Перейти до змісту

Суржик оголосять поза законом. "Помаранчеві" нардепи продовжують спроби змінити ситуацію у мовному питанні.

ursa

Рекомендовані повідомлення

Зальотний Ridiska мабуть хоче "в баню" :)

SunSeth, ти б пояснив чєловєку, що це жарт такий, що Лесь Подерв’янський пише гумористичні твори, а то він всерйоз все так сприймає, що аж смішно :))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я бы не писал про то что он не понял пьесу если бы не слышал ее .( вообше животным слушать такие веши противопаказано ,они воспринимают все буквально и цитируют не в тему ) , вы тут такие умные что аж тошнит kudrom то что ты написал вот это реально низко

у всьому винні кацапи

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ой блін, посміявся.... прощавайте ховрашки, презервативи резинові :lol:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хлопці,у рідіскі Дисграфія і супутні ...

тому, напевно, нам варто відноситись до нього поблажливо.

Так, овоч? ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Нажаль Ридіска покинув нас.... :smoke:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

і тагда нє он єйо,а ана єво...от жалко пацана!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

> Правила розділу

1. не матюкатись

2. не обзиватись

3. не флудити

4. старатись не відходити від теми

5. не ганити на Україну, її державність, символіку, президента

не хочу флудити в темі але деяким користувачам потрібно прочитати > Правила розділу перш ніж писати в тему Українською

не хочу флудить в теме но некоторым пользователям нужно прочитать > Правила раздела прежде чем писать в тему По-русски

Mr. Ves за Залишилося досидіти до зміни президента і усе. RO місяць щоб не було іншим як не дотримуватись правил розділу

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А я пропоную затвердити локальний законопроект проти безграмотності на форумі....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Mr. Ves за Залишилося досидіти до зміни президента і усе. RO місяць щоб не було іншим як не дотримуватись правил розділу

Мабуть очевидний факт зміни президента, хоча б у відповідності з конституцією, як мінімум через 2 виборчих терміни деякими індивідами (умовно) сприймається як особиста образа. Це вже признак індивідуального політичного мислення чи щось інше зв’язане з медициною та вузькоспеціалізованим закладом на околиці нашого міста? Я вже не кажу про рейтинг президента, який дає всі підстави очікувати його зміну найближчим майбутнім (хіба що наш гарант введе надзвичайне положення, а америкоси введуть війська).

РО заслуговувала б більше фраза "поцілуй мене в дупу", але це була б навіть не образа, а пропозиція ... тим паче у тебе холодні губи, а відтак дане питання вважаю вичерпаним.

З.І. Перечитування правил розділу по декілька десятків разів не дає права вказувати модераторам, що їм робити і видерати хз з якого контексту частину посту (взагалі хз чи це копіпаст, хоча досить ймовірно).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

гм, чуваки такі близькі...відома температура губ...відверті пропозиції..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так це ж логічно, Холмс! :D

Виходячи з змісту його посту - він думає дупою, а від такого навантаження організмом туди спрямовуються потоки крові для підтримки мислення. Відтак якась частина органів постачається менш інтенсивно. Умовно це кінцівки та віддалені органи. В даному випадку самим віддаленим є голова, а тому губи холодні.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Повторюється історія nd vs romaxa11.

та ні, у нас це все таки якось цивілізованіше...

та вам просто павізло, шо Рідіска був занятий:)а то би він і твою тему прикрасив своєю старослав"янською:)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так це ж логічно, Холмс! :D

Виходячи з змісту його посту - він думає дупою, а від такого навантаження організмом туди спрямовуються потоки крові для підтримки мислення. Відтак якась частина органів постачається менш інтенсивно. Умовно це кінцівки та віддалені органи. В даному випадку самим віддаленим є голова, а тому губи холодні.

то цілком зрозуміло що виходячи з п 4. старатись не відходити від теми

в деяких кров не доходить до голови і мозги перестають думати а думки виходять з ДУ№И :D :D :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

то цілком зрозуміло що виходячи з п 4. старатись не відходити від теми

в деяких кров не доходить до голови і мозги перестають думати а думки виходять з ДУ№И :D :D :D

Як би ти хотів підтримати дотримання правил розділу то написав би в ПМ Ванусу, а насправді ти хотів покидатися ... ну тим, що там в тебе є і тим самим порушив правила і створив офтоп. Може досить вже? Смердить читати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Особливу увагу планується приділити суржику, якому хочуть оголосити справжню війну.

Вот тут я "За!" двумя руками. Так же заставил бы всех чиновников сдать экзамен на владение украинским. Нельзя занимать высшие государственные должности, не зная государственного языка. А они, не желая изучать украинский, выступают за принятие русского вторым государственным. Так вот, после того, как последний госчиновник сдал бы украинский экзамен, я бы только тогда принял закон о втором государственном языке. Потому как в Украине живет достаточно большое количество этнических русских и для практически половины населения этот язык является родным. Сразу прошу избавить меня от потока грязи в мою сторону. Это моё СУБЬЕКТИВНОЕ мнение, я никому его не навязываю. Для меня русский - родной. Тем не менее, я прекрасно владею государственным языком, чего готов требовать и от государственных мужей.

А когда сливаются два языка и начинается коверкание и калечение языка - тут я бы вообще штрафовал. Может хоть так воспитаем нацию, которая умеет правильно разговаривать.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 lumax

Може я щось не так зрозумів, то Ви мене поправте будь-ласка.

Отже йде мова про заборону суржика . Тобто буде заборонено вживати запозичені слова, а так як державна мова в нас одна, то запозиченими будуть усі не українські. Акцент навіть у вікпедії робиться на запозичені слова з російської мови. В такому разі неможливе введення 2-ї державної мови, якщо використання її елементів є заборонено. Саме тому я в пості №5 писав про те, що це стара пісня тільки з новою назвою ( ну не хочуть вони 2-гу мову ).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Отже йде мова про заборону суржика . Тобто буде заборонено вживати запозичені слова, а так як державна мова в нас одна, то запозиченими будуть усі не українські. Акцент навіть у вікпедії робиться на запозичені слова з російської мови. В такому разі неможливе введення 2-ї державної мови, якщо використання її елементів є заборонено. Саме тому я в пості №5 писав про те, що це стара пісня тільки з новою назвою ( ну не хочуть вони 2-гу мову ).

Мдя...правовая коллизия получается.... В таком случае правильно нужно сформулировать закон, разрешив использовать либо один, либо второй язык, но не их смесь :) Ведь в той же Википедии цифра в 2,5% говорящих на суржике жителей западной Украины занижена раз эдак в 25-30.

В то же время, запрет на суржик вызвал бы протесты касаемо нарушения прав и свобод граждан... Так что здесь все сложно.. :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Потому как в Украине ж
ивет достаточно большое количество этнических русских

17%. Це не бальшоє кол-во. Якщо врахувати що в 30х масово українці писались русскіми, справжніх етнічних русскіх не більше 8-10% (максимум)

и для практически половины населения этот язык является родным

Спочатку розшифруй що таке "радной язик".

Дай визначення.

Может хоть так воспитаем нацию, которая умеет правильно разговаривать.

Васпітаєм... Тільки без вас ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 lumax

Може я щось не так зрозумів, то Ви мене поправте будь-ласка.

я так зрозумів шо москалів на березову гілку з їх суржиком, вірно зробили в латвії 1 мова державна і все кому не подобається нехай вивчає мову тої країни де живе,

а то замоскалились на сході нехай приїдуть до Львова чи до нас ми не горді навчимо Рідної Української мови яку позабули .....

Ще не вмерла Україна, ні слава, ні воля,

Ще нам, браття молодії, усміхнеться доля!

Згинуть наші вороженьки, як роса на сонці,

Запануєм і ми, браття, у своїй сторонці!

Душу й тіло ми положим за нашу свободу

І — покажем, що ми, браття, козацького роду!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я так зрозумів шо москалів на березову гілку з їх суржиком, вірно зробили в латвії 1 мова державна і все кому не подобається нехай вивчає мову тої країни де живе,

а то замоскалились на сході нехай приїдуть до Львова чи до нас ми не горді навчимо Рідної Української мови яку позабули .....

Нічого ти не зрозумів!

Чергова спроба маніпуляції, після якої деякі індивідуми починають співати патріотичних пісень та сурмити у трембіти.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Душу й тіло ми положим

про душу ничего не скажу, а мозги ты точно положил...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я так зрозумів шо москалів на березову гілку з їх суржиком, вірно зробили в латвії 1 мова державна і все кому не подобається нехай вивчає мову тої країни де живе

Правильно!

А ще на ту саму гілку жителів закарпаття, а то хр#н розбереш, на якій мові вони говорять. Ні українська, ні угорська… На гіляку!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Душу й тіло ми положим

про душу ничего не скажу, а мозги ты точно положил...

дякую тобі Боже що я не москаль :D :D :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...