Перейти до змісту

Проблеми з прошивкою матплати

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Привіт!

Отже, передісторія.

Купив терабайтник вінт, мать (EPOX EP-8RDA3+) не бачить. (вінт працює на іншому компі перевірено)

Скачав прошивку (остання віід мамки 2004р.) прошив - не бачить :-(

Почитав. Заліз на сайт сілікона (виробник сата контролера) скачав за 2008 р останню версію прошивкі. Задопомогою cbrom дописав її в прошивку біоса. Прошив біос мамкі - непрацює взагалі сата контролер. Матьперемать, зїздив до друга скопіював з сата вінта на діскету робочу прошивку, приїхав, прошиваю біос......видає якийсь пропуск, все дуже бистро мігає, попередження що дещо не буде робити і капец - біоса нету. Фігня. Копіюю на діскету з іншого компа awdflash.exe , прошивочку іншу робочу, (плюс ще одну діскету з іншою робочою) , вставляю - красота грузиться awdflash......... а клава не паше :---(( (хоча при ребуті мігають лямпочкі) і автоматично не грузить прошивку з діска. клава не працю і все піпец. Клава не ЮСБішна. Кароче біда чорна. Як то енто зробить!8-050-3781521 буду вдячнй !!!

Опубліковано

а в autoexec.bat на флопіку помилки немає? Назва файла з прошивкою написана правильно? Врахував, що DOS не бачить довгих імен файлів? Наприклад "Program Files" в DOS буде відображатись як "PROGRA~1"

Опубліковано

vanus, а твоя мамка не вміє прошивати BIOS з USB флешки, не використовуючи "лівих" програм?

До речі, а в самому BIOS Setup клава працює?

Опубліковано
S30, якщо в нього awdflash грузиться, то прошити можна ще на тій же мамці, не виймаючи флешку.

Можна, але редагувати автоекзек всеодно доведеться на чомусь.

Хіба дома ще одна машинка є ( по посту незрозуміло)

Опубліковано

БІОСА ЯКБИ і немає! Коли прошивав останній раз була помилка!!! Є в дома ще машинка вот з неї і друкую :-) на ній нажаль немає флопіка.

Щас катаю автоекзешнік.

@ECHO OFF

a:\awdflach.exe /d 8rd34729.bin

так запуститься чи треба ще драйвера клави прописати і вручну ввести імя прошивкі.

Опубліковано

8rd34729.bin -- це і є ім'я прошивки. Драйвера клави ніякого не треба

В тебе на дискеті має бути файл з ім'ям 8rd34729.bin

І тут в тебе помилка:

a:\awdflach.exe /d 8rd34729.bin

має бути awdflash

Опубліковано
до влешки біоса ніхто не ліз, мабуть вона на мамці, мабуть мжна вийняти..

В мене тут напрошується просте запитання після цього.

Ви після прошивки нової версії , флеш жампером обнуляли?

Опубліковано

пробуй в autoexec.bat лишити ось таку строчку:

a:\awdflash ім'я_прошивки /py/sn

відповідно замість "ім'я_прошивки" вписуєш ім'я файла з прошивкою, який лежить на дискеті (включно з розширенням, наприклад NEW_BIOS.BIN)

Опубліковано
хм... НІ

А варто.

Зніміть кришку корпуса,

Відімкніть мамку від БЖ (обовязково) Сам БЖ при цьму повинен бути вже вимкнений з розетки.

Знайдіть на мамі джампер Clear CMOS чи щось подібне (якщо є документація варто звіритися)

Виставте його в положення Clear (до цього має бути в положенні Normal)

Зачекайте сек 60-120 для гарантії. Особисто я ще виймаю батарею з гнізда, хоча це не обовязково, але я просто завжди перевіряю заодне напругу на ній.

Ставите батарейку на місце, перекидаєте джампер в положення Normal і підєднуєте живлення мамки.

Вмикаєте і дивитеся результат.

Якщо все обнулилося Біос вивалиться з повідомлення про помилку і запропонує зайти виправити, а далі як книжка пише.

Опубліковано
замість того щоб лізти до джампера можна awdflash запускати з ключем /cc

Для цього потрібно щоб клава працювала. Батнік на чому редагувати буде?

Та і простіше і надійніше описаним мною способом.

Але кожен вибирає свій шлях. :)

Опубліковано
батнік є на чому редагувати

Надійніше? Не знаю, можливо. Простіше? Хм... ;)

Гаразд, поясню чому вважаю так.

Як правило біос прописується без проблем якщо він правильний.

Отже є гарантія що флешка в порядку.

Після обнулення має запрацювати клавіатура, а далі можна знову спробувати прошити з підтримкою Сата, але вже з правленим Батніком.

Логічно? Навіщо мучити флеш лишніми перезаписами?

Опубліковано

можна ще вийняти батарейку і увімкнути машину. Вимкнути і вставити - дасть такий же результат. .якщо не знайдеш джемпер.

Опубліковано

vanus після тел. розмови переглянув дещо по Вашій мамці.

Гляньте сюди багато про Вашу мамку і її проблему з сата.

Втішного мало.

Опубліковано

vanus - я не знаю, як зробити було б краще, але готовий обміняти свої 500Г+400Г на твій 1Т. :)

розумію, що не вихід, але все ж таки. Можливо легше поміняти мамку. Або завези Міксу, нехай поколупається і зробить.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...