Перейти до змісту

Ремонт сварочного полуавтомата

Roman1382

Рекомендовані повідомлення

Підкажіть, будь ласка, де можна знайти хорошого майстра (електрика), який розбирається і може відремонтувати полуавтомат.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 3 тижня потому...

А яка проблема ???

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

проблема в цьому напвівавтоматі найчастіше в замиканні проводів які йдуть на кнопку в "дєржатєлі" (такий полуавтомат в мене на фірмі - я ремонтував його вже 3-рази) - накривається там найчастіше транзистор на подачу дроту - коштує копійки тільки знайти проблема набазарі

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Апарат вже переробили якісь "специ". Короче потрібно зробити (спаяти) плату на подачу проволки. Оскілки замість тих мікросхем, які були з заводу, залишились лише 4-и діоди, релє, та поставили великий реостат з ніхромового дроту - для орегулювання подачі.

Апарат працює, але подача вже "замахала" - то збільшується, то зменшується, дуже важко вгадати, а це напевно від того - що коли ніхромовий дріт нагрівається, опір змінюється.

Ось тому і шукаю хорошого елктрика або спеціаліста по полуавтоматах!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Рідна схема АСП-0,8-105

__________0.8_105.pdf

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мікросхем там взагалі нема на схемі :huh: Порада - купи блок живлення з регулюванням напруги на 12В і щоб витримував максимальну силу струму в . Підключи моторчик подачі дроту до блоку живлення і буде тобі щастя. А резистором на блоці живлення регулюй собі подачу дроту. Або за 500грн я відремонтую тобі полуавтомата.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Scorpio - сила струму при старті подачі дроту там явно вище 5ампер і транзистор який там стоїть повинен управлятись імпульсом (найчстіше на управління стоїть мікросхема tl494 яка використовується часто в комп"ютерних Б/Ж) а ще помимо того всього там має бути "тормоз" (при відпусканні кнопки подачі дроту обмотка двигуна закорочується)...........

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Стане і так, там моторчик з редуктором, і якщо вилізе на 5мм то не є велика біда. А сили струму хватить :huh:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Або за 500грн я відремонтую тобі полуавтомата.

А чого не 1000 грн???? <_< За таку суму можна 5-ть полуавтоматів відремонтувати!!!!

Всім дякую хто відгукнувся!!!

Знайшовся хороший електрик, спаяв блок управління, все працює!!!

Анатолій - Вам ВЕЛИКЕ ДЯКУЮ!!!

Кому будуть потрібні координати майстра - пишіть на мило [email protected]

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тому що це була б плата зроблена в заводських умовах з імпортними комлетуючими. Ну і плюс я ціню свій час і роботу.

З.І. Завжди є вибір ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Roman1382, Scorpio - з такими бесідами в ПМ!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...