Перейти до змісту

Ремонт сварочного полуавтомата

Roman1382

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Підкажіть, будь ласка, де можна знайти хорошого майстра (електрика), який розбирається і може відремонтувати полуавтомат.

• 3 тижня потому...
Опубліковано

проблема в цьому напвівавтоматі найчастіше в замиканні проводів які йдуть на кнопку в "дєржатєлі" (такий полуавтомат в мене на фірмі - я ремонтував його вже 3-рази) - накривається там найчастіше транзистор на подачу дроту - коштує копійки тільки знайти проблема набазарі

Опубліковано

Апарат вже переробили якісь "специ". Короче потрібно зробити (спаяти) плату на подачу проволки. Оскілки замість тих мікросхем, які були з заводу, залишились лише 4-и діоди, релє, та поставили великий реостат з ніхромового дроту - для орегулювання подачі.

Апарат працює, але подача вже "замахала" - то збільшується, то зменшується, дуже важко вгадати, а це напевно від того - що коли ніхромовий дріт нагрівається, опір змінюється.

Ось тому і шукаю хорошого елктрика або спеціаліста по полуавтоматах!!!

Опубліковано

Мікросхем там взагалі нема на схемі :huh: Порада - купи блок живлення з регулюванням напруги на 12В і щоб витримував максимальну силу струму в . Підключи моторчик подачі дроту до блоку живлення і буде тобі щастя. А резистором на блоці живлення регулюй собі подачу дроту. Або за 500грн я відремонтую тобі полуавтомата.

Опубліковано

Scorpio - сила струму при старті подачі дроту там явно вище 5ампер і транзистор який там стоїть повинен управлятись імпульсом (найчстіше на управління стоїть мікросхема tl494 яка використовується часто в комп"ютерних Б/Ж) а ще помимо того всього там має бути "тормоз" (при відпусканні кнопки подачі дроту обмотка двигуна закорочується)...........

Опубліковано
Або за 500грн я відремонтую тобі полуавтомата.

А чого не 1000 грн???? <_< За таку суму можна 5-ть полуавтоматів відремонтувати!!!!

Всім дякую хто відгукнувся!!!

Знайшовся хороший електрик, спаяв блок управління, все працює!!!

Анатолій - Вам ВЕЛИКЕ ДЯКУЮ!!!

Кому будуть потрібні координати майстра - пишіть на мило [email protected]

Опубліковано

Тому що це була б плата зроблена в заводських умовах з імпортними комлетуючими. Ну і плюс я ціню свій час і роботу.

З.І. Завжди є вибір ;)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...