Перейти до змісту

Мишка PS/2 на USB

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Прийшла в голову ідея підключити до USB мишку PS/2. Хтось таким займався? Навпаки знаю працюють, а так? Просто PS/2 в мене є і вона дешевша, а потрібно для ноута мишку зробити:):):)

Опубліковано

как я уже писал как-то - возможность работы рs/2 мышей в усб очень зависит от чипа мышки,

можеш попробовать дёшовый переходник - не заработает - то не заработает

дорогой переходник покупать нестоит, лучше купить обычную мишь на усб (разве что у тебя супер-пурер мышь и ты без неё не можеш)

Опубліковано

можливо к когось є такий перехідник? я їх бачив в неті. хотівби просто тестером продзвонити, як там зроблено напряму перепайка контактів чи все ж контролер ставлять

Опубліковано

прикольний бонус:) живлення це зрозуміло, а от з сигнальними лініями як. в PS/2 одна лінія в два напрями,а USB 2 лыныъ даних

Опубліковано

ну мои познания в електронике заканчиваются на этапе "искрит-не_искрит"

что в УСБ что в ПС что в ДИН - 4 провода

если скомутировать правильно - будет работать

про условии что "микросхема" мышки\клавы подеерживает работу через эти интрефейсы

p.s. я кому то дарил уже преходник ПС/2 в УСБ можеш поискать на форуме и спросить у результатах

Опубліковано
Прийшла в голову ідея підключити до USB мишку PS/2. Хтось таким займався? Навпаки знаю працюють, а так? Просто PS/2 в мене є і вона дешевша, а потрібно для ноута мишку зробити:):):)

По-перше. Без контролера не зробиш. Навпаки USB to PS/2 ,запросто, при умові, що контролер миша підтримує два стандарти.

По-друге. Zevs_Isver правий, а чи варта шкірка вичинки?

ПС. Zevs_Isver, поки писав не бачив твого повідомлення. Звичайна мишка PS/2 з подвійним стандартом працювала через перехідник пін-то-пін?

Опубліковано
ПС. Zevs_Isver, поки писав не бачив твого повідомлення. Звичайна мишка PS/2 з подвійним стандартом працювала через перехідник пін-то-пін?

клава ПС/2 точно работала в УСБ через пин-2-пин

мыш ПС/2 точно работала в СОМ через пин-2-пин

мыш ПС/2 в УСБ ...... ммммм......нужно вспоминать событие, пока не получается

(обычно мышиные переходники УСБ2ПС/2) нужно вспоминать старые модели, когда УСБ не был таким распостраненным

p.s.

вот фотка переходки с ПС/2 в УСБ

USB-PS2F_LR.jpg

или вот

Replacement PS/2 Mouse to USB Adaptor for Microsoft and Logitech
Connects Microsoft and Logitech PS/2 Mouse to USB port.

цена 2 бакса, не думаю что там внутри чип

Опубліковано
мыш ПС/2 точно работала в СОМ через пин-2-пин

Ну це зрозуміло.

А от клаву непробував. Спаяю його, якось потрібно буде перевірити.

Мишу ПС/2 в УСБ... свого часу виникла потреба через схожий перехідник китайського виробника.

Результату ніякого. Миші були Microsoft з двостандартним контролером.

Власне питаю з чистого спортивного інтересу. Бо перехідник розібрав - нічого цікавого - звичайний пін-то-пін. Може в хламі десь ще валяється.

Розбиратися в чому заморочка не став , відклав на потім, а пізніше і потреба відпала. :)

FOX92 , забув відразу скинути, глянь сюди. Достатньо наповнений сайт.

Опубліковано

А от клаву непробував. Спаяю його, якось потрібно буде перевірити.

100пудово работает такое,

(при условии правильной клавы :) )

шас есть в хозяйстве, ПС\2 клава к ноуту прицеплена через ПИН2ПИН

Опубліковано

S30 Дякую за посилання на сайт:) Буду шукати дома гнізда PS/2 десь випаяв з мат плати і забув куди поклав:) Надіюсь USB на ноуті не згорить

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...