Перейти до змісту

Путч 1991 року.

Luychi

Рекомендовані повідомлення

19 серпня 1991

О 6 годині ранку 19 серпня 1991 року теле- і радіоканали передали повідомлення з Москви про створення Державного Комітету з надзвичайного стану (ДКНС) (рос. Государственный комитет по чрезвычайному положению, ГКЧП) і звернення ДКНС до радянського народу. До складу комітету (незаконного, бо його створення не було передбачено тодішньою Конституцією Радянського Союзу) увійшли віце-президент СРСР Геннадій Янаєв, прем’єр-міністр СРСР Валентин Павлов, голова КДБ СРСР Володимир Крючков, міністр оборони Дмитро Язов, міністр внутрішніх справ Борис Пуго, заступник голови Ради оборони СРСР Олег Бакланов, президент Асоціації державних підприємств та об’єднань промисловості, транспорту та зв’язку Олександр Тізяков, голова Селянської спілки СРСР Василь Стародубцев.

В зверненні путчисти оголосили про ведення надзвичайного стану в деяких районах СРСР, припинення випуску більшості ЗМІ. Віце-президент СРСР Янаєв, нібито через хворобу Горбачова, бере на себе обов'язки глави держави.

А по телевізору зранку "Лебедине озеро". А по радіо безкінечні звернення гекачепістів. В народу одне питання -що буде далі? Стрьомний час був.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мені тоді було сім з половиною. Пам"ятаю тільки що дорослі тільки і говорили між собою хто за що: за союз чи незалежну Україну. А зараз по телевізору коли дивлюсь, то дійсно стрьомні часи були.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я тоді якраз був в Москві. Вірніше, в Домодєдово. Летів транзитом в Казахстан. Дуже здивувався великою кількістю озброєних солдат в аеропорту. Тільки коли прилетів в Казахстан дізнався причину тому.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

і я чудово запам’ятав цей балєт, незважаючи на юні роки :)

а потім Єльцин на танку, незалежність....

пам’ятаю, що потім один з них застрелився, здається цей - Борис Пуго

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В тушку Пуго ми загонім заряд туго - жартував тоді Хазанов. А я в той день їхав до одногрупниці на весілля у Демидівку...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А я тогда у отца на работе весь день сидел. Тоже помню эти "натянутые" лица....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...