Перейти до змісту

Тихий системный блок

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
Посоветуйте, господа, хороший корпус для системника - с нешумным блоком питания и относительно звуковибропоглащающей кострукцией.. из того что можно в луцке купить.

проблема, что комп будет стоять в спальне за 50 см от кровати и надо чтоб его не было слышно. самопальную переделку-переклейку прошу не предлагать.. интересует готовый вариант. в инете нашел довольно много таких, но по луцким прайсам не обнаружено

Корпус можеш взяти і середньої вартості основне задумайся про те щоб ЖД не мав жорсткого контакту до шахти корпуса, тут тобі може допомогти така штука як скайз квайт драйв, а ще якісні кулери на вдув та відув + пасивна відяха, або вибрати з якісним тихим кулером якщо хочеш потужну, краще всього HIS овські, ну а блок живлення ,якщо гаманець товстий , бери на термотрубках пасивний, а так то Залман або BeQueit DarkPower, сам каристуюсь Залманом 850Ват 13см кулер + радіатор і термотруби 200у.о. супер тихий та дуже потужний, ніяких просадок

• Відповідей 62
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Важко сказати, потрібно читати тести. Але площа оребрення і кількість теплових трубок не дуже тішать. Для ефективного охолодження вентилятор явно буде крутитись не на мінімальних обертах.

А ще цікаво ось це:

Fan Speed 800~2200 R.P.M.

Fan Life Expectancy 18 dBA

Для якої швидкості обертів вказано рівень шуму? Думаю, для 800 об/хв. А на 2000 об/хв він може бути дуже шумним.

Здається мені, це не найкращий варіант для тихого системника. Шукай з більшою кількістю товстих теплових трубок і з більшою площею оребрення. Для ефективного охолодження кулерами з низькою швидкістю обертання бажано, щоб відстань між ребрами була більша (придивись на Scythe Ninja). Ну і бажано, щоб вентилятор був зйомний і стандартного формфактору, щоб при бажанні стоковий можна було замінити на щось тихеньке, наприклад на Noctua.

Опубліковано

там по тесту - максимум шума 26 дБ при 2200 оборотах

ниндзя слишком громоздкие и дорогие...

Опубліковано
там по тесту - максимум шума 26 дБ при 2200 оборотах

ниндзя слишком громоздкие и дорогие...

Можеш пошукати ішні охолоджуючі системи для процесорів з 12 см кулером. Але вони всі громіздкіші за системи з 9см кулурами.

Зате рівеь шуму на таких охолодуючих системах можна знизити до 13 dB при швидкості 900 RPM

Опубліковано

мне б модели поконкретнее:) потому что в инете можно найти десятки разных вариантов, но какие из них доступны у нас и какие будут подходящими - установить проблематично.

Опубліковано

ценовой предел до 35 президентов

Женя, этот какой-то слишком понтовый)) и с подсветкой, а при этом аж до 35 дБ выдает..

Опубліковано

Господа, а время-то поджимает:) дайте, пожалуйста, пару моделек куллеров по приемлемой цене и с низким уровнем шума. Напомню, что пиковое теплоотделение фенома - 95 ватт

Опубліковано

presston, давати в твоєму випадку поради - справа архіневдячна, повір... Тому що в тебе нічого може не вийти - а порадники вийдуть винними.

З цього посту і далі по тексту я описував трабли, які стали переді мною, коли я вирішив зробити безшумний комп. Почитай. Хоч у мене ВСЕ було на пасиві - проц, відяха, БЖ, вінти - система так довго працювати не могла, тому що грілася. А вінти вібрували (правда, один з них я по гарантії обміняв - надто сильною була вібрація).

І мені довелося вернутися до кулерів. Зараз у мене в компі 4 кулера Noctua, але їх не чути, тому що вони заведені на 5-7 вольт. Ось тут цікава реалізація охолодження, яка може бути ефективною в певних випадках.

Що я хочу цим всім сказати? Справа в тому, що якщо в тебе будуть стояти кулера на відясі, на процесорі, на БЖ - безшумності можеш не чекати. ІМХО, треба робити систему повністю на якісному пасиві, а потім брати хороші вентилятори (ті ж Noctua) - я ними задоволений на всі 100, і вручну їх розміщувати в корпусі, експериментальним шляхом підбираючи напругу, розташування вентиляторів і т.д.

Опубліковано

по порядку.

видео у меня нет (интегр.).

БП - Сиртек с 14см кулером. ультра тихий. самый тихий из активных на рынке.

корпус антивибрационный (сталь, 15кг).

осталось только выбрать тихий кулер на проц - и вуаля. общая шумность будет куда ниже 30дБ

пс. я читал ту тему ранее

Опубліковано

Water Cooling - кусюча ціна і майже не чути.

А щодо 9700 - то він тихий. Чути лише шум повітря. Ледь чути. МОжна взагалі вимкнути живлення - 700г міді вистачить цілком :)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...