Перейти до змісту

30-секундні дзвінки стануть безкоштовними?

Рекомендовані повідомлення

НКРС не разрешила операторам брать деньги за полную минуту, если человек столько не говорил.

Нацкомиссия регулирования связи (НКРС) обязала операторов мобсвязи учитывать лишь "полные тарифные единицы времени" при расчете с абонентами. Как разъяснили в НКРС, это сделано в связи с многочисленными обращениями абонентов, которые вынуждены переплачивать из-за того, что некоторые операторы ("Астелит", МТС — на международных звонках и несколько небольших операторов СDМА) имеют не посекундную, а полуминутную и минутную тарификацию разговоров. Это значит, что если, например, их абонент говорит 30 секунд и менее, он платит за 30 секунд, если 31—60 платит за 60 сек. и т.д. В НКРС сочли это несправедливым, и теперь такие операторы обязаны, наоборот, не взимать ничего, если разговор продлился 29 сек., и брать плату только за 30 секунд в случае, когда разговор продлился 50 сек. и менее. Конечно, это порадует клиентов, которые смогут вообще говорить "на халяву": поговорил 29 секунд и отбой, потом снова перезвонил, и так — до бесконечности. И весьма ударит по доходам операторов мобсвязи либо заставит их снова перейти на посекундную тарификацию.

Джерело

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

гиг..ну в вільному лайфі лупить за хвилину відразу після з*єднання гривеньку

.хохма була з самого початку "становлення" мобільного зв*язку...розмови до 4-х секунд не тарифікуються(це був старий ЮМС Сім -сім)...я цим колись користувався коли телефонував з міського на мобільний(платні вхідні теж памятаймо)...ну а з 2 секунди як зробили- нікуди не можливо це якраз з*єднання проходить...

Посекундну з першої секунди на лайф при тих же самих існуючих на даний момент тарифах (або нижчих :D )...то я за :ok: .

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

НКРС не разрешила операторам брать деньги за полную минуту, если человек столько не говорил.

Добре було б і на інші товари та послуги поширити це правило.

Не допив бокал пива, нема чого платити за повний (1л).

Не доїв піцу, плачу тільки за свій кусок, а інше заберайте! і т.д. :lol:

Взагалі, НКРС досить цікава організація. Спочатку, наробить галасу, а потім в кущі. <_<

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А по-моєму - логічно. Тарифікація ж посекундна, правда? Значить, одиницею оплати має бути секунда.

В порядних таксистів - оплата за фактично проїханий кілометраж + плата за виклик (аналогія з посекундною тарифікацією + платою за з'єднання). Багато можна прикладів навести. А наведені тобою варіанти

неправильні в своїй суті.

Людина в барі замовляє одиницю товару - піцу, сік, пиво. Можна замовити не 0,5 пива, а 0,3. Можна замовити маленьку піцу. Можна замовити 50 грам горілки, а не пляшку. В магазині можна купити 100 грамів ковбаси, а не палку. І оплатиться фактично спожите. То чому, якщо всі оператори погодили, що тарифікація посекундна (тобто, 0,0... грн. за 1 сек) - намагаються впарити цілу хвилину? Це аналогічно, якщо я прийду в там-там, куплю пляшку мінеральної води (а мені порахують за упаковку), або дві пляшки пива (а мені порахують - як за ящик).

Так що моя аналогія куди ближча :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...