Перейти до змісту

АХТУНГ: МАСКИ-ШОУ

Vint

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

(Заметки туберкулёзного Эпидемиолога )

Люди добрые, говорю как врач эпидемиолог: от ношения масок на улице и в метро не польза, а вред.

Почему: маска не расчитана на ношение при физической нагрузке (быстрой ходьбе по улице)

- при надетой маске у вас возникает гипоксия и форсировнное (усиленное) дыхание - воздух деформируя маску поскакивает по ее краям.

Потом, зайдя в помещение, где уже находятся люди и можно реально заразиться вы некоторое время продолжаете также дышать вместо носа - ртом через эти щели.

В итоге вы вместо гриппа с назофарингитом и трахеитом получите пневмонию - потому что вирус проскочит верхние дыхательные пути.

А первичная грипозная пневмония - в большом проценте случаев смертельна в отличие от воспаления верхних дыхательных путей.

Люди не будьте дебилами - не гробьте себя, это уже не смешно.

(с)

Опубліковано
З другою - ні, ротом не дихаю. Принципово :)

А якщо дати добре фізичне навантаження... З досвіду скажу, що ваші принципи тріщатимуть по всіх швах.

Опубліковано

Народ ви, що дійсно думаєте, що врачі при операції так раді прикола вдягають маски? Маска не дає гарантї, що ви не заражитесь, але ж воа певною мірою, та певний час захищає людину від зараження, хай даже перешкоджає попадання слюні, вже щось, менше шансів заразитись. От для чого врач надагає на операцію маску, щоб бактерії не попали на рану оперованого, слюня на якій бактерії, так, що я притримуюсь тої думки, що маска хай частково, але захищає людину... ;)

Опубліковано
Народ ви, що дійсно думаєте, що врачі при операції так раді прикола вдягають маски? Маска не дає гарантї, що ви не заражитесь, але ж воа певною мірою, та певний час захищає людину від зараження, хай даже перешкоджає попадання слюні, вже щось, менше шансів заразитись. От для чого врач надагає на операцію маску, щоб бактерії не попали на рану оперованого, слюня на якій бактерії, так, що я притримуюсь тої думки, що маска хай частково, але захищає людину... ;)

але ж лікар вдягає маску собі, а не хворому... якщо проводити аналогію, то маски слід носити людям інфікованим, а не тим, хто боїться заразитися...

я особисто підтримую думку про те, що на вулиці краще без маски, а в приміщенні з маскою

Опубліковано
А якщо дати добре фізичне навантаження... З досвіду скажу, що ваші принципи тріщатимуть по всіх швах.

ну то значить в тебе така фізуха, що не дозволяє нормально дихати <_<

самому дивно/смішно дивитись на людей у масках... Але буває, що ну такі вже гарні оченята виглядають в щілину між пов'язкою і шапкою що аж замилуєшся ^_^

Опубліковано

але ж лікар вдягає маску собі, а не хворому... якщо проводити аналогію, то маски слід носити людям інфікованим, а не тим, хто боїться заразитися...

я особисто підтримую думку про те, що на вулиці краще без маски, а в приміщенні з маскою

Ну по логіці, якщо лікар надягає собі, то виходить, що він надягає, що його бактерії не попали у повітря, тобто не заразили клієнта, ну вот з цього виходить, якщо людина надягне маску то від неї бактерії не потраплять в повітря, а у зворотньому напрямку теж не потраплять, тобто і в тому і в тому випадку маска захищає!

Хоча я погоджуюсь, що маска не повністю захищає людину, а лише частково і певний час...

Опубліковано
Але буває, що ну такі вже гарні оченята виглядають в щілину між пов'язкою і шапкою що аж замилуєшся

ну вот, так и появляется фетиш на маски

Опубліковано

повністю людину ніщо не захищає-навіть противогаз! навіть якщо маска допомагає на 3-5% я готовий її носити. все ж більше шансів не захворіти.

Опубліковано

Маски шоу уже за**ало. Куда не плюнь - везде дурачье в масках. Хуле спасет маска, на которой от соплей уже мокрое пятно??? Маразм крепчает, а народ рад старатся и платить бабло за всякую фигню.

З.Ы. В светы нынешних событий - всем сматреть фильму "Wag the dog"

«Махать собакой» (в оригинале «Wag the Dog») — термин американских политтехнологов, который означает способ замять скандал вокруг какого-то вопроса путём искусственного создания новой проблемы, достаточно яркой, всеми обсуждаемой и способной отвлечь внимание обывателя от скандала.
Опубліковано

Ті маски як мертвому припарки. Те саме, що презерватив з марлі. Їжте часник, цибулю, лимон з медом і все буде гут :)

Опубліковано
ну вот, так и появляется фетиш на маски

та нє! ну шо ти :) Просто увага концентрується на відкритій частині обличчя.

доречі, пам'ятаю, коли ми вчили цивільну оборону, то за нормами робили марлеві пов'язки, які повинні були закривати і вуха також... чи то я щось плутаю... :huh:

Опубліковано

ну то значить в тебе така фізуха, що не дозволяє нормально дихати

По собі судиш, нагружаючи себе максимум походами в ларьок за пивом...

Коли пробіжиш 100-метровку на КМС, викладешся не на 100, а на всі 200% - тоді і будеш розповідати.

Тобі будь-який починаючий тренер скаже, що при збільшенні фізичного навантаження на організм до пікового рівня потрібно більше кисню. Саме тому в певний момент відбувається перехід з носового дихання на ротове.

Опубліковано

в мене здоровенні ніздрі, я можу навіть їсти через них :0016:

за пивом не хожу - пиво саме приходить до мене :yesmaster::D

і взагалі тут мова йде про звичний спосіб пересування людей, а не бігання від пункта А в пункт В зі швидкістю 30км/год з висолопленим язиком і слиною на лобі

Опубліковано
Згідний з першою частиною, відносно дихання.

А если нос придеццо заткнуть чем принципиально будеш дишать

Опубліковано
за пивом не хожу - пиво саме приходить до мене :yesmaster::D

Матуся немічному в ліжко приносить? :D

і взагалі тут мова йде про звичний спосіб пересування людей, а не бігання від пункта А в пункт В зі швидкістю 30км/год з висолопленим язиком і слиною на лобі

Взагалі, тут мова йшла про принципи і їх безпідставність.

Опубліковано

принципи то страшна штука... <_< Знаю дівчинку одну надто принципову - чарівне створіння, але характер... Ех... :(

доречі, за сьогодні не раз бачив, що пов'язки спускають з носа - тобто закритим залишається лише рот (важко дихати, мабуть ^_^ ). Гиии :)

Опубліковано

На вулиці маски носити НЕ ПОТРІБНО і навіть ШКІДЛИВО (вийшли пішки прогулятись, в кіоск за пивом, за хлібом тощо). В транспорті - так, в місцях скупчення людей (магазини, базари, установи, транспорт) - ТАК. Особливо варто носити маску ВЖЕ ХВОРИМ, якщо вони шанують оточуючих. Маску міняти щочотири-, а краще дві години. Багаторазові маски після того бажано прати із кипятінням, при терміновості - праскою на найвищій температурі трохи пройтися (увага! - резинки не прасувати, лише полотно, гума розкладається!). Інформація від медиків. Будьте здорові і не панікуйте.

Опубліковано
доречі, за сьогодні не раз бачив, що пов'язки спускають з носа - тобто закритим залишається лише рот

Постійно бачу ідіотів, які по вулиці йдуть в масці, а як тільки заходять в маршрутку, відразу знімають. Хоча за всіма правилами має бути навпаки: заразитись можна якраз в транспорті, а дихати свіжим повітрям корисно і це сприяє підвищенню імунітету.

Опубліковано

А если нос придеццо заткнуть чем принципиально будеш дишать

Над цим я також думаю. Скільки, при бажанні, можна не дихати :unsure:

Сьогодні, по дорозі на роботу, не бачив нікого в масках (крім мене і тих, кого губернатор налякав відбором ліцензії).

При спробі погладити утюгом спортив аптечну маску - розплавилась :(

Але коли гладити через тканину, вроді все нормально.

Опубліковано

Згідна з ОЦИМ чоловіком.

6. Воздух!!! Вирусные частицы часами сохраняют свою активность в сухом теплом и неподвижном воздухе, но почти мгновенно разрушаются в воздухе прохладном, влажном и движущемся. В этом аспекте митинг в центре Киева, на который собралось 200 000 человек, менее опасен, чем собрание 1000 человек в клубе в Ужгороде.

Гулять можно сколько угодно. Подцепить вирус во время прогулки практически нереально. В этом аспекте, если уж вы вышли погулять, так не надо показушного хождения в маске по улицам. Уж лучше подышите свежим воздухом, а маску натяните перед входом в автобус, офис или магазин.

Сьогодні в мене похід в поліклініку. Куди-куди..а заходячи в цей клондайк ..розсадник інфекцій,бацил і інших гадостєй, я б не те що маску, а скафандр оділа би. Маску туди беру обов*язково. БО люди в нас настільки "чемні" , що кашляють чихають не прикриваючись, інтелігенція *ля

Опубліковано

Львівський "Експрес"  за сьогодні гарно все написав  і про грип і про пов'язку і про ліки - раджу купити і почитати - море цінної інформації

Опубліковано

(Заметки туберкулёзного Эпидемиолога

Люди не будьте дебилами - не гробьте себя, это уже не смешно.

(с)

На 100% ЗГОДЕН!!!

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...