Перейти до змісту

Чистота нашого міста

ptk

Чи цікавить Вас куди йдуть бюджетні кошти?  

97 проголосували

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
Щойно вернулися з вистави "Майстер і Маргарита" - бачив там і незрівнянного БПШ. Я й не знав, що він приміряє на себе амплуа театрала... Ще одну шпильку хотів би кинути на його адресу в світлі сьогодні побаченого, але не буду...

Маленька порція конструктивного аналізу роботи пилосмока: "мер сходив в театр".

Кожен бачить в ситуації те, що хоче бачити. Я висловився про те, що за збігом обставин пилосмок активно орудував поряд з місцем перебування/виходу на вулицю ме'ва.

Я таке бачив :) У Парижі, у Відні, у Монако... сідаєш собі посеред вулиці, дістаєш ноутбук і починаєш щось строчити. Штани - чисті :) Та що там штани... туфлі навіть витирати не треба, підошва - як нова...

Наїздились по Європах і всі такі мудрі стали.

Це так погано? Я так зрозумів, ти теж трохи світу побачив. То що - це право надане лише тим, хто працює в міській раді? Не думаю...

Друід, я тебе особисто не знаю, але можу сказати таке. Перебування на роботі в органах державної влади і місцевого самоврядування окремих людей калічить. Тебе не знаю - про тебе цього не можу сказати. Але знаю ряд достеменних фактів, наприклад - яка комп'ютерна техніка і за якими цінами закуповується для користування окремих посадовців міської ради. Вважаю, що ме'в і "його молода команда" могла б закуповувати для кой-кого не Sony Vaio, а щось простіше - Dell, наприклад, чи Hewlett Packard-Compaq. Уявляю, за скільки був куплений цей пилосмок, і скільки на ньому вдалося наварити декому. Будь-ласка, поцікався в тих, хто у вас там знає, зроби копії документів відповідних (рахунок, платіжка, ще щось) і оприлюдни вартість та модель цього чуда повзучого. Думаю, ми тобі покажемо ряд ссилок в неті, де ціна аналогічних комбайнів буде куди дешевшою. І виявиться, що той, хто їх купував - не про лучан думав, а про банальний відкат... Якщо ж ні - я вибачуся перед тобою за такі необгрунтовані підозри.

Я також знаю, що якщо раніше, аби людям зробити вулицю в себе біля будинків, достатньо було зібрати половину вартості робіт/матеріалів, і повідомити про це міську раду - дорога робилася, другу половину вартості платило місто. Зараз же для того треба теж зібрати половину вартості дороги, і кой-кому занести, аби дорога почала робитися 100% за кошти міста.

Якщо в тебе вузька ділянка роботи - ти можеш і не знати про той бардак, який твориться на інших ділянках, зокрема, в ЖКГ. Але лучани щодня з тим стикаються, і їм це видніше, повір. Як адвокат, якому не раз доводилося в суді скасовувати рішення Луцької міської ради - мушу тобі сказати, що законність і інтереси громади та особи далеко не на першому місці у вас там. Тому треба не захищати те місце, де ти працюєш, а зважаючи на те, що це є представницький орган громади - слід брати до уваги всі зауваження лучан - і за, і проти. Тобі чітко сказали: ти сидиш на своїй роботі за наші кошти. Так що будь добрий, слухай нас. Ми не дурніші від тебе, і самі знаємо, що нам краще, а що - ні. Не треба вирішувати за нас все, бо це вже буде ознакою того, що владне корито тебе починає калічити.

Я "за" пилосмок. Але не сьогодні. Чому? Тому що бульон вилкою не їдять, целофаном не витираються, і гоночними велосипедами по горах не їздять. Так само болото пилосмоком не чистять - ні вдома, ні на вулиці. Імхо, для вул. Лесі Українки вже краще було б пускати зранку поливальну машину, щоб весь пил з водою стікав по рівчаках, розташованих обабіч вулиці.

• Відповідей 59
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
Колись чув, як люди з Вишківського напрямку благали вищі сили, аби в ме'ва завелася коханка в їх краях - мо, тоді б дорогу туди проклав людську... і пилосос пустив би, гиги...

даешь по коханке ме'ву из каждого микрорайона!

или одну, но шоб каждый месяц переезжала :)

Наїздились по Європах і всі такі мудрі стали.

ты мне скажи, а почему ты осуждаешь, когда человек хочет европейское "хорошо" у нас видеть?

почему я не могу желать такого же бесшумного метро, как у них, каких же чистых и ровных дорог.

заметь, никто не просил разрешить марихуанну, как в Голландии, или проституцию, как во многих европейских странах заведено.

просто захотели такой же чистоты, а ты сразу в штыки.

у меня, например, в любую погоду, с улицы 8 Марта либо огромным крюком выйти в центр надо, чтоб остаться чистым, либо через болото топать...

Опубліковано
Імхо, для вул. Лесі Українки вже краще було б пускати зранку поливальну машину, щоб весь пил з водою стікав по рівчаках, розташованих обабіч вулиці.

Це твоє ІМХО. А в керівника ЖКГ - своє. Хто правий?

А про все інше. Сперечатись не буду.

Я не можу тобі зараз показати чек, щоб підтвердити те, що пилосмок куплений за реальні кошти, але ти так само не можеш мені показати чек, що він був куплений за завищеними цінами. Так що, будь-ласка, будь коректним.

Я не знаю про супер дорогу компютерну техніфку в міськраді (виконком сидись на НР - це факт), але я знаю, що службові автомобілі міськради, на яких їздять заступники міського голови - це задріпані ланоси, а не лексуси. В міського голови - КІА. А ще дехто з керівників взагалі не має особистих автомобілів, не дивлячись на строномічні відкати, які отримують щодня. Я розумію, що це не аргумент, а звучить він не менш достойно ніж твої переконання.

Я з превеликим задоволенням буду слухати те, що кажуть і радять мешканці міста, бо дійсно на них працюю. Але я хочу чути конструктивну думку і слушну пропозицію, а не банальні обзивання і необгрунтовану критику.

Та в принципі..... про що це я. Пробачте, якщо десь був різкий. Надто багато речей, які є загальними я сприймаю як особисте.

Але маю дуже велике прохання до всіх. Не переходьте на особистості. Я точно знаю таке, що будь-яка з описаних махінацій може відбуватись без участі керівництва. І завданням будь-якої влади, чи теперішньо чи майбутньої - розгребти це все гамно, яке ваняє незалежно від того, хороший ти мер чи поганий.

Я вам назву приклад, коли на початку роботи теперішнього мера був ліквідований "гараж", який обслуговував службовий транспорт... стільки бабла через нього відмивалось на неіснуючі або непрацюючі автомобілі, що ви навіть не уявляєте. Це була гнила яма в роботі, яку треба було засипати. А таких ям ще - безліч.

Дуже прикро, коли "команда" працює саме так.

Опубліковано
але я знаю, що службові автомобілі міськради, на яких їздять заступники міського голови - це задріпані ланоси, а не лексуси. В міського голови - КІА.

а личные автомобили у них явно с зарплаты...

я себе таких позволить не могу, хотя офф.ЗП у меня выше

:(

Опубліковано
але я знаю, що службові автомобілі міськради, на яких їздять заступники міського голови - це задріпані ланоси, а не лексуси. В міського голови - КІА.

а личные автомобили у них явно с зарплаты...

я себе таких позволить не могу, хотя офф.ЗП у меня выше

:(

Хоч один назви :)

Міська рада не рахується. Там мажори.

Маю на увазі виконавчу службу включно з мером.

• 2 тижня потому...
  • Адміністратори
Опубліковано

Ай молодці, г@N-oни. Таки передбачили і захистили себе(виділено в цитованому тексті).

Депутати затвердили правила додержання тиші в громадських місцях на території міста Луцька

2008-12-23

(джерело)

З метою забезпечення прав і законних інтересів громадян щодо додержання тиші в громадських місцях на території міста, керуючись ст. ст. 26, 30, 59 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні", ст. 24 Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення", міська рада вирішила затвердити Правила додержання тиші в громадських місцях на території міста Луцька згідно з додатком.

Як зазначено у Правилах, у місті заборонено „гучний спів і викрики, користування звуковідтворювальною апаратурою та іншими джерелами побутового шуму, проведення салютів, феєрверків, використання піротехнічних засобів на захищених об'єктах в нічний час, із 22.00 до 08.00 години; проведення на захищених об'єктах ремонтних робіт, що супроводжуються шумом, з 21.00 до 08.00, а у святкові та неробочі дні -цілодобово;власник або орендар приміщень, в яких передбачається проведення ремонтних робіт, зобов'язаний повідомити мешканців прилеглих квартир про початок зазначених робіт; за згодою мешканців усіх прилеглих квартир ремонтні та будівельні роботи можуть проводитися у святкові та неробочі дні. Шум, що утворюється під час проведення будівельних робіт, не повинен перевищувати санітарних норм цілодобово; встановлення на балконах, лоджіях, відкритих вікнах та сходах будинків, будівель і споруд та інших місцях радіоапаратури і включення її на значну потужність протягом доби...; подачу автомобільних сигналів на прибудинкових територіях та внутрішньоквартальних проїзних дорогах житлових будинків впродовж доби, крім випадків, коли без цього неможливо запобігти дорожньо -транспортній пригоді; стоянку автотранспорту з постійно працюючими двигунами наприбудинкових територіях та внутрішньоквартальних проїзних дорогахжитлових будинків впродовж доби, за винятком спеціально обладнанихаварійних машин та спецавтотранспорту підприємств, що обслуговують житлові будинки та їх інженерне обладнання...; використання побутових піротехнічних виробів, які створюють ефекти на висоті та /або шумові ефекти, ближче 100 метрів від лікарень, церков, дитячих установ, шкіл, будинків пристарілих та інших суспільних споруд і житлових будинків... та ін.”.

У рішенні також зазначено, „вважати таким, що втратив чинність розділ 8 "Правила дотримання тиші в громадських місцях" додатку до рішення Луцької міської ради від 25. 10.2006 № 7/13 "Про затвердження "Правил благоустрою, забезпечення чистоти і порядку, дотримання тиші в громадських місцях на території міста Луцька".

Контроль за дотриманням Правил додержання тиші в громадських місцях на території міста Луцька здійснюють Луцький міський відділ УМВС України у Волинській області та управління муніципальної поліції Луцької міської ради.

А тепер 2009-07-02 взагалі пропонують вилучити з правил норми додержання тиші(виділено в цитаті)

Проект правил благоустрою території Луцька обговорили на громадських слуханнях

2009-07-02

(джерело)

Громадські слухання, на які для обговорення був винесений проект правил благоустрою території та додержання тиші в громадських місцях міста Луцька, відбулися у народному домі «Просвіта».

Як повідомила начальник відділу благоустрою департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської радим Ольга Люфт, ці правила розроблялися на основі пропозицій департаментів, управлінь і відділів міськради, муніципальної поліції та юристів.

...

Як розповів директор департаменту ЖКГ, ці правила розробляються з квітня 2008 року й уже перенесли ряд змін та доповнень. Приміром департамент підприємництва рекомендував вилучити з цих правил норми додержання тиші, адже такі правила окремо були затверджені у кінці минулого року. Серед інших пропозицій – зауваження членів об’єднань співвласників багатоквартирних будинків про те, що окремі види штрафів за порушення благоустрою недостатньо високі.

ps: особисто я засмучений тим, що все робиться не для людей.

Опубліковано

"Рекомендував" - це не означає, що так воно і буде. Мені чомусь видається, що все-таки ці правила залишаться. Я не великий експерт в цьому, але специфіка роботи департаменту підприємництва підказує мені, що ті норми, про які вони кажуть (що вже затверджені), стосуються тільки офіційних закладів (ресторанів, барів і т.д.). Думаю, саме про це і йшлося в "рекомендаціях".

Опубліковано

1. їздить чудо-машинка по бруківці мені під вікнами на братковського майже кожен день. пилу від неї трохи є, бо їздить вона не з притиснутими віниками, бо як притисне до дороги - то по нерівностях, буде весь час спотикатися. але тягне добре, бачила на радянській як затягнула пляшки скляні, досить тихо. єдиний звук, який дразнить - то піп-піп-піп...

2. по шумозахисту - краще б підтримували те що підписують. старе місто кожен день здригається від піротехніки, про це що, ніхто не знає чи не чує?

3. все починається з малого, з себе. семки лускають по центру, то така у нас развлекуха, любий пилосмок задихнеться... ми відстали на все життя. ментальність не та, хоча що це таке?і чи є вона в українців.

4. а гроші всерівно будуть відмиватися. хто б і щоб не було при владі. родичка працює в раді, але не дай бог нам на фіпму тих працівників, розвалять всю приватну структуру. цікаво, чому як людина попадає до кормушки, так зразу і міняється: то я по бш, чула його промовини серед своїх перед обранням, як він всіх стріляти хотів! і що тепер - теж добре бачу.

5. чим більше людина буває за кордоном, тим менше любить свою україну. або вона просто не там буває... хоча все житття вважала себе патріотом!

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...