Перейти до змісту

Cонячні колектори для нагрівання гарячої води

strolche123

Можливість економії на енергоносіяї  

43 користувача проголосувало

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

можливо і неправильно рахую, але ось накидав...

у нас сім"я 3 5-ти чоловік витрачала на газ за рік орієнтовно 2 000 грн. це на опалення, і на помитися і на приготувати їжу.

2 000*30 (стільки прослужить установка) = 60 000 грн

Топікстартер заявив що дозволяє установка економити 60%.

тобто 60 000*0.6 = 36 000 грн

тобто за 30 років наекономлю стільки грошей.. в ідеалі...

вартість установки 4 000 доллярів (це якщо не брати верхню ціну установки, а чуть вище від нижньої), по нинішньому курсу виходить

десь 34 000 грн

це економія 2 000 грн за 30 років?

це при ідеальному варіанті економії 60 %... а ідеальний варіант не буде.. економія буде меньшою.

Поправте мене, можливо щось не так рахую

використання альтернативних джерел енергії, це тема набагато ширша ніж економія коштів, пізніше відповім детально.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 70
  • Створено
  • Остання відповідь
можливо і неправильно рахую, але ось накидав...

у нас сім"я 3 5-ти чоловік витрачала на газ за рік орієнтовно 2 000 грн. це на опалення, і на помитися і на приготувати їжу.

2 000*30 (стільки прослужить установка) = 60 000 грн

Топікстартер заявив що дозволяє установка економити 60%.

тобто 60 000*0.6 = 36 000 грн

тобто за 30 років наекономлю стільки грошей.. в ідеалі...

вартість установки 4 000 доллярів (це якщо не брати верхню ціну установки, а чуть вище від нижньої), по нинішньому курсу виходить

десь 34 000 грн

це економія 2 000 грн за 30 років?

це при ідеальному варіанті економії 60 %... а ідеальний варіант не буде.. економія буде меньшою.

Поправте мене, можливо щось не так рахую

В тебе дуже економна сім'я :), тому така мала економія.

А взагалі я підтримую такий хід думок. Найважливішим показником втілення такої технології має бути термін окупності.

Я колись в Польщі на виставці енергозберігаючих технологій рахував з одним економістом термін окупності сонячного колектора. При найкращий розкладах з сонцем (для наших широт) і при умові використання великої кількості енергії (багато їсти, часто митися і тепло дихати) в нас вийшов термін окупності 10-11 років. Тоді мені стали не цікавими сонячні колектори на найближчі 5 років (поки не подешевшають, або поки сонця не стане більше в Луцьку :) )

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

так, я згідний, за кордоном де є державні дотації і пільги тим, хто використовує екологічно чисті види енергії там це вигідно. а у нас, реально все впирається в гроші.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

використання альтернативних джерел енергії, це тема набагато ширша ніж економія коштів, пізніше відповім детально.

При теперішній економічній ситуації і статках середньостатистичного українця говорити про екологію, відновлювані джерела енергії, глобальне потепління тощо - як мінімум не на часі :)

Років 10 пройде доки почнемо мислити категоріями, вищими ніж гроші. ІМХО

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На даний час сонячна енергія це дороге задоволення і марна трата грошей, воно оправдане тільки тоді коли неможливо зкористатись іншими видами енергоносіїв (газ-електрика) :huh:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На даний час сонячна енергія це дороге задоволення і марна трата грошей, воно оправдане тільки тоді коли неможливо зкористатись іншими видами енергоносіїв (газ-електрика) :huh:

Так, недешеве, але звичайно я не згоден що це марна трата грошей. Звичайно приватному користувачеві може бути досить важко побачити свою вигоду, але, на обєктах де є велике споживання води це видно одразу: http:// www. mobus.com/poltava/ 241600.html. Готелі, великі фітнес клуби, ітд, там за день витрачають по 50-60 м3 гарячої води, + осушення повітря, обігрів, ітд, на рік виходять мільйони гривен. І Коли ви бачите скорочення затрат навіть процентів на 20, то виходять досить значні суми. Зважте, що електроенергія наприклад для промислових обєктів коштує не 25 коп, а 75. Поки ціни на газ відносно низькі, але це лише поки, до 2004 ми мали ціну (для держави) 50 USD за 1000 кубів газу, тепер вона десь 200 USD. У нас багато говорять про те, що Німмеччина купує газ за такою, чи майже такою ціною як ми, особливо якщо відняти транспортування, АЛЕ для населення газ коштує більше в рази: "В частности, Скандинавские соседи Дании – Швеция и Ирландия также платят за газ высокую цену – 904,8 и 869,4 евро, соответственно.

Немцы и голландцы завершают группу стран, где за газ для домохозяйств платят намного больше, чем в целом по континенту – у них газ стоит 700 и 650 евро за тыс. куб. м, соответственно.

В средней ценовой группе – от 500 до 600 евро за тыс. куб. м – расположилась центральная и южная Европа. Столько за газ платят домохозяйства Австрии, Бельгии, Испании, Италии, Люксембурга, Словении и Франции." Ось ссилка: http:/ /vitrenko. at.ua/ load/6-1-0-10

я би не хотів багато говорити на цю тему, зі споживацьким відношенням до ресурсів, ми просто летимо прямою дорогою в трубк.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

При теперішній економічній ситуації і статках середньостатистичного українця говорити про екологію, відновлювані джерела енергії, глобальне потепління тощо - як мінімум не на часі :)

Років 10 пройде доки почнемо мислити категоріями, вищими ніж гроші. ІМХО

ви говорите дуже смішні речі, якщо проводити аналогію з Біблією "спочатку було слово", то можна сказати "спочатку було бажання", якщо є бажання, буде все, і в першу чергу гроші. Звичайно уряд повинен турбуватись щоб змінити менталітет середньостатистичного українця, але, люди повинні бути свідомими і самі. Забруднення середовища, потепління, це не щось таке що є десь далеко, це є зараз і вже. Ви не задумувались чому так багато людей хотіло би звідси втікти? А як їдуть за кордон, то тільки і думають щоб там залишитись (я знаю на власному досвіді бо колись працював в AU Pair агенстві). Бо там краще, і це "краще" складається з дуже багатьох факторів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Готелі, великі фітнес клуби, ітд, там за день витрачають по 50-60 м3 гарячої води, + осушення повітря, обігрів, ітд, на рік виходять мільйони гривен.

тільки при потужності установки 250 літрів то треба ставити 200-240 таких установок по 4 000 долларів, щоб таку кількість води нагріти...

більші витрати води - більше треба установок...

на одиницю обсягу витрат результат то не міняється

що я трачу 250 літрів води і мені треба одну установку, що я трачу метр кубічний і мені треба 4 таких установки...

окупність від цього не змінюється

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Готелі, великі фітнес клуби, ітд, там за день витрачають по 50-60 м3 гарячої води, + осушення повітря, обігрів, ітд, на рік виходять мільйони гривен.

тільки при потужності установки 250 літрів то треба ставити 200-240 таких установок по 4 000 долларів, щоб таку кількість води нагріти...

більші витрати води - більше треба установок...

на одиницю обсягу витрат результат то не міняється

що я трачу 250 літрів води і мені треба одну установку, що я трачу метр кубічний і мені треба 4 таких установки...

окупність від цього не змінюється

міняється звичайно багато чого, і ціна установки поділена на всі колектори, і кількість контролерів, і знижки за рахунок кількості.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Адміністратори

Для українського користувача і ціна повинна бути відповідна. А то наводите ціни як для європи, де люди мають на порядок більші статки.

Разом з більшою оплатою за газ і класичне опалення, їм звісно вигідно і не надто дорого встановлювати такі системи, чого не скажеш за українців.

Краще вже купити сонячні панелі і гріти воду виробленою ними електрикою.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для українського користувача і ціна повинна бути відповідна. А то наводите ціни як для європи, де люди мають на порядок більші статки.

Разом з більшою оплатою за газ і класичне опалення, їм звісно вигідно і не надто дорого встановлювати такі системи, чого не скажеш за українців.

:)))))))))))))) Ефективність сонячних панелей від 9 до 24 відсотків, ви пропонуєте спочтку генерувати електричний струм і втрачати, потім гріти воду і знову втрачати ? В цьому точно немає сенсу.

З теперішньою ціною на газ Україна не може розплатитись за нього, бо величезна кількість людей має льготи, і платить менше ніж навіть треба було б платити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Адміністратори

Хватить демагогії, покажи економіку звичайному українцю, проживаючому в звичайному приватному будинку. Якщо він вже чрез кілька років буде платити менше - це буде хорошим результатом. А не чекати окупності 30 років.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хватить демагогії, покажи економіку звичайному українцю, проживаючому в звичайному приватному будинку. Якщо він вже чрез кілька років буде платити менше - це буде хорошим результатом. А не чекати окупності 30 років.

Згоден! Менше буде платит не через декілька років, а одразу. А от економити першими починають на жаль не звичайні українці, а багаті українці, бо затрати високі, будинки великі, ітд.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а конкретику можна?

Якісь обрахунки.. Якесь обгрунтування доцільності

типу є у Васі Пупкіна вілла площею 300 квадратів... на опалення він витрачає стільки то.. затратить він на установку скільки то... після цього він почне тратити стільки то...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а конкретику можна?

Якісь обрахунки.. Якесь обгрунтування доцільності

типу є у Васі Пупкіна вілла площею 300 квадратів... на опалення він витрачає стільки то.. затратить він на установку скільки то... після цього він почне тратити стільки то...

доцільність кожен вирішує сам для себе.

Вище я вже давав типовий приклад про нагрівання 250 літрів води.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

strolche123, собі вже колектори поставили? Чи мають бордівці можливисть прийти подивитися як то це все виглядає, як влаштовано і які переваги приносить кінцевому споживачу?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

strolche123, собі вже колектори поставили? Чи мають бордівці можливисть прийти подивитися як то це все виглядає, як влаштовано і які переваги приносить кінцевому споживачу?

Живу в багатоквартирному будинку, але ідеї були поставити дома в Ківерцях, може так і зроблю з часом, для реклами, ну і щоб скоротити затрати батькам.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо це дійсно вигідно, то намовляєш сусідів, скидаєтеся грошима, встановлюєш на цілий будинок чи під'їзд систему...

Ось тобі і реклама, і економія, і вдячні сусіди :-D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо це дійсно вигідно, то намовляєш сусідів, скидаєтеся грошима, встановлюєш на цілий будинок чи під'їзд систему...

Ось тобі і реклама, і економія, і вдячні сусіди :-D

колектори ставляться або на даху (якщо останній поверх) або з південної сторони (зараз ми говоримо про багатоквартирний будинок).

Для реклами це не дуже хороший спосіб, кращий спосіб розмовляти з людьми які щось хочуть і відповідно можуть :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А як же твердження, що кожен вдячний клієнт приведе нових клієнтів? В будинку живе багато людей, в них є чимало родичів, друзів, знайомих, і т.п. Якщо хоча б половина з них приведе по одному новому клієнту...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А як же твердження, що кожен вдячний клієнт приведе нових клієнтів? В будинку живе багато людей, в них є чимало родичів, друзів, знайомих, і т.п. Якщо хоча б половина з них приведе по одному новому клієнту...

Приведе клієнт який живе в котеджному містечку (і в якого багаті сусіди) в першу чергу, багатоквартирні будинки не є дуже цікавими потенційними клієнтами.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Повністю тебе підтримую. Чомусь поляки і німці, які живуть у схожих кліматичних умовах, не спішать ставити сонячні батареї. А використовують енергію вітру.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Повністю тебе підтримую. Чомусь поляки і німці, які живуть у схожих кліматичних умовах, не спішать ставити сонячні батареї. А використовують енергію вітру.

німці би дуже здивдувались яки таке почули, лише за минулий рік вони поставили 2.1 млн м2 геліополів. Енергію вітру вони використовують централізовано, будуючи великі вітряні електростанції, в них там цілі поля заставлені вітряками стоять. Так що можна однозначно стверджувати що ставлять вони і те і ще, а ще крім цього виготовляють біопаливо, вирощують енергетичну вербу, ставлять теплонасоси. Роблять багато чого з того що в нас роблять лише одиниці.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

strolche123

Ви ведете себе як продавець гербалайфу, вам же пояснили що це ні разу не вигідно звичайному українцю ставити собі на будинок цю фігню. А ви розказуєте про здивованих німців, я дуже часто їзджу за кордон, і бачу що люди ставлять. І не розказуйте мені, що середньо-статичний приватний будинок в Луцьку, можна повністю обігріти зимою і мати гарячу воду в домі за допомогою сонячних батарей. Літом душ на дачі прийняти так, це при умові що нема електрики, а так з цим чудово справиться і звичайний електричний бойлер. А ті в кого нема світла на дачі, то повірте в них ніколи не знайдеться лишніх грошей на ваш товар.

З.І. Лохів з купою бабла під час "кризи" поменшало, а люди які вміють рахувать гроші ніколи не куплять "всемогутьно економні сонячні колектори", так що удачі в пошуках клієнтів. Це ваш бізнес і я буду радий, якщо вам вдасця заробити грошей за допомогою продажу сонячних колекторів.

З.І.І. І я навряд чи спортив би зовнішній вигляд будинку цим уродством на даху :huh:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

strolche123

Ви ведете себе як продавець гербалайфу, вам же пояснили що це ні разу не вигідно звичайному українцю ставити собі на будинок цю фігню. А ви розказуєте про здивованих німців, я дуже часто їзджу за кордон, і бачу що люди ставлять. І не розказуйте мені, що середньо-статичний приватний будинок в Луцьку, можна повністю обігріти зимою і мати гарячу воду в домі за допомогою сонячних батарей. Літом душ на дачі прийняти так, це при умові що нема електрики, а так з цим чудово справиться і звичайний електричний бойлер. А ті в кого нема світла на дачі, то повірте в них ніколи не знайдеться лишніх грошей на ваш товар.

З.І. Лохів з купою бабла під час "кризи" поменшало, а люди які вміють рахувать гроші ніколи не куплять "всемогутьно економні сонячні колектори", так що удачі в пошуках клієнтів. Це ваш бізнес і я буду радий, якщо вам вдасця заробити грошей за допомогою продажу сонячних колекторів.

З.І.І. І я навряд чи спортив би зовнішній вигляд будинку цим уродством на даху :huh:

ніхто і не казав що можна повністю обігріти. Звичайно я з вами згоден що гроші є лише в тих хто може їх заробляти і відповідно рахувати.

"лохи" і диваки починають робити щось нове, а далі їх просто копіюють всі інші.

А от мені було б приємно бачити в себе на даху колектор. Тепер я розумію того німця який підстрибував від радості коли 10 років тому розказував мені що колектор піднімає на 30 граду

strolche123

ніхто і не казав що можна повністю обігріти. Звичайно я з вами згоден що гроші є лише в тих хто може їх заробляти і відповідно рахувати.

"лохи" і диваки починають робити щось нове, а далі їх просто копіюють всі інші.

А от мені було б приємно бачити в себе на даху колектор. Тепер я розумію того німця який підстрибував від радості коли 10 років тому розказував мені що колектор піднімає на 30 граду

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...