровляю Вас, керівництво і всіх працівників фірми "Конті" з Різдвом Ісуса Христа і бажаю всього самого найкращого.

З повагою!

Опубліковано

Віра, котра існувала на землях нашої "християнської країни" з давніх давен, віра "наших дідів та прадідів" - це якраз НЕ християнство. А язичництво. Християнство було нав*язане з політичних домислів та планів КОЛИ????

Правильно. Вже н.е.

Багато з давніх традицій були адаптовані до нової віри.

Те саме Івана Купала - це язичницьке свято.

Багато різних причандалів з язичництва стали атрибутами християнських обрядів.

Що таке дідух, Стаття: дідух чи ялинка?, в поміч

Я розумію, що такі речі важко сприймаються християнською консервативною свідомістю, але з цього слів не викинеш. От.

Тому в тому дідусі нічого поганого немає. І в тому, що діти знатимуть традиції та вірування свого народу - итм більше. Те саме вони вивчатимуть на уроках українознавства. Біблію їм там точно не читатимуть.

Опубліковано
Існують дві версії, чому 6 січня із першою Різдвяною зіркою люди заносили у хату «хлібне дерево». За однією з них, коли на полі закінчувалися жнива, а селяни збирали урожай — це було справжнім святом. Щоб відзначити радісну подію, люди несли з поля до хати останній обжинковий сніп. Або кажуть ще, коли Ісус Христос народився в стаєнці, то було дуже холодно. У стіні Йосип знайшов шпарину і затулив її снопом із соломи. Звідтоді існує звичай на Святу вечерю застеляти підлогу в хаті сіном та ставити на чільному місці у кутку дідух — символ затишку та тепла.

Дідух ставили на найпочесніше у хаті місце — під образами.

Опубліковано
Існують дві версії, чому 6 січня із першою Різдвяною зіркою люди заносили у хату «хлібне дерево». За однією з них, коли на полі закінчувалися жнива, а селяни збирали урожай — це було справжнім святом. Щоб відзначити радісну подію, люди несли з поля до хати останній обжинковий сніп. Або кажуть ще, коли Ісус Христос народився в стаєнці, то було дуже холодно. У стіні Йосип знайшов шпарину і затулив її снопом із соломи. Звідтоді існує звичай на Святу вечерю застеляти підлогу в хаті сіном та ставити на чільному місці у кутку дідух — символ затишку та тепла.

Дідух ставили на найпочесніше у хаті місце — під образами.

Не сперечатимусь, оскільки через ап. Павла Святе письмо каже:

"Слабого в вірі приймайте, але не для суперечок про погляди" (Рим.14:1).

Але прошу мені пояснити в контексті даного посту, яке відношення має поганський дідух до світлого свята Різдва Христового, до якого і приурочений випуск солодощів?

Опубліковано

Спитайте, пане увірувавший віру святую, в тих людей, у ваших предків, в традиціях котрих даний "поганський" символ використовувався та шанувався протягом купи століть.

До речі....:) Випуск солодощів приурочений саме до Нового Року, який теж є АБСОЛЮТНО не християнським святом, тому..може викинути ці подарунки з дому, хай би не оскверняли своєю поганською присутністю святу оселю? амінь.

Правду кажуть: як цуценята, сліпі у вірі своїй. І мозок на 0,1% працює.

ААААА!!! АНАФЄМУ МНЄ!!!! АНАФЄМУУУ!!!! бєсиии бєси в душе маєй!

Опубліковано

А може тут малось на увазі таке.

Кожного року на Різдво я їздив в село до своїх стареьких (хай земля їм буде пухом) і кожен раз перед святою вечерею дід йшов і приносив добрячу жменю сіна і клав те сіно на куткові стола під настіл.

Опубліковано

Молодець фірма Конті!! Написали правду і виховують дітей. А хто захищає християнські корені Різдва - ви з Біблії покажіть, яке воно має відношення до Ісуса Христа, тобто, де в Біблії можна знайти дату святкування, наказ святкувати, опис тих поганських обрядів, які супроводжують це свято.

Опубліковано

Малята, та ж послухайте освічену тьоту Фуревир Госінь! Дізнаєтесь багато нового і цікавого. А то, чесне слово, просто лякає тотальна безграмотність народу. Я розумію, не всі добре вчились, не у всіх купа інтересів, дехто досить вузько заінтересований. Але ж деякі знання приходять просто з життєвим досвідом. Ну і уяввіть, як виглядає людина пристойного віку, яка говорить речі на рівні першокласника?

ги... уважаємий)

• Адміністратори
Опубліковано

З Діфото згідний.

yvazhaemuy - телевізор, інтренет - це великий гріх! Що Ви тут робите?

Опубліковано

Гроші не пахнуть. Вони на коробці що хоч намалюють, аби купували люди.

Хоча на коробці зі святом дідуха ніхто не вітає.. Просто сказано (ДИВИТИСЬ ФОТО!) що то "...символом свята був дідух - сніп сіна, яким прикрашали оселю". А це звичай, і він дійсно ще дохристиянських часів. Та й багато з нас мають знати вязку сіна під різдвяним столом на Святвечір. І про дідухи із соломи/снопків замість ялинки на новорічні свята. Тільки чомусь на коробці ялинка, а не дідух..

Мені більше не подобається текст про Святого Миколая... Це ж вже за християнства прийшло. І про новий рік не подобається, його наші пращури святкували весною ( памятаєте "...Щедрик-щедрик, щедрівочка, прилетіла ластівочка..."?). Виходить така суміш язичництва, народних звичаїв, сучасності і християнства. "Толерантність" виробника??? Така не подобається. ДУЖЕ не подобається. Але ж кондитерам "гроші не пахнуть".. ((

Так можна дійти і до того, що є вже в Європі, там мер одного англійського міста ....заборонив згадувати про християнські основи цього свята, акцентуючи лиш "на родинному святі", аби не образити мусульман/буддистів! Нам таке потрібно?

Опубліковано

я думаю на смак дітям це мало вплине, і те що пише на упаковці їх хвилюватиме в останню чергу, коли всі цукерки будуть в животі :)

Опубліковано
Мені дуже прикро, що сьогодні в угоду всяким нетрадиційним рухам, ви відмовились від віри батьків і дідів, що готові сьогодні прийняти і насадити нашим дітям язичнецьких дідухів и бабайожок.

ти правий,якщо твої батьки і діди-сини дому Ізраілева.

Опубліковано
Мені дуже прикро, що сьогодні в угоду всяким нетрадиційним рухам, ви відмовились від віри батьків і дідів, що готові сьогодні прийняти і насадити нашим дітям язичнецьких дідухів и бабайожок.

ти правий,якщо твої батьки і діди-сини дому Ізраілева.

Справжній християнин і є сином дому Ізраїлевого.

Тож знайте, що ті, хто від віри, то сини Авраамові

(Гал.3:7).

Бо ви всі сини Божі через віру в Христа Ісуса!

Бо ви всі, що в Христа охристилися, у Христа зодягнулися!

Нема юдея, ні грека, нема раба, ані вільного, нема чоловічої статі, ані жіночої, бо всі ви один у Христі Ісусі!

А коли ви Христові, то ви Авраамове насіння й за обітницею спадкоємці

(Гал.3:26-29)

Вітаю всіх із близьким святом Різдва Господа нашого Ісуса Христа!

Опубліковано

Я не християнин, хрестили мене маленьким і я не син дому Ізраілевого,як і мої предки. Мої предки- православні,що має мало спільного з християнством,тому й ставили дідуха.

«Сих двенадцать, послал Иисус и заповедал им, говоря: “на путь к язычникам не ходите и в города Самарянские не входите, а идите наипаче к погибшим овцам дома Израилева; ходя же проповедуйте им, что приблизилось Царство Небесное”» (Мф. гл.10, ст.5-7).

«И спросил Андрей Ионин, ученик Его: “Равви! каким народам нести благую весть о Царствии Небесном?” И ответил ему Иисус: “Идите к народам восточным, к народам западным и к народам южным, туда, где живут сыны дома Израилева. К язычникам севера не ходите, ибо безгрешны они и не знают пороков и грехов дома Израилева» (Евангелие от Андрея гл.5 ст.1-3).

«Он же сказал в ответ: Я послан только к погибшим овцам дома Израилева» (Мф. гл.15. ст. 24).

ЗІ: то yvazhaemuy -мені цікаво,як ви пояснюєте дітям суть свята обрізанняГосподнього(яке чомусь збіглось ще з одним язичницьким святом)?

Опубліковано

Я не християнин, хрестили мене маленьким і я не син дому Ізраілевого,як і мої предки. Мої предки- православні,що має мало спільного з християнством,тому й ставили дідуха.

«Сих двенадцать, послал Иисус и заповедал им, говоря: “на путь к язычникам не ходите и в города Самарянские не входите, а идите наипаче к погибшим овцам дома Израилева; ходя же проповедуйте им, что приблизилось Царство Небесное”» (Мф. гл.10, ст.5-7).

«И спросил Андрей Ионин, ученик Его: “Равви! каким народам нести благую весть о Царствии Небесном?” И ответил ему Иисус: “Идите к народам восточным, к народам западным и к народам южным, туда, где живут сыны дома Израилева. К язычникам севера не ходите, ибо безгрешны они и не знают пороков и грехов дома Израилева» (Евангелие от Андрея гл.5 ст.1-3).

«Он же сказал в ответ: Я послан только к погибшим овцам дома Израилева» (Мф. гл.15. ст. 24).

ЗІ: то yvazhaemuy -мені цікаво,як ви пояснюєте дітям суть свята обрізанняГосподнього(яке чомусь збіглось ще з одним язичницьким святом)?

Вважаю цю дискусію безперспективною.

Слабого в вірі приймайте, але не для суперечок про погляди

(Рим.14:1)

• Адміністратори
Опубліковано

А мені подобається. Продовжуйте будь ласка з цитатами і толковими поясненнями писання, якщо його дійсно сприймати як книгу всіх книг а не спеціально створене для задурювання і тримання в покорі і страху людей.

Опубліковано
Вважаю цю дискусію безперспективною.

Слабого в вірі приймайте, але не для суперечок про погляди

(Рим.14:1)

А з чого,шановний, зробив висновок,що я слабий у вірі?Тому,що я вийшов набагато дальше за рамки Біблії?

Питання по ходу:Справжній християнин і є сином дому Ізраїлевого(Гал.3:7). Щось не знайшов в Біблії цієї цитати(натомість найближча по суті підходить така:"Пізнайте,що віруючі суть сини Авраама."),то ж питання-кому належать ці слова і чи було на той момент таке поняття,як християнин?Дякую.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...