Перейти до змісту

Проц? мама? память?

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

До кого можна звернутись для дефектовки? (тобто визначити шо саме "навернулось")

мать Asus на АМ2 з встроєним відео, проц AMD Athlon X2, память DDR2.

Суть проблеми: після заставки материнки "Asus" це зображення перетворюється на абракадабру і усьо, далі не йде.

Раніше все було ОК. Потім комп став грузитись через раз, кінчилось тим, що треба було разів 50 нажати РЕЗЕТ (кнопку резета аж зламав), щоб він почав грузитись. Потім зовсім не включався. Я поміняв батарейку на мамці, збив CMOS на default і отримав те, що і описав - грузиться вже нормально, але тільки до заставки BIOS.

До кого можна звернутись для дефектовки? (тобто визначити шо саме "навернулось")???

Опубліковано

куда ще дальше лізти? )))

в том і суть шо треба методом проб визначити в якій деталі проблема...

думаю мать, але іншого проца чи памяті не маю шоб перевірити...

Опубліковано

виймай все і по черзі додавай.

Зніми і постав ще раз проц, таке буває.

Щоб запищала на відсутність пам'яті. Потім доставляй пам'ять по одній планці, якщо їх 2.

Опубліковано

якби проц то б і до біоса не дойшло.

Якби оператіва аналогічно б піщало.

Більше всього що з вінтом щось :) подивись в біосі що бачить, попробуй грузанутись з флешки чи диска і т.п.

З.І. ну це звичайно імхо :)

Опубліковано

вінт відключив зовсім - не він.

память 2 дімки - в різних варіаціях - галяк

а до MixForever мабуть завезу, раз уж він запропонував - я в нього БЖ купляв ))

Опубліковано
Суть проблеми: після заставки материнки "Asus" це зображення перетворюється на абракадабру і усьо, далі не йде.

накрилась сис. плата!!! а точніше - сам біос!!!

можливі причини:

1. невдала перепрошивка з пропаданням живлення

2. тріщина в сис. платі

3. перегрів

4. пошкодження пам"яті біоса, можливо вірусом, скачком напруги від блока...

Опубліковано

переший біос, тільки з ASUS-ами будь обережний. Звісно, якщо це дійсно він.

Я думаю що сист. плата, або якась інша невідома зараза, яка незв'язана з перерахованим залізом.

В мене, недавно, в корпусі незапускався свіжозібраний комп, коли я вийняв залізо, положив на стіл, то працював без проблем. Поставив знову в корпус, те саме... Виявилось, що через БЖ по корпусі йде струм, який коротить з платою... добре що ще не спалив)

Опубліковано
переший біос, тільки з ASUS-ами будь обережний. Звісно, якщо це дійсно він.

наскільки я зрозумів - до загрузки біоса взагалі діло не доходить, оскільки заставка перед тестом системи вискакує і грузиться вона з пам"яті біоса!!!

яка тоді може бути прошивка? параметри з біоса не читаються, ні частоти, ні обладнання... - відповідно загрузка вісне.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...