Перейти до змісту

Питання по антені для WiFi

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
До 0.1Вт з внутрішньою антеною, і за умови української сертифікації обладнання - ніяких дозволів не треба.

Інше діло - всенаправлена зовнішня антена з передатчиком 1..5Вт :)

Та усі додаткові антени мають потужність більше 0,1Вт :angry2: . Так нечесно! :( Невже неможна без ліцензування купити зовнішню антену і збільшити зону покриття? :rolleyes: А на зовнішні антени яка допустима потужність не потребує ліцензування? І скільки я не перегортав сторінок ніде не написано потужність антени :( Для прикладу: http://www.binetplus.com.ua/ANT24-0400-p-150.html

• Відповідей 54
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Антени не мають потужності, потужність видає передавач....

Скажу просто: якщо нікому не заважатимеш своїми сигналами - ніхто не шукатиме тебе... Хіба що "Візор" стукане, там причин не треба :))

Опубліковано

Задрали вже оті аматори.. Понатикають антен, засруть ефір, а ти працюй як хочеш... в одному мому будинку сканиться більше десятка різних точок/роутерів... а воно ше й антену хоче... та ше й фсенаправлену і без ліцензування... Та як усі такі умні буджуть, то ніяких частот не напасешся...

Опубліковано
Та усі додаткові антени мають потужність більше 0,1Вт :angry2: . Так нечесно! :( Невже неможна без ліцензування купити зовнішню антену і збільшити зону покриття? :rolleyes: А на зовнішні антени яка допустима потужність не потребує ліцензування? І скільки я не перегортав сторінок ніде не написано потужність антени :( Для прикладу: http://www.binetplus.com.ua/ANT24-0400-p-150.html

А конче необхідно використовувати широкополосну антену і тимпаче фабричну?

Якщо дозволяють обставини використайте вузьконаправлену.

Зменшаться шанси, що кому-небудь заважатимете.

Конструкцій таких антен доволі багато з підручних матеріалів (від консервної банки до рамки з рефлектором чи параболи).

Та і в фінансовому відношенні по карману не так бє. А використовувати саморобні антени ніхто незабороняє.

Якщо ланшафт дозволяє встановіть на балконі для прикладу (менш око муляти буде).

Опубліковано
Задрали вже оті аматори.. Понатикають антен, засруть ефір, а ти працюй як хочеш... в одному мому будинку сканиться більше десятка різних точок/роутерів... а воно ше й антену хоче... та ше й фсенаправлену і без ліцензування... Та як усі такі умні буджуть, то ніяких частот не напасешся...

:D :D :D тепер по пунктах.

1. У мене приватний будинок із прилеглою територією на котрій потрібно построїти зону покриття вайфай

2. Покриття повинне охоплювати територію (ідеально 200-300 м) Всенаправлена антена бо скрізь 5 - 9 поверхові будинки.

3. Якби так легко засиралися радіо частоти то не було б радіо телефонів і роутерів і блакитних зубів теж. Тим більше, що блютуз передача кожну секунду "перепригує на іншу частоту (тим самим не мішаючи радіо телефонам. мікрохвильовкам. Така технологія і у вайфай.

4. Чим тобі мішає чужий хот спот?

Опубліковано

А в чому проблема кабель кинути і зробити в кожній кімнаті ЛАН розетку? Навіть в туалеті можливо, питайся ;)!

Побудуй зону покриття ЛАН, і геморою з Держ Частот Наглядом і радіо поміхами не буде!

Опубліковано
А в чому проблема кабель кинути і зробити в кожній кімнаті ЛАН розетку? Навіть в туалеті можливо, питайся ;)!

Побудуй зону покриття ЛАН!

:) Попередній пост уважно перечитай.

Думаєш дешевше Вайфая вийде? Чи менш геморойніше?

Опубліковано

"ідеально 200-300 м" - так ж для цього є свічі і повторювачі.

Геморой лише при прокладанні, головне підійти тут з розумом!

Опубліковано

Мікс, ну от в мене приватний будинок розміром 11х13 метрів, три поверхи. Плюс земельна ділянка навколо будинку 10 соток. Я хочу поставити в себе роутер так, щоб WiFi накривав весь будинок і частину моєї землі, щоб без проблем пересуватись будинком/двором з ноутбуком і користуватись інтернетом або переглядати фільми з сервера. Товщина стін всередині будинку місцями доходить до 60 см (несучі стіни в цокольному поверсі), плюс залізо-бетонне перекриття між поверхами. Роутер з трьома звичайними антенами (D-Link DIR-655, Asus WL-566gM) не в змозі покрити навіть два поверхи, тому в мене зараз стоїть два роутера, що дуже незручно, і всеодно є "мертві зони". Яким чином мені зробити покриття всього будинку однією мережею, не порушуючи закону?

Опубліковано

:D :D :D тепер по пунктах.

1. У мене приватний будинок із прилеглою територією на котрій потрібно построїти зону покриття вайфай

2. Покриття повинне охоплювати територію (ідеально 200-300 м) Всенаправлена антена бо скрізь 5 - 9 поверхові будинки.

3. Якби так легко засиралися радіо частоти то не було б радіо телефонів і роутерів і блакитних зубів теж. Тим більше, що блютуз передача кожну секунду "перепригує на іншу частоту (тим самим не мішаючи радіо телефонам. мікрохвильовкам. Така технологія і у вайфай.

4. Чим тобі мішає чужий хот спот?

Ти б почитав в інеті, що і куди, бо получається - ти і є той самий "аматор", який паскудить сигнал Міксу :)

2. 200-300 метрів це треба 0,5 ватт як мінімум, якщо всенаправлена недорога антена і хочеш швидкість, більшу 0.5мбіт.

А до чого широконаправленість антени до того, що будинки 5-9 поверхів? Направленість антени - це в якому напрямку вона випромінює сигнал :) Тобі треба 2-3 точки зв'язати, чи роздавати у всі боки?

Далі. 3. Блютузи і все теке - воно ж малопотужне, 3-5 метрів. Мікрохвильовки - екрановані, мінімум випромінювань назовні.

Опубліковано

а я хочу з ноутбуком/смартфоном пересуватись по своєму будинку, не втрачаючи з'єднання з мережею. Перейти з кухні в кімнату або з туалету на вулицю, не перестаючи дивитись фільм або використовувати VoIP. Пропонуєш обжати 100 м кабеля і таскати його за собою?

2 стаціонарних компа і супутниковий тюнер в мене з'єднані через LAN, і то тільки тому, що там мені не вистачає швидкості по WiFi. Решту пристроїв я хочу підключати бездротово. В тому числа смартфон, в якому LAN немає.

Опубліковано

У-у налетіли як ворони на м'ясо :) . Направлена антена невеликий нрадус дає, а потрібно в ідеалі 270 градусів. А всенаправлена на ближче майбутнє :D . І хіба 200 м така велика відстань, щоб потужність збільшувати? 0.1Вт внутрішня антена без стін 100 м видає :)

Опубліковано

а я хочу з ноутбуком/смартфоном пересуватись по своєму будинку, не втрачаючи з'єднання з мережею. Перейти з кухні в кімнату або з туалету на вулицю, не перестаючи дивитись фільм або використовувати VoIP. Пропонуєш обжати 100 м кабеля і таскати його за собою?

2 стаціонарних компа і супутниковий тюнер в мене з'єднані через LAN, і то тільки тому, що там мені не вистачає швидкості по WiFi. Решту пристроїв я хочу підключати бездротово. В тому числа смартфон, в якому LAN немає.

Ну в тебе тяжкий випадок :rolleyes: ! А взагалі то, це яку ціль переслідувати, 200 м це він мабуть комусь просто передати хоче.

Опубліковано
Мені не потрібно 1,5 - 2 км зони вайфай :D . А 300 м. якісного покриття :)

Я не теоретик, я - практик.

Кому треба 3 поверхи з залізобетонним перекриттям (залізобетон - смерть WiFi) - WDS три точки.

Опубліковано

Ну в тебе тяжкий випадок :rolleyes: ! А взагалі то, це яку ціль переслідувати, 200 м це він мабуть комусь просто передати хоче.

Про це я вам і торочу! :D Для себе родімого + 2 - 3 інтернет безкоштовно роздати :)

Опубліковано
WDS три точки.

мої роутери так не працюють :(

коли вони купувались, потреби роздавати WiFi в таких умовах не було. А зараз потреба є, але міняти обладнання можливості немає. Теоретично може врятувати одна потужніша всенаправлена антена на роутері, який стоїть в умовному центрі будинку.

Опубліковано
WDS три точки.

мої роутери так не працюють :(

коли вони купувались, потреби роздавати WiFi в таких умовах не було. А зараз потреба є, але міняти обладнання можливості немає. Теоретично може врятувати одна потужніша всенаправлена антена на роутері, який стоїть в умовному центрі будинку.

"Всенаправленість" антени означає, що вона роздає на 360 градусів, але в одній площині... Якщо вже є точки - попробуй погратись з орієнтацією антенок: наприклад, у однієї постав антенку горизонтально, паралельно землі (щоб била вверх-вниз по будинку), а іншу - вертикально - на ділянку.

Як варіант - можна прикрутити потужніші антенки, які дадуть невеличкий приріст потужності сигналу. Коштують вони 50-70грн. Рівень сигналу контролювати Netstumbler.

Опубліковано
У-у налетіли як ворони на м'ясо :) . Направлена антена невеликий нрадус дає, а потрібно в ідеалі 270 градусів. А всенаправлена на ближче майбутнє :D . І хіба 200 м така велика відстань, щоб потужність збільшувати? 0.1Вт внутрішня антена без стін 100 м видає :)

Ну, і на тому дякуємо, що порівняли не з мухами і тим самим продуктом. :)

Чого Ви до тієї потужності вчепилися.

Якщо нехочете читати теорію, то для інформації. Радіус дії передавача можна збільшити двома способами:

1. Збільшити потужність

2. Встановити правильну антену.

Чутливість приймача збільшується відповідно встановленням підсилювача, або зновуж таки антени.

Так що у Вашому випадку все зводиться до антени.

На Ваші 0.1Вт нормальну антену і вона битиме більше пяти сотень метрів.

А ось відстань уже регламентується теж держстандартом.

300м можна покрити направленими простими антенами.

Пошукайте інфу про саморобні антени для ВіФі.

В інеті вже давно повно розрахунків і креслень антен різних конструкцій з графіками діаграм покриття.

Роки півтора тому цікавився цим питання. Відшукав декілька російських сайтів де детально було розжовано теорію, практику та різні конструкції антен.

Якщо вдастся відшукати збережені файли - відпишу адресу сайта.

Опубліковано

Вкажіть, будь-ласка, першоджерело?

НКРС регламентує потужність передавача, наскільки мені відомо, а не відстань.

Опубліковано

Ну, і на тому дякуємо, що порівняли не з мухами і тим самим продуктом. :)

Чого Ви до тієї потужності вчепилися.

Якщо нехочете читати теорію, то для інформації. Радіус дії передавача можна збільшити двома способами:

1. Збільшити потужність

2. Встановити правильну антену.

Чутливість приймача збільшується відповідно встановленням підсилювача, або зновуж таки антени.

Так що у Вашому випадку все зводиться до антени.

300м можна покрити направленими простими антенами.

Пошукайте інфу про саморобні антени для ВіФі.

В інеті вже давно повно розрахунків і креслень антен різних конструкцій з графіками діаграм покриття.

Роки півтора тому цікавився цим питання. Відшукав декілька російських сайтів де детально було розжовано теорію, практику та різні конструкції антен.

Якщо вдастся відшукати збережені файли - відпишу адресу сайта.

Ось саме і нехочу заморочуватись самокрутками :D Втрачається естетичний вигляд. А то будуть питати, що це за такі страшні штуки із консервних бляшанок на будинку висять! ;) Якщо ви розбираєтесь у роутерах і антенах то порадьте потрібне обладнання. Вайфай роутер - підключення типу міст і зовнішню (пріоритетно) або внутрішню антену - дальність зв'язку 200 м :) Звичайно не саму дорогу. З мене +1 Я думаю 100-150$ вистачить.

Опубліковано
Вкажіть, будь-ласка, першоджерело?

НКРС регламентує потужність передавача, наскільки мені відомо, а не відстань.

Прошу вибачення , трішки невірно виразився.

Я мав наувазі, що замінюючи штатну антену на антену з покращеними параметрами, ми збільшимо радіус дії приладу тим самим змінимо його вихідні характеристики, які є, скажімо, максимально допустимими (без потреби на дозвіл при його експлуатації) для даного приладу в штатній комплектації .

То Kaktus1990

Ось саме і нехочу заморочуватись самокрутками biggrin.gif Втрачається естетичний вигляд. А то будуть питати, що це за такі страшні штуки із консервних бляшанок на будинку висять! wink.gif Якщо ви розбираєтесь у роутерах і антенах то порадьте потрібне обладнання. Вайфай роутер - підключення типу міст і зовнішню (пріоритетно) або внутрішню антену - дальність зв'язку 200 м smile.gif Звичайно не саму дорогу.

Нажаль яку з промислових антен вибрати , я порадити Вам наразі незможу. Так як цим питанням я цікавився досить давно і ціллю якраз було отримати максимальний результат при мінімальних затратах. А потім змінилися обставини і зникла потреба в таких речах.

А що стосується естетичного вигляду. То деякі з "самокруток" можуть мати параметри негірші, а той кращі за промисловий зразок. А на вигляд бути як звичайна антена для дицеметрового діапазону. Погодьтеся, що антена на вигляд як звичайна телевізійна приверне значно менше уваги ніж фабрична ВіФі. :)

Опубліковано

Два D-Link 2100AP з легкістю пробивають через всю київську площу... а там більше як 200м. І то на штатних антенах і без всяких там видумок.

А щодо засирання ефіру, то читай теорію.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...