Перейти до змісту

Міжнародний день всіх рудих


Yaryk

Рекомендовані повідомлення

Сьогодні (7го вересня) в світі відзначають день всіх рудих)) Найбільш грандіозно його відмічають в Голандії - адже рудий колір є національним в Нідерландах.

3797929067_ec0aed4193.jpg

Вважають, що рудий ген може передватися через декілька поколіннь і виявлятись несподівано. Відомо, що найбільший процент рудих людей в Шотландії - 13 відсотків всього населення, тоді коли в світі тільки 1 % населення мають натуральний рудий колір волосся.

Вітаю всіх рудоволосих форумчан (природніх та фарбованих) :D!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Цікаві факти:

Найбільш "руді" нації — євреї, ірландці, шотландці й англійці.Так, найбільше рудоволосих мешкає в Ірландії і Шотландії - 11% населення. У країнах Скандинавії - 5%, а в Південній Європі - менше 1%.

Учені стверджують, що рудий ген дістався нащадкам від неандертальців, які були бродячими мисливцями, жорстокими канібалами. Цілком імовірно, що рудий ген несе в собі частину дикої вдачі неандертальців, не приборкану розумом пристрасть.

Рудоволосі жінки – активні, наполегливі, ексцентричні, імпульсивні, товариські, темпераментні й цілеспрямовані. Володіють не приборканим розумом вогненним темпераментом. Не дарма за часів середньовіччя католицька церква автоматично зараховувала до відьом всіх рудоволосих дівчат і жінок. Отже чоловік, який вибрав руду не на одну ніч, а на довгі роки, - герой за визначенням.

Чоловіки-рижки – далеко не завжди гіганти в ліжку, але вони беруть іншим – ласкою, турботою, увагою. До того ж, вони зазвичай чудові батьки, дбайливі й неспокійні, деколи божевільні. Сексологи вважають, що руді чоловіки не дуже схильні до вірності. Причиною всьому є злощасний ген – подарунок предків-неандертальців. На підсвідомому рівні хлопці-"вогники" жадають залишити якомога більше своїх копій, ось і походжають на сторону. Але якщо партнерка огорне його справжньою любов'ю й турботою, "сонечко" сяятиме лише на її горизонті.

Вчені вважають, що руді люди зникнуть до 2060 року. Вони стверджують, що зараз лише 2% населення планети володіють геном, відповідальним за рудий колір волосся. При цьому відбувається швидке скорочення числа його носіїв у результаті змішаних шлюбів. Учені вважають, що причина скорочення кількості носіїв гена полягає в прагненні тіла забезпечити синтез вітаміну D в умовах браку сонячних днів. (с)

А ще виявляється

icon_plus_1.gifЛюдям із рудим волоссям потрібна більша доза анестезії
Людям із рудим волоссям потрібна більша доза анестезії, оскільки вони чутливіші до болю. Такого висновку дійшли стоматологи і анестезіологи, уважно вивчивши статистику скарг і претензій пацієнтів.

Дослідження показало, що руді набагато нервовіше реагують на необхідність відвідати зубного лікаря - і не спроста. Звичайної дози наркозу їм, як правило, недостатньо, і через страх перед болем, вони удвічі частіше, ніж люди з волоссям іншого кольору, відміняють візит до стоматолога.

Лікарі спробували розібратися в причинах цього феномену, і ось якого висновку вони дійшли: причина того, що руді чутливіші до болю криється в мутації одного з генів.

Цей ген у блондинів, брюнетів і шатенів відповідає за вироблення рецептора, що реагує на речовину, названу меланокортин-1, і виробництво меланіну. Проте мутація гена MC1R призводить до того, що у рудих замість нього виробляється інша речовина, яку назвали феомеланін. Саме вона зафарбовує волосся в рудий колір і робить шкіру світлішою. При цьому феомеалін належить до групи рецепторів, що включають больові рецептори в мозку, що і призводить до підвищеної чутливості організму до болю.

Мутація в генах була виявлена у 65-ти з 67-и рудих, що взяли участь у експерименті. При цьому схожа мутація була виявлена у 20 з 77 брюнетів.

Дослідження показало, що рудим, в середньому, потрібно на 20% більше знеболюючих, ніж іншим людям. Також з'ясувалося, що рудоволосі більш стійку до ефектів анестезуючих препаратів, що застосовуються у стоматології. (с)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну щодо кількості анестезії не знаю, але коли мені лікували зуби, то стоматолог заставив пройти кучу тестів на алергію, бо казав, що в рудих підвищена алергічна реакція.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну щодо кількості анестезії не знаю

та бачив я тебе кілька разів... з достатньою дозою анастезії :0024:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Коли я тя бачила на Бандерштаті, то ти вродь би був БЕЗ анастезії

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І у RudEak є свято! Вітаю! )) Хоч і із запізненням. Не знав... А то би ще вчора по телефону привітав...

Пані осінь памятає бандерштат і головного отримувача привітань цієї теми не під анестезією? Відкрию Вам секрет - це його звичний стан, а анестезія - на свята та памятні події... Зустріч із форумчанами на бордовці - свято!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Нє-нє-нє.

НЕ так трохи. В Кораблі я його пам*ятаю під крутєйшою анестезією...

На байк зльоті в Гаразджі (2008 року) - пані Осінь і сама була анестезійована :))))

А цього року наш Рудік був цілком адекватний не нада!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так і я про те саме. )) На бандерштаті, на якому бачились, і Рудий, і Осінь, і я не були анестезійовані. )) Анестезія на великі свята і памятні події. ))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

О_о... Так в машині ж биль тока Лєонон, якамь панянка і Рудий.. а Скабіози нє била.. Скабіоза биль на байк зльоті колись...

ілі я шота путаю?О_О

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

/ОФФТОП/ Минулий Бандерштат... 2008 року....Та і про цей я добре в курсі, хоч ми і не були...

Одне слово "анестезію " рудим треба в збільшеній дозі! Як мінімум на 20%!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

- Почему рыжеволосые девушки более склонны к беспорядочным половым связям?

- Потому, что если крыша ржавая, значит в подвале всегда мокро.

нікого не хтіла обідити єссі чьо. ржачномля)))))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...