Перейти до змісту

Фірмові і не тільки рецепти.


Zheny@

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Я, як кулінар початківець, та й взагалі любитель гарно попоїсти - вже заслужив собі славу (в певних колах) людини, яка доволі смачно готує.

Тут, тут, і тут, я вже викладав свої рецепти. За деякі з них був удостоєний призів у конкурсах, від того ж видання.

Рецепт картопляних "Корабликів" на прохання Laska викладаю тут.

tot.jpg

Інгредієнти:

- картопля (бажано не молода, оскільки довго пектиметься!)

- бочок (сало, гарно переросле м'ясом)

- сир твердий

- печериці (шампиньоны)

- за бажанням кільце цибулі

Протвінь змащуємо смальцем, або ж олією.

На нього накладаємо картоплю перерізану навпіл.

Далі настромлюємо на зубочистку один кінчик сала, за тим печеричку а потім твердий сир і знову накриваємо салом

(видно на фото.)

Солим трішечки, перчимо. І відправляємо до духовки на 20-30 хв.

Сало випечеться, стане фантастичною шкваркою і дасть картоплі засмаглу золотисту скоринку, що буде присмачена грибом та розплавленим сиром!

все гарно видно на фото, як його наколоти зубочисткою.

смачного. !!

  • 2 тижня потому...
Опубліковано

Крученики (м'ясні).

Інгредієнти:

м'ясо (вирізка/шия телятина або свинина) - 0,5 - 1,0 кг

морква - 2-3 штуки (середніх)

гриби сушені (білі, польські - за смаком) 4-6 штук

цибуля - 1 велика цибулина

томатна паста - 1 столова ложка

борошно - 1 столова ложка

М'ясо охолодити, майже заморозити, щоб зручно було нарізати. Нарізати так, як на відбивні. Відбити і обтерти сіллю та перцем. (кількість відбитих шматочків залежатиме від кількості м'яса, та товщини нарізання).

сушені гриби попередньо залити окропом (кип'ятком), щоб розмокли. Промити та нарізати їх соломкою.

Моркву також нарізати соломкою.

у Відбиті м'ясні шматочки замотуємо по 2-3 соломинки грибів та 2-3 соломинки моркви. Нічим проколювати не потрібно, якщо м'ясо відбито добре, то воно не розмотається. Хоча, якщо Ви не впевнені, то можете проколоти поздовж зубочисткою.

Цибулю дрібно нашинкувати та пасерувати до готовності.

Складаємо крученики у посудину для приготування і заливаємо розмішаними у літрі води томатною пастою та борошном. Додаємо пасеровану цибулю і ставимо у духовку на 2-3 години на t150°-170°С.

Смачного.. ;)

P.S. фото не мав часу робити, оскільки поспішав. (рецепт було реалізовано 2 тижні тому на хрестинах мого синочка, мною особисто!)

P.P.S. загалом начинка обмежується виключно Вашою фантазією! ;)

  • 5 місяців потому...
Опубліковано

Пісні страви.

На дворі зима, і час зимового посту. Багато людей постять, намагаються їсти менше тваринної їжі. Надаючи перевагу рослинній.

У зв'язку із цим простісінький рецепт!

Фарширований перець.

(власники морозильних камер уже встигли оцінити всі переваги такої покупки. І її зручність..;) )

1) заморожений перець. (можна свіжий)

2) Рис

3) морква

4) Цибуля

5) горошок (фасоля)

6) Печериці. (на любителя)

Відварюється рис. Як на голубці.

печериці (дрібно нашинковані) , морква(потерта на тертку) , цибуля (дрібно пошинкована) , та горошок - пасеруються. (обжарюються, притушуються).

Рис і пасеровані овочі перемішуються. Сіль та перець за смаком. Цією масою начиняються перчини. (мерзлі, вони тверді, і перед заморозкою вичищені) .

Складаються у посудину; Заливаються соусом. (томатна паста вимішана у воді, у пропорції 1 ст.л. пасти на 0,5 л води)

Ставимо у духовку хвилин на 40. (прогріта духовка темп. 150-200 градусів)

Смачного!!

Опубліковано

в мене весь перець порізаний в морозильниках, бо цілий пустий всередині і виходить пусте місце. Може ти їх як пластикові стаканчики складуєш перед заморозкою?

Опубліковано
в мене весь перець порізаний в морозильниках, бо цілий пустий всередині і виходить пусте місце. Може ти їх як пластикові стаканчики складуєш перед заморозкою?

ні. Він такий і є. Пустий. Але! Можна ж робити готовий. Як голубці. одразу з начинкою. просто морозилка доволі велика, і мені вистачає місця його пустим тримати.

Опубліковано

Якщо пісний варіант фірмових страв, то і я додам рецепт супчика. Пісного, але дуже смачного і ситного.

Беру гриби - сушені, чи морожені, чи свіжі (я люблю зазвичай білі), якщо сушені - то їх потрібнозамочити на кілька годин. Гриби варяться майже до повної готовності. Потім виймаються із води і туди ж кидається картопля різана брусочками чи квадратиками, як на суп. Тим часом прихололі гриби ріжу шматочками, тру моркву (не на крупну тертку), можна ще порізати цибулю квадратиками, і все це підсмажується на сковорідці на рафінованій олії. До звареної картоплі додаємо дрібненьку локшинку і майже відразу зажарку з грибами. Все кипить ще кілька хвилин. Сіль, перець - за смаком.

  • 1 місяць потому...
Опубліковано

Рогалики (круасани)!

Інгредієнти:

Для тіста

0.5л кефіру

1 пачка маргарину (брали "ПампушоК, для випічки)

50г дріжджів

7 ст. ложок цукру

1 яйце + білки із 2-х яєць (жовтки використаються потім, для змащування)

~ 1кг борошна.

Інгредієнти:

Для начинки (за смаком та бажанням)

Мармелад. Яблука з цукром та корицею. Творог із ванільним цукром. Повидло чи варення (не дуже рідке).

Тісто:

Вимішати дріжджі із цукром. Додати теплий (не гарячий) кефір та попередньо розм'якшений при кімнатній температурі маргарин. Додати яйце із білками. Замісити не дуже круте тісто. Але, щоб не прилипало до рук.

Залишити на 0,5 год. у теплому місці щоб підійшло.

Тонко розкатати круг, та розрізати на трикутники (як на фото)

p2232474.jpg

Викладаємо начинку на ширший край трикутника. Згортаємо. Змащуємо збитими 2-ма яєчними жовтками. Посипаємо цукром. Та викладаємо на попередньо змащений вершковим маслом протвінь.

Випікати у гарячій (180°С) духовці близько 20 хв.

*рецепт подано на 2 порції! (Рогаликів виходить багато)

p2232475.jpg

Смачного!!

Опубліковано

Тефтелі (зрази).

простий до ужаса рецепт.

продукти:

Рис. (склянка) Фарш (свинина чи телятина). Яйця 4 штуки. Морква 2 шт. (середніх). Цибуля 2 шт (середніх).

Варимо рис, як на голубці. Варимо 3 яйця.

Змішуємо рис, фарш та порізані кубиками варені яйця. Додаємо сире яйце .Вимішуємо.

Пасеруємо терту моркву та нарізану дрібну цибулю.

Робимо великі кульки із утвореного фаршу і вкладаємо у посудину із пасерованою морквою та цибулею. Додаємо трішки води. Накриваємо кришкою і тушкуємо до готовності. 15-20 хвилин.

Смачного!

Опубліковано
Тефтелі (зрази).

простий до ужаса рецепт.

продукти:

Рис. (склянка) Фарш (свинина чи телятина). Яйця 4 штуки. Морква 2 шт. (середніх). Цибуля 2 шт (середніх).

Варимо рис, як на голубці. Варимо 3 яйця.

Змішуємо рис, фарш та порізані кубиками варені яйця. Додаємо сире яйце .Вимішуємо.

Пасеруємо терту моркву та нарізану дрібну цибулю.

Робимо великі кульки із утвореного фаршу і вкладаємо у посудину із пасерованою морквою та цибулею. Додаємо трішки води. Накриваємо кришкою і тушкуємо до готовності. 15-20 хвилин.

Смачного!

Вчора готувала - вийшло ну точно не так, як задумувалось(((((((( Кульки в кінцевому результаті розвалювались і вийшла така собі каша))), хоч і смачно)))))))))... от.... Напевно не добре пропорції витримала... ех...

Ще тут радилась, кажуть, що обжарювати кульки можна, що виходить дуже смачно... Наступного разу спробую і поділюся досвідом ;0

Опубліковано
Можливо, сире яйце додати не одне, бо по ідеї воно має скріплювати тефтельки.

Пропорції такі робила:

1 склянка рису

0,5 кг фаршу

4шт варених яєць

2шт сирих яєць

3 морквини

3 цибулини

Але кашка кашкою)))

Опубліковано

Або тоді, щоб не "розвалювались" тефтельки обкатати в муці, а тоді в яйці, обсмажити Ю, а вже тоді притушити

Опубліковано

Дуже добре спочатку у фарш яйце дати, щоб він не розвалювався. (Фрикадельки ж у супі не розварюються! ;) )

Ну, і або в борошно обкатати, якщо не вийшло, або навіть додати борошна в саму масу.

Опубліковано
Дуже добре спочатку у фарш яйце дати, щоб він не розвалювався. (Фрикадельки ж у супі не розварюються! ;) )

Ну, і або в борошно обкатати, якщо не вийшло, або навіть додати борошна в саму масу.

Я у фрикадельки яйце взагалі не додаю, бо тоді вони мені схожі на "кльоцки" :) А тут ти не забувай , що фарш із рисом.

Опубліковано

Якщо рис не пропарений то він дасть клейковини. Якщо пропарений - то буде розсипчастий. Теж важливо.

Опубліковано

А я робила тефтельки за дуже дешевим та дуууууже смачним рецептом.

300 гр. фаршу

5 середніх сирих картоплин

1 більша сира морквина

1 яйце

1 невеличка цибулина

сіль,перець за смаком

Картоплю та моркву потерти на крупну тертку, додати фарш, яйце, сіль, перець та цибулю, зробити тефтельки, обкачати в муці та обжарити. Викласти в кастрюльку, залити підливою(хто яку робить) та тушкувати 15хв. Тефтельки виходять смачнющі, а коли розломиш-то в середині ще й кольорові. :)

Опубліковано
А я робила тефтельки за дуже дешевим та дуууууже смачним рецептом.

300 гр. фаршу

5 середніх сирих картоплин

1 більша сира морквина

1 яйце

1 невеличка цибулина

сіль,перець за смаком

Картоплю та моркву потерти на крупну тертку, додати фарш, яйце, сіль, перець та цибулю, зробити тефтельки, обкачати в муці та обжарити. Викласти в кастрюльку, залити підливою(хто яку робить) та тушкувати 15хв. Тефтельки виходять смачнющі, а коли розломиш-то в середині ще й кольорові. :)

Сьогодні готувала за цим рецептом - СУПЕР!!!! Смачно, швидко і головне все вийшло! Соус робила на свій смак: сметена + вода + трішки гірчиці + пів ложки томатного соусу + базилік + сіль + перець + гриби = СМАКОТА!

Сфотографувати не вийшло - акумулятор в фотіку сів((((((

GalinkaS, дякую!

  • 2 тижня потому...
Опубліковано

Рецепт дуууже смачних млинців :) . Але попереджую одразу, що пишу не про тоненькі, в які можна загорнути начинку, а про ті, які російською мовою "оладьи" - тобто невеличкі і пишненькі. Отже, продукти: 1 склянка кефіру, 1 яйце, 2 столові ложки розтопленого вершкового масла, 1 чайна ложка ванільного цукру, 2 столові ложки цукру, 1 чайна ложка розпушувачу для тіста, 1/4 чайної ложечки солі і 1/4 чайної ложечки соди, 1 склянка борошна.

Гарно перемішати всі інгредієнти, останнім додати борошно - і от коли ви його додали, досить просто легенько розмішати ложкою, щоб грудочки лишились. В такому трохи "недомішаному" вигляді викладати тісто на гарячу сковорідку. Млинці виходять дуже пухкі. На тарілці потім трохи опадають, тому рекомендовано не затягувати з їх споживанням :P .

Опубліковано

запізно, але я бліни (як на налісники) роблю так: молоко + мука до стану рідкої сметани (якщо не помиляюсь, на літр молока 2-2,5 стакани муки), 2 яйця, добавити 1-2 столові ложки олії щоб нормально від сковорідки відставали, сіль. роблю завжди все "на око". випікати бліни на добре розжареній сковорідці.

  • 1 місяць потому...
Опубліковано

а я люблю вироби із дріджевого тіста

ось-вчорашнє-це ми до куми йшли і замість банальних квітів-піднесли квіти їстівні...

3765ccb5ee7bt.jpg

18f8490da08dt.jpg

можу і вам спекти! :g05:

Опубліковано

Я буду на Пасху делать такой салат:

Сыр голландский.твёрдый- 200 гр.

кукуруза -1 банка

яйцо 5-6 штук (варёное)

большой стручок красного болгарского перца -(сладкий)

огурец солёный 3-4 штуки (зависимо от величины)

Всё нарезать кубиками и вымешать в майонезе Европейский

соль сахар по вкусу.

приятного аппетита :)

  • 6 місяців потому...
Опубліковано

Фарширована щука

Інгредієнти:

щука,

цибуля,

2 яйця,

1 рогалик "Алтайський",

склянка молока,

3ст. ложки олії,

50г масла,

сіль, перець,спеції для риби.

Щуку почистити, зняти шкіру, починаючи від голови, але при цьому не відрізати повністю від голови, лише перерізати хребет, щоб відділити м'ясо. Для себе відкрила маленький секрет: якщо щука трішки примерзла в морозилці - шкіра знімається легше.

Відділити м'ясо від кісток.

Почистити цибулю - орієнтуватися по кількості м'яса,- скільки м'яса, стільки й цибулі. Цибульку дрібненько порізати і пасерувати на маслі(50г)і олійці(1 ст.лож), щоб стала м'якою.

В цей час замочити в молоці булочку.

Коли буде готова цибулька і розм'якне булочка, складаємо все(булка, цибуля і м'ясо) у комбайн, додаємо 2 яєчних жовтки і збиваємо все. Окремо збиваємо 2 білки, додаємо їх до утвореної маси,дрібку солі, дрібку перцю,2 ст. ложки олії і знову все збиваємо в комбайні. Якщо немає комбайна, можна все перекрутити на м'ясорубці - трішки більше часу все займає, але кінцевий результат той же.

Фаршируємо щуку і скріплюємо зубочистками, або зашиваємо(в тому випадку, якщо фарш буде трішки рідким, а таке трапляється, якщо мало віджати булочку від молока).

Викладаємо щуку у форму для запікання, змащену олією, притрушуємо приправою для риби і запікаємо на середньому вогні до готовності.

Ось така у мене сьогодні щука:

a64079a21699e469003287ff515ff105.jpg

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...