Перейти до змісту

Головосіки

Luychi

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Сьогодні християнська церква згадує сумну подію - обезголовлення пророка Іоанна. Офіційно це називається день пам'яті Усікновення глави Пророка Предтечі Господнього Іоанна.

В цей день потрібно дотримуватись суворого посту. А ще не можна різати і їсти круглі овочі, фрукти.

От якраз я і думаю - церква теж підтримує постулат про заборону різати і їсти щось кругле, в пам'ять про відрізану голову пророка. Але чи не схоже це вам на не дуже правильну догму? На ті самі забобони?

Опубліковано

Хм, а если кому церковь похожа на "забобон"? :)

Я уже сегодня резал картошку, ел яблоки, ел и резал арбуз... И что ж теперь будет? ;)

Опубліковано

Мене дратує коли про сьогоднійшній день говорять як про велике свято усікновенія глави Івана Хрестителя. Яке може бути свято? Людині відрізали голову на прохання дочки Ірода,а люди це вважають за свято.  Маразм крепчал....

Опубліковано
Мене дратує коли про сьогоднійшній день говорять як про велике свято усікновенія глави Івана Хрестителя. Яке може бути свято? Людині відрізали голову на прохання дочки Ірода,а люди це вважають за свято. Маразм крепчал....

Ты не правильно понимаешь. То что был убит святой человек это горе. Но:

"Итак, сегодняшний день для нас, христиан, подобен Великой Пятнице. И как для Спасителя после Великой Пятницы наступает воскресенье, так и Предтеча радостно умирает, входит в смерть, ибо видит победу над смертью и знает, что Господь и ему уготовляет вечную жизнь и воскресение из мертвых в день Страшного Суда."

источник: http://www.pravoslavie.ru/put/23886.htm

Иоанн Креститель был предтечей Христа во всем, он послужил прообразам будущих страданий Христа. Он сошел во ад, чтобы проповедовать скорое Воскресение. Он принес радостную весть тем кто во тьме, поэтому это праздник.

А на счет резать нельзя, круглое не есть. Это все СУЕВЕРИЯ. Церковь не одобряет этого.

Опубліковано
Мене дратує коли про сьогоднійшній день говорять як про велике свято усікновенія глави Івана Хрестителя. Яке може бути свято? Людині відрізали голову на прохання дочки Ірода,а люди це вважають за свято.  Маразм крепчал....

Дочка не того Ірода та прийомна дочка того самого правителя Ірода... Я так розумію, в той час ім'я Ірод було досить популярне.

Опубліковано
Хрещена православною

Виросла власновірною

Клала на тих, хто грається вірою

Церква/релігія - гра

ХЗ

Год блесс ю, бейб :D

Опубліковано
Хрещена православною

Виросла власновірною

Клала на тих, хто грається вірою

Церква/релігія - гра

ХЗ

Осінь, бувають моменти в житті, коли нема до кого звернутись. Маму турбувати не хочеться, друзі/рідня не зрозуміє, знайомі просто не почують. І залишаєтьс тільки Він. Бог. Вискажеш Йому все. А Він не осудить і зрозуміє. А потім підеш в церкву, постоїш, помолишся і стане легше і спокійніше на душі.

Я не агітую. Зараз не відповідай. Але коли стане тобі скрутно - згадай мої слова. Просто звернись до Нього. Просто.

Опубліковано
бувають моменти в житті, коли нема до кого звернутись. Маму турбувати не хочеться, друзі/рідня не зрозуміє, знайомі просто не почують. І залишаєтьс тільки Він. Бог. Вискажеш Йому все. А Він не осудить і зрозуміє. А потім підеш в церкву, постоїш, помолишся і стане легше і спокійніше на душі.

Если уж ты хочешь говорить с Богом - Церковь тебе не нужна. Бог есть в самом человеке. Бог тебя видит и слышит, и знает, что с тобой происходит. И нафиг ему не нужны всякие посредники-батюшки.

Для чего тогда, получается, нужна молитва, если Он ВСЁ знает? Может, лучше взять диктофон, наговорить на него всё, что тебя мучает, и стереть запись? А не проще ли вообще ничего не говорить, не воспринимая всё настолько серьёзно, что нельзя НИ С КЕМ поделиться, кроме Единственного? :)

Ты - сама себе Бог. Только в Твоих руках сделать любую ситуацию невыносимо лёгкой или же загруженной вусмерть. The choise is... ? ;)

Опубліковано

Иисус сказал: "Где двое или трое собраны во имя Боже, там Я посреди них" (Матфея 18, 20).

Це про церкву.

Опубліковано

Люди всё время обращаются к прослойке меж собой и Богом - к тем страничкам текста, который когда был сказан другим людям и в совершенно других обстоятельствах ;)

Это про цитаты из Библии.

Начни думать сама :)

Опубліковано

Я ніколи не вважала себе найрозумнішою, тому і вчусь все життя. Читаю, чую інших людей, котрі щось більше/інше за мене знають. І роблю СВОЇ висновки. І цитати я не лише із Біблії привожу, я ще й можу анекдоти розказати, особливо люблю коли вони в тему (і анекдоти, і цитати).

Опубліковано

Я тоже слышу других людей, которые несут знание :) Знание, но не веру в нечто абстрактное, веру, котрая не может быть объяснена ничем, кроме ссылок на то, что так написано в умной книге...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...