Перейти до змісту

Демонтаж радянських пам’ятників в Києві

kudrom

Демонтаж пам’ятників  

44 користувача проголосувало

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

У Києві мають намір знести чергову порцію радянських пам'ятників

Київська влада збирається зносити чергову партію монументів радянського часу, пише газета Сегодня.

Із державного реєстру пам'яток вже вилучено Крупську, Чубаря, Петровського, Дзержинського, Калініна, пам'ятник чекістам та Мануїльському. Як заявив начальник охорони культурної спадщини Руслан Кухаренко, на методичній раді Інституту історії НАНУ прийняли рішення, що ці монументи підлягають знесенню.

Деталі тут

Ваше ставлення?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

щодо Києва мені пофіг ...

але якшо тупо знести то я проти ... а якшо знести і поставити якісь модернові витвори мистецтва то я однозначно ЗА!

P.S.

хіба це не краще за пам*ятник Леніну і компанії ?

фото в Києві на майдані

(с) Jordano

або

Брюссель

(с) Jordano

хіба ви б не хтіли шоб такого було побільше ? замість звичайних, набридливих погрудь і тд ...

З.З.І.

трохи недоганяю чого тема в політиці ...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

За снос. Оставить можно только памятники научным деятелям, космонавтам и лётчикам-испытателям (если они есть вообще), военным. Всех КГБистов и партийцев - нафиг на слом или переплавку.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1. не фиг ставить памятники. особенно политическим деятелям.

2. поставили - пусть стоит и напоминает о своих делах. любых хороших или плохих

3. памятник Паниковскому - это правильно. но у него сволочи тросточку отламали.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а якшо знести і поставити якісь модернові витвори мистецтва то я однозначно ЗА!

Лучше вместо этого "модернизма" деревья посадить или клумбу сделать :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а якшо знести і поставити якісь модернові витвори мистецтва то я однозначно ЗА!

Лучше вместо этого "модернизма" деревья посадить или клумбу сделать :)

ну це я для прикладу ...

якшо хочуть пам*ятники .. то шось цікаве, захопливе ...

я лічно тож за "озеленення" міст, особливо всіляких "кам*яних джунглів"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2. поставили - пусть стоит и напоминает о своих делах. любых хороших или плохих

3. памятник Паниковскому - это правильно. но у него сволочи тросточку отламали.

Пункт2 - ок, а якщо б в Німеччині поставили пам’ятників Гітлеру, теж хай стоїть?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Согласен с первым постом от ursa: перед тем как сносить памятник, установленный в советское время - надо вспомнить, чем человек прославился, а не всех под одну гребенку...

А еще, я бы все-таки подождал еще несколько лет, потому как сейчас как раз уходит то самое поколение, для которого эти памятники - святыня... Через несколько лет их практически не останется... Сейчас вон и на майские праздники ветеранов все меньше на улицах.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Пункт2 - ок, а якщо б в Німеччині поставили пам’ятників Гітлеру, теж хай стоїть?

есть п.1

а раз уж поставили - то пусть напоминает...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сейчас вон и на майские праздники ветеранов все меньше на улицах

На ці "майскіє праздніки" не пожалію часу вийти з прапором УПА позлити "вітіранов" засівших в шикарних сталінках в центрі міста, в той час як українці сдихали за свободу

По темі - саме по собі знесення памятників - не більше як руйнування символів і немає сенсу без люстрації влади

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На ці "майскіє праздніки" не пожалію часу вийти з прапором УПА позлити "вітіранов" засівших в шикарних сталінках в центрі міста, в той час як українці сдихали за свободу

Поинтересовался бы сначала, когда эти "сталинки" строились, а потом отписывался.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сейчас вон и на майские праздники ветеранов все меньше на улицах

По темі - саме по собі знесення памятників - не більше як руйнування символів і немає сенсу без люстрації влади

А я тебя, [censored] с этим флагом отловлю, и в глаза скажу, шо ты такое, и что такое гавно, где тебе и место ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Поинтересовался бы сначала, когда эти "сталинки" строились, а потом отписывался.

після війни

Сталінка є сталінка, дружок

Я там бував і не раз.

А я тебя, [censored] с этим флагом я и отловлю, и в глаза скажу, шо ты такое, и что такое гавно, где тебе и место

:) дивись не обкакайся

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

поддерживаю. то же касается памятникам Грушевским, Шухевичам и прочим героям-деятелям этой страны. следующее поколение-два благополучно снесет их к чертовой бабушке, как мы сносим партийцев-чекистов

впрочем, эта тема уже обсуждалась в политике, причем весьма широко. есть ли смысл повторяться?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

они заслужили виллы на Канарах. потому как кровь проливали за то, чтоб ты сейчас мог их дерьмом поливать.

и среди них не только украинцы и русские, но и грузины и молдаване и испанцы были.

а вот ты явно даже минимального уважения не заслуживаешь своими высказываниями

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

то же касается памятникам Грушевским, Шухевичам и прочим героям-деятелям. следующее поколение благополучно снесет их к чертовой бабушке, как мы сносим партийцев-чекистов

Ти молодець що додав Грушевського, тому як Шухевича можно було б списати на "антіфошизм", а так українофобська сутність видна вже неозброєєним оком...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

max, как только я где-то услышу, что ищут натурщика для памятника подорванным интернет-нацистам, обязательно дам тебе знать.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Друже Шкодер!

Для чого тобі це?

Мякенький пляж, Багами (ну на крайняк Сочі), коктейль мохіто, і может, нуєво?

А так знаєш лі, молодецькі сили вже не ті, да і за слова рано чи піздно відповідати прийдєтся (хоча б і перед Богом) ...

Так що любий Шкодер

ДИВИСЬ У ВІЧНІСТЬ :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

max, ты меня все больше укрепляешь в мысли, что памятники этой эпохи долго не продержатся, как и всё построенное на злобе и фанатизме. фашисты это знали, кстати, поэтому и не спешили с памятниками, предпочитая чинить дороги, строить заводы и давить наркоманов. а из того потока грязи, который ты уже излил на борде, даже клумбы толковой не получится :dont:

я смотрю в вечность и вижу, как она смотрит на тебя язвой желудка и камнями в желчном пузыре :smile3:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

что памятники этой эпохи долго не продержатся, как и всё построенное на злобе и фанатизме

Ось це пропоную розшифрувати.

Памятник Грушевському біля проміню був поставлений при Кучмі.

Доречі, чим він тобі не угодив? Причому тут злоба?

Пропоную викласти імена та прізвища героїв які тобі подобаються :)

Нє стєсняйся

(я зараз не буду обговорювати вольові якості Грушевського, але, і їжачку ясно що пан шкодер виступає проти цього памятнику по іншій причині)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Проїжав недавно на веліку біля по Лесі і біля замку хм "зтириний" памятник так і не знайшли - ось як треба демонтувати і бюджетних коштів не треба витрачати :D

Ось наприклад на памятнику Леніна в Києві час від часу поновлюють надпис "КАТ", думаю цей памятник краще оставити а за збережені гроші закупити фарби.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ще через 50 років скажуть, що наше покоління було не праве, повалять наші, і стануть будувати свої пам'ятники. Це історія і від неї нікуди не дінешся. Як не крути. І забувати її теж не можна.

max - якщо я не помиляюся, то ти був на бордовці. ніби знайомився із людьми. Навіщо ти їх злиш? Що вони тобі поганого зробили?. ну да ладно бордовці.. ми народ терплячий і розумний.

А чим завинили тобі ветерани?(їх і так вже майже не лишилося) те що вони воювали за ідеологію - так вибору не було..

Ну вийдеш ти із прапором а далі? Знайдеться ж людина яка тобі його встромить як "канхвету тую...."©Лесь Подерев'янський. Сам здогадайся куди. Ти занадто малий щоб судити чи ображати людей. Ти цього як мінімум не заслужив. Ти схожий на злобного Троля.

не варто тут такого робит - вступай в суперечку але веди себе достойно!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ветерани всякі є. І коли мій дід воював в СА то він німців бив що на нас напали, а те що взаду йшло за ними "КГБ" і мучило людей що були під окупацією і в полоні то тих ветеранів ще й судити треба, хоча цім старим людям Бог суддя.

А червоно чорний прапор можна в любий день брати в руки. Бо червоночорне знамено тримали в руках безстрашні люди які свідомо йшли проти окупантів фашистських і радянських чекістів карателів. І тут нема чого соромитись чи боятись, а діфото з максом трохи хай попустяться з такими гострими висловлюваннями, бо мені якщо любим прапором перед носом помахати то можна розізлити.

Хто ще раз підніме цю тему ветеранів саме в цій темі піде в баню.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

зимою катався на південь, їхав через Володарку і на моє здивування памятника леніну вже не застав, знесли, а то виглядало дуже вражаюче: маленьке (дуже маленьке) провінційне містечко а по середині на великій площі вождь пролетаріату безсмертний ленін розміром з кінк-конга

питання не в ідеології, політиці чи сільському господарстві, питання в здоровому глузді; один чувак цікаві речі говорив, так от з них висновок: розумних мало або дуже мало, але здоровий глузд є переважно у всіх і більш меньш нормально усереднено розподілений і він підказує що пам'ятник людині яка закатувала або була причетна до репресій населення яке й зараз проживає в цій місцині - це абсурд, це щось схоже з незаслуженим нагородженням медаллю, мол хай носить він медаль хай всі бачать що він незаслужено медальносить, тупо

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...