Kleo Опубліковано 29 Липня, 2011 в 11:12 #26 Опубліковано 29 Липня, 2011 в 11:12 Оскільки сезон закруток і варки варення, то вирішила викласти дуже простий і дешевий рецепт абрикосового варення. Назвала його рецепт для лінивих або для молодих мам, що немають вдосталь часу, щоб гратися зі складними . Написаний російською, бо здерла з запорізького жіночого форуму і вже зварила по ньому 3 баночки, поки синуля спить. Смакота!!! моё любимое варенье из абрикосов (перетёртое): - абрикосы помыть, очистить от косточек и перекрутить в мясорубке. - на 1 кг чищенных абрикосов 0,5 кг сахара - в широкую кастрюлю, желательно с толстым дном, выложить перекрученные абрикосы, всыпать сахар, размешать, довести до кипения на среднем огне, переодически помешивая (если кастрюля с тонким дном - помешивать постоянно). Дать покипеть минутки 2-3. Перелить в стирилизованные банки и сразу закатать. - для остывания перевернуть банки вверх дном и укутать. Важно: варить небольшими порциями, максимум из 2 кг очищенных абрикос на одну варку. Почему, если честно, не помню но бабушка так сказала. Кстати - этот рецепт довольно экономичен , т.к. сахара кладётся намного меньше, чем при варке дольками. _______________________________
Caprichos Опубліковано 29 Липня, 2011 в 11:37 #27 Опубліковано 29 Липня, 2011 в 11:37 А я якщо й роблю абрикоси,то завжди за рецептом 5 разів по 5 хв. Засипаємо дольки абрикосів цукром, за ніч вони дають сік.Вранці ставлю варитися: як тільки закипіли, знімаю пінку, даю покипіти 5 хв і відставляю до повного охолодження.Процедуру повторюємо 5 разів. Так, це марудно, але я люблю коли в баночці у прозорому сиропі гарненькі цілі дольки абрикосів, а не бурда незрозумілого походження. Хоча варення я взагалі не люблю... то так, своїх домашніх балую.
Zheny@ Опубліковано 29 Липня, 2011 в 12:40 Автор #28 Опубліковано 29 Липня, 2011 в 12:40 Оскільки сезон закруток і варки варення, то вирішила викласти дуже простий і дешевий рецепт абрикосового варення. Назвала його рецепт для лінивих або для молодих мам, що немають вдосталь часу, щоб гратися зі складними . Написаний російською, бо здерла з запорізького жіночого форуму і вже зварила по ньому 3 баночки, поки синуля спить. Смакота!!! моё любимое варенье из абрикосов (перетёртое): - абрикосы помыть, очистить от косточек и перекрутить в мясорубке. - на 1 кг чищенных абрикосов 0,5 кг сахара - в широкую кастрюлю, желательно с толстым дном, выложить перекрученные абрикосы, всыпать сахар, размешать, довести до кипения на среднем огне, переодически помешивая (если кастрюля с тонким дном - помешивать постоянно). Дать покипеть минутки 2-3. Перелить в стирилизованные банки и сразу закатать. - для остывания перевернуть банки вверх дном и укутать. Важно: варить небольшими порциями, максимум из 2 кг очищенных абрикос на одну варку. Почему, если честно, не помню но бабушка так сказала. Кстати - этот рецепт довольно экономичен , т.к. сахара кладётся намного меньше, чем при варке дольками. _______________________________ Яке ж воно перетерте? Перетерте варення після варіння і охолодження перетирається через сито! І лишається саме смачне. Бо шкірка і тверді волокна лишаються у ситі. Ото смакота, а це так - таки для лінивих.. p.S. Почему, если честно, не помню но бабушка так сказала. тому що швидше і краще вварюється. Не буде сирих часточок, які потім скиснуть у варенні скисне уся банка, що призведе до зривання кришки.
Kleo Опубліковано 29 Липня, 2011 в 12:48 #29 Опубліковано 29 Липня, 2011 в 12:48 Яке ж воно перетерте? Перетерте варення після варіння і охолодження перетирається через сито! І лишається саме смачне. Бо шкірка і тверді волокна лишаються у ситі. Ото смакота, а це так - таки для лінивих.. Щодо перетертого згідна, просто не виправляла пост людини, яка виклала цей рецепт, що ж до волокон і шкірки - все залежить від сорту абрикос і м"ясорубки, у мене получилося практично як перетерте, шкірки практично немає, а волокон взагалі нема. ІМХО мені цей рецепт підходить, кому ж ні - не робіть по ньому і все.
Zheny@ Опубліковано 29 Липня, 2011 в 12:51 Автор #30 Опубліковано 29 Липня, 2011 в 12:51 Я про лінивих. 2 роки тому, ми з дружиною - молоді батьки, малому було лише 2 місяці. Закривали ВСЕ. Огірки, помідори, варили варення, сушили яблука/груші на сушку. Робили абрикоси і 5 по 5, і перетирали. І компоти закривали із фруктів.
Kleo Опубліковано 29 Липня, 2011 в 13:00 #31 Опубліковано 29 Липня, 2011 в 13:00 Я про лінивих. 2 роки тому, ми з дружиною - молоді батьки, малому було лише 2 місяці. Закривали ВСЕ. Огірки, помідори, варили варення, сушили яблука/груші на сушку. Робили абрикоси і 5 по 5, і перетирали. І компоти закривали із фруктів.Супер, твоїй дружині несказанно повезло, а от мій чоловік немає змоги мені допомагати, бо зранку до смерканку на роботі, тому я все роблю сама і в деяких випадках стараюся відмовлятися від складних рецептів, заміняючи їх на більш прості. Але ж тема тут зовсім не про те, хто тут лінивий а хто ні, такщо Zheny@ купи собі медаль і не флудь в темі. Сподобалось - робиш, не сподобалось - не робиш, маєш зауваження щодо рецепту будь-ласка ділись, але не треба тут наліплювати на мене ярлики.P.S. Давай про те, яка я є господиня, буде судити мій чоловік або люди які мене знають, а не людина яка навіть в очі мене не бачила.
Zheny@ Опубліковано 29 Липня, 2011 в 13:05 Автор #32 Опубліковано 29 Липня, 2011 в 13:05 Я ні на кого нічого не ліплю. І не флуджу. Я висказав зауваження. І щодо рецепту і щодо того, що рецепт для лінивих. Хотів лиш сказати, що не всі молоді батьки не мають часу, І не всі люди ліниві. Скажімо так: рецепт дуже простий.А медаль куплю - обов'язково.
Blondihelen Опубліковано 3 Серпня, 2011 в 08:16 #33 Опубліковано 3 Серпня, 2011 в 08:16 Я поділюся з вами рецептом торта "жіночі примхи". Ніколи не думала, що рецепт такий простий! Інгрідієнти: Корж: 0,5 стакана сметани (можна сметанкового продукту) 0,5 стакана цукру 0,5 стакана муки 1 яйце 1 чайна ложка, погашена оцтом 0,5 стакана маку 0,5 стакана родзинок 0,5 стакана горіхівКрем: 1 банка вареного згущеного молока 100 грам масла Спочатку збиваєте яйце з цукром, додаєте туди сметану, гасите соду і додаєте всі інші інгрідієнти. Виходить однораднамаса, яку виливаєте на форму (попередньо змазавши маслом і посипавши мукою). Ставите в духовку на 25хв (температура 180 градусів)і випікаєте. Для крему: збиваєте гущонку з маслом. Рецепт простий, легко робиться і смакота неймовірна.
Caprichos Опубліковано 29 Серпня, 2011 в 15:24 #34 Опубліковано 29 Серпня, 2011 в 15:24 КексНа днях готувала смачний кекс за таким рецептом:3 яйця, 1 склянка цукру (якщо комусь до вподоби- додаємо ще й ванільний цукор) збиваємо в комбайні (чи міксером). Додаємо 200-250мл сметани, 50 грам вершкового масла, 1 ч.ложка розпушувачу тіста або 1/2 ч.лож.соди гасимо оцтом, 1,5 склянки борошна, родзинки. Все збиваємо.Готова маса має бути густою, як сметана. Викладаємо у змащені маслом формочки для кексів, та ставимо у нагріту духовку.Випікаємо 40 хв.(Духовка має прогрітися приблизно 10хв при температурі 180 градусів. Змінювати температуру під час випікання не можна, бо кекс "впаде". Кількість сметани залежить від того, яка буде сметана: якщо густа домашня - беремо 200 мл; якщо ж куплена в магазині - 250 мл.)Смачного!
Blondihelen Опубліковано 9 Жовтня, 2011 в 10:17 #35 Опубліковано 9 Жовтня, 2011 в 10:17 Сьогодні вирішила спробувати приготувати еклери зі згущеним молоком. Рецепт дуже простий і часу небагато займає. Еклери: * 100 гр масла або маргарину * 1 ст муки * 3 шт яєць В каструлю налити стакан води і масло, розтопити його і довести до кипіння. Після чого зробити маленький вогонь і добавляти по троху муку до отримання однорідної маси. Це все діло зняти з плити і дати охолонути 2-3хв, після чого по одному яйцю добавляти в масу, добре перемішуючи. Еклери можна видавлювати через кондитерський шприц або звичайний кульок. Їх необхідно випікати 30хв. Після чого готовий еклер необхідно розрізати поперек і змазати вареним згущеним молоком з маслом.
Woman7 Опубліковано 2 Листопада, 2011 в 19:22 #36 Опубліковано 2 Листопада, 2011 в 19:22 Маю перевірений часом рецепт простого, смачного, поживного, пісного (!) печива, яке вдається завжди.1 пачка маргарину, 1 скл. цукру, 1 пакетик ванільного цукру, 1 скл. мелених грецьких горіхів, приблизно 2 склянки борошна.Маргарин виймаю з холодильника за півгодини-годину до процесу - щоб став м’яким.У мисці товкачиком розтираю маргарин з цукром і ваніліном, додаю горіхи, розтираю, додаю борошно, розтираю знову.Далі в долонях катаю кругленьке печиво розміром з половину горіха/горіх, викладаю на змащену бляшку, випікаю.Це печиво вдається завжди.У першоджерелі сказано, що можна його обсипати цукровою пудрою, але, як мовлять, "Мед казав - я й без редьки хороший!"Смачного!
Woman7 Опубліковано 2 Листопада, 2011 в 20:28 #37 Опубліковано 2 Листопада, 2011 в 20:28 Забула: печиво трохи росте, відстань одне від одного на бляшці - близько 2 см.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.