Перейти до змісту

У суботу Луцьк затихне на хвилину


ursa

Рекомендовані повідомлення

Луцьк приєднається до всеукраїнської хвилини мовчання на честь загиблих під час голодомору 1932-33 років цієї суботи о 16.00. Для того, аби вшанувати пам’ять померлих міська влада заборонить програвати розважальну музику на Центральному ринку, ресторанах та у пасажирському транспорті. Про це повідомив заступник міського голови Анатолій Пархом’юк.

«Ми підготували декілька листів до перевізників, аби ті, коли буде проголошена загальноукраїнська хвилина мовчання, підтримали звуковим супроводом цю акцію. Крім того, ми хочемо донести інформацію про день вшанування дорослому населенню. А тому звернулися до директорів шкіл і вищих навчальних закладів, аби ті через дітей повідомили батькам про акцію» - прокоментував Пархом’юк.

Лучани зможуть також приєднатися до всеукраїнської акції «Запали свічку». Вона розпочнеться Скорботною ходою о 15 годині від Театрального майдану до Замкової площі, де о 16 годині запалять свічки у пам'ять загиблих у вигляді хреста.

Заступник міського голови зазначив, що кошторису видатків на вшанування пам’яті жертв голодомору у міському бюджеті не передбачено. А тому міська влада звертатиметься до приватних осіб, аби ті допомогли у купівлі лампадок та квітів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вже котрий рік, в цей день, запалюю свічку на підвіконні. І дуже тішусь коли бачу такі ж у сусідніх вікнах. Це не так важко, але, як на мене, дуже важливо. Цим самим ми відновлюєм історичну пам'ять і звязок з попередніми поколіннями.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вже котрий рік, в цей день, запалюю свічку на підвіконні. І дуже тішусь коли бачу такі ж у сусідніх вікнах.

поки жив у багатоквартирному будинку робив так само.

хвилину мовчання підтримаю обовязково.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Уявляючи страхіття цього часу я відчуваю у який наразі чудовий час я живу!

Відсебе хочу подякувати усім хто вижив і дав життя іншим.

Шануймося і памятаємо!

Ми повинні знати зло в лице і засудити його і навчити інших що так роити неможна, це головніше будь-якої економіки чи виробництва.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ЗЕМЛЯ ПУХОМ Й ВІЧНА ПАМ ЯТЬ!!

Хто старе згадає тому око геть,а хто ЗАБУДЕ ТОМУ ДВА!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Запалив вдома свічку і став біля вікна. Стояв хвилин десять, дивився у вікна сусідніх будинків і чекав поки і в них запаляться свічки. Із ~250 квартир що я бачу зі свого вікна свічки запалились не більше як у 20, хоча минулого року свічка стояла чи не у половині із них. Що це? Люди настільки заклопотані що не найдуть 5 хв. щоб вшанувати пам'ять власних предків, власну гірку історію? Можливо забули? Чи їм стало просто байдуже? Я цього збагнути не можу!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Очевидно,вся справа у піарі цієї акції.

Минулого року про голодомор і вшанування його жертв чулося на кожному кроці,з уст ледь не кожного політика,по усім каналам тв та пресі...Тоді відзначалась трагічна річниця,під яку й величезний меморіал побудували у Києві,порозсекречували море інформації СБУ про ті події і т.д.

Для Ющенка тоді було це справою честі довести справу визнання Українського голодомору в світі,стільки різноманітних заходів відбувалось...

За ту пророблену роботу йому ще неодноразово скажуть "дякую" нащадки.

Проблема у тому ,що у свідомості більшості населення мало що змінилось(я про відношення до того геноциду),і коли про це буквально кричали минулого року,то люди й пам'ятали й ставили свічки...

А от цього року всі переймаються виборами(політики),а прості люди їх уже й слухати не хочуть. Відтак хто ще пам'ятає про ті страшні події в нашій історії той і поставить свічку,можливо кілька хвилин помовчить, подумає...

А решті начхати,а хто й не знає...на жаль

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...