Перейти до змісту

Перехід на нові правила набору

Рекомендовані повідомлення

як відомо, з 14 жовтня міняються правила телефонного набору.

тож деякі оператори вже дають змогу користуватись ними. зокрема це УТК та київстар.

хто користується послугами цих операторів, може вже перекроювати телефонні книги на новий лад.

МТС поки такоїх послуги не надає.

якщо відомо що інші оператори можуть направляти дзвінки за новими правилами - пишіть.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

номера БизнесСетиУтел 77-xx-xx давно позволяют звонить через 0

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

мда... зараз поправити 400+ контактів, на більшості з яких 2+ номерів -- жесть :(

Казали мені колись -- записувати номери в форматі +380....., не послухався :(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

мда... зараз поправити 400+ контактів, на більшості з яких 2+ номерів -- жесть :(

Nokia PC Suite тебе в помощь ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так користуюсь!.. НО! Незнаю як в кого, але в мене номер набирається як в форматі 0971199743 так і в форматі +380971199743, та 80971199743... Можливо, винен мій китаєць Fly? :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В першому пості написано, що київстар вже дозволяє набирати по нових правилах, значить 097ХХХХХХХХ вже можна набирати, а інші два варіанта завжди були доступні, варіант з 8097ХХХХХХХХ скоро перестане працювати. А +38097ХХХХХХХ -- це міжнародний стандарт, він працюватиме завжди і всюди.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А +38097ХХХХХХХ -- це міжнародний стандарт, він працюватиме завжди і всюди.

Я не вводил так раньше бо думал что мало ли наши еще придумают брать за "межстранный" :) звонок.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

... А +38097ХХХХХХХ -- це міжнародний стандарт, він працюватиме завжди і всюди.

В мене майже всі номери в такому форматі. Виключення становить кілька міських номерів, які в межах Луцька дзвонять і так. Сподіваюсь, і надалі нічого не поміняється :-)

Люди вже пару місяців паряться: "шо то воно буде?", а мене воно якось не гребе. Якщо й поміняється, то хвилин кілька всі номера можна на новий формат поміняти.

Зберігію собі книжечку в cvs, пару кнопок в Excel тицяю, зберігаю, заливаю назад. Можна спокійно двзонити далі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Блін, я вже геть заплутався. Що це міняє, якщо номер збережений в форматі +380*, а не 80*? Всерівно 8 треба видаляти, чи я щось не розумію?

Хто знає, підскажіть що є що в такому форматі +38050******* (вихід на міжнародну лінію, код країни, код оператора/міста, номер) по новим правилам набору.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

- якщо 80*, то вісімку витираєш;

- якщо +380*, то можеш залишати так як є.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

- якщо 80*, то вісімку витираєш;

- якщо +380*, то можеш залишати так як є.

твоє ж повідомлекння в приват

Наприклад:

- в форматі 8 050 ******* вісімка іде як вихід на міжміський зв"язок і вона замінюється на "0", тобто просто видаляється.

- в форматі +380 050 ******** вісімка іде як цифра міжнародного коду України, вихід на який буде через "00", а два нулі це і є той же плюсик.

+380 050 ******** - коли це такий набір був (з двома нолями)? :huh:

Який код України?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Та непотрібно там два нулі просто +380(це і є код України) і номер наприклад +380501111111 і все:)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо я правильно розумію, то 00 необхідно буде прописувати (замість +3), коли телефонуєш закордон...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Та непотрібно там два нулі просто +380(це і є код України) і номер наприклад +380501111111 і все:)

Добре, якщо код України 380 (+ це вихід на міжнародну лінію), то він був і залишається незміним - 380. Код оператора/міста завжди починався з 0 (050/0332). Зараз 0 забирається. Але поясніть мені коли в нас був такий набір:

+ 380 050 *******? З старого набору виходить що код країни 38, а не 380 - + 38 050. Тоді, згідно нових правил, слід набирати + 38 50 *******?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Адміністратори

Так пояснили вже, чи хтось тупить?

Правила змінюються для абонентів українських операторів, які дзвонять в межах України та за кордон, а не для дзвінків в Україну з-за кордону.

Якщо хтось користусвався міжнародним форматом набору номера для дзвінків в межах України - то нічого не змінюється.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

:0022: Згідно нових правил має бути два набора +38050******* або 050******* ну не який +3850 :)
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так пояснили вже, чи хтось тупить?

Правила змінюються для абонентів українських операторів, які дзвонять в межах України та за кордон, а не для дзвінків в Україну з-за кордону.

Якщо хтось користусвався міжнародним форматом набору номера для дзвінків в межах України - то нічого не змінюється.

Та я ще в своєму першому пості признався, що туплю. Мене радує одне, що я це усвідомлюю :).

Там якась плутанина з лишнім 0 і пояснення у всіх різні, по ходу не я один туплю.

Так ніхто і не зробив правильну розбивку по кодам, щоб лишні 0 не вилазили.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну какая путаница?

+ (00) - выход на Украину из-за границы

380 - код Украины

50 (67...) - код оператора в международном формате

ххххххх - номер

Сейчас во внутренней нумерации вместо 050 (067) будет 50 (67), а 0 становится выходом на межгород.

Т.е. в "пересчёте" на международную нумерацию ничего не меняется, просто "внутренний" код оператора стал идентичен "международному".

Куда у тебя нули вылазят? :)

Путаница, скорее, с цифрой 8 ;) Если бы код Украины был 390 - то, соответственно, номера были бы вида +39050ххххххх. Тогда, может, легче бы воспринималось: международное +39 означало бы то же, что и внутреннее 8. И отмена 8 внутри была бы воспринята просто как упрощение набора номера, никто бы и не задумывался об этих 8, +38 и +380 :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

:0022: Згідно нових правил має бути два набора +38050******* або 050******* ну не який +3850 :)

+ 380 50 ******* - міжнародний формат, розділив пробілами: вихід на міжнар.лінію, код країни, код оператора (в старому наборі 050/0332, а в новому 50/332), номер абонента.

0 50 ******* - міжгородський формат: 0 - вихід на міжгород, далі все те саме. З новим набором ніби все зрозуміло, але як тоді працював старий міжнародний набір +38050*******, якщо він мав би бути + 380 050 *******?

ЗІ. Я розчехлився :)

В старому форматі міжгород виглядав так 8 050 ******* (згідно совкового формату), а міжнарод + 380 50 ******* (тільки вже згідно міжнародному формату), а не так + 38 050 *******. Задрали подвійні стандарти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Оператор "снаружи" был "виден" как 50 (67).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кстати, если вдруг кому интересно - на Вики есть статейка "Телефонный план нумерации".

А у Лебедева есть "Краткая история телефонных номеров".

Интересно :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а як набирати міжобласний номер?

наприклад зараз в Нововолинськ 8-244-34567

буде 0-244-34567 ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

працюючи в Польщі бачив таку картину

при наборі +4867 1** ** ** всі дзвінки розцінювалися по міжнародних тарифах всередині країни , а при наборі номера в форматі 67 1** ** ** як внутрішні

це чекає і нас побачите

так що краще відразу ввести чи відредагувати номера в форматі без +38

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Щойно перевірив нововведення)) правила набору для операторів мобільного зв'язку не змінилися)) можна дозвонитись як через 05012345747 так і через 805012345747.

Оператори мобільного зв'язку змінять правила набору (заберуть 8ку) тільки в новому році (2010). :)

А от стаціонарні телефони і справді вже не працюють через 8ку. Не знаю як там справи у CDMA операторів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...