Перейти до змісту

Что шумит в компьютере?

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Что-то шумит возле процессора, очень даже слышно, как будто шипит. Начинает шуметь только в 2-х приложениях, Unreal Tournament 3 и при смене масштаба в map.google.com

Грешил что при большой нагрузке на проц, но при 100% не начинает. Думал может быть что-то с  видеокартой связано, но в других играх, например таких тяжеловесах как Watchmen, Battlefield 2142, Burnaut Paradise, Assassins.Creed все нормально.

Вот собстно сам звук, начинает шипеть на 8 секунде.

rec0427_144109.mp3

или в виде подкаста http://oushen.podfm.ru/my/1/popup/

Опубліковано

Материнка Gigabyte GA-M61PM-S2 (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN, IEEE-1394)

таке ніби "шкварчання" ?

угу, похоже вроде как бумагу об кулер трут, но это не он, останавливал рукой на пару сек. всеравно шипит

В БЖ не заглядав? Можливо там шо шкварчить, він же близько до проца.

на него в первую очередь подумал, специально открутил и отодвинул, шумит именно возле проца

Да и интересно, чего это проявляется всего лишь в двух приложениях.

Опубліковано

О! А раптом на проці не термопаста, а якийсь замінник (ну помилились, замість термопасти силіконовою змазкою намазали , буває :)) , і вона закипає?

Опубліковано

В мене колись стрекотав дроссель на відеокарті - теж тільки під час реалізації 3D.

Я поміняв відеоплату, але кажуть, що можна дроссель поміняти, або силіконом його залити.

Опубліковано

1. На проці якісний кулер від 6000-го АМД Х2 :) ТАк шо там термопаста і теплові трубки. А проц там 5200 Х2. Думаю охолодження йому вистачає з головою.

2. На шо мона грішити так то на дроселі.

Опубліковано

якщо така, то дививмось уважно на: конденсатори і котушечки біля них (ті які біля процесора). мені звук схожий на пробій, але чого і куди - треба дивитись.

Опубліковано

Температура проца выше 53 не поднимается, шипит точно не видеокарта.

Ну и врятли термопаста кипит, если да, то почему только в UT3 и map.google.com а в других ресурсоемких процессах все нормально.

якщо така, то дививмось уважно на: конденсатори і котушечки біля них (ті які біля процесора). мені звук схожий на пробій, але чого і куди - треба дивитись.

точная копия, вот только как проверить какой из конденсаторов?

визуально ничего не наблюдается, вздутий и прочего тоже нету

Опубліковано

Перевірити можна навіть звичайним тестером на струм витоку. А краще ще приладом поміряти ємність. Але чомусь мені це більше схоже все ж на БЖ в ньому сохне конденсатор чергового режиму та він потихенько піщить.

• 4 тижня потому...
Опубліковано

Это точно не видеокарта, шумело возле процессора. В общем проблема пропала, так же как появилась.

Опубліковано

електролит з конденсатора, може бабахнути, він коли вистрелює то розмотує за собою бумагу - діелектрик, кльове зрєліще :)

проблема пропала, напевно весь електроліт випарувався :)

Опубліковано
електролит з конденсатора, може бабахнути, він коли вистрелює то розмотує за собою бумагу - діелектрик, кльове зрєліще

проблема пропала, напевно весь електроліт випарувався

не факт!

как тогда объяснишь, что только в двух приложения был слышен шум\шипение, и как бы я по другому не нагружал систему\проц\видео шум не появлялся. Да и нигде ничего не вздуто.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...