ursa Опубліковано 3 Квітня, 2009 в 20:41 #1 Опубліковано 3 Квітня, 2009 в 20:41 Интересует информация на эту тему. http://www.plast.org.ua и http://lutsk.plast.org.ua читал. Есть ли на форуме участники или родители детей, состоящих в этой организации? Просьба не сравнивать с "гитлерюгендом" и пионерией
Tarzanych Опубліковано 3 Квітня, 2009 в 20:50 #2 Опубліковано 3 Квітня, 2009 в 20:50 Ну я к примеру довольно тесно с ними общаюсь с недавнего времени) Даже воспитателем стать предлагают, но я пока не соглашаюсь, есть некоторые вещи, которые я принять не могу пока.Довольно неплохая и интересная неполитическая скаутская организацияСобираются они в ПУМе в арендованом помещении.Учат детей жить на природе, патриотизму, хорошему поведению, и так далее.Из минусов - уж слишком иногда национализм навязывается. Правда это у отдельных персон)
SunSeth Опубліковано 3 Квітня, 2009 в 20:51 #3 Опубліковано 3 Квітня, 2009 в 20:51 Просьба не сравнивать с "гитлерюгендом" и пионерией Додай ще "і скаутами", тоді розповідати не буде про що. А так, різниця тільки у ідеології.
ursa Опубліковано 3 Квітня, 2009 в 21:03 Автор #4 Опубліковано 3 Квітня, 2009 в 21:03 Организация подаётся как НЕполитическая. Скауты - тоже неполитическая организация. Это так, для справки Поэтому "Додай ще "і скаутами" звучит некорректно. піонери, тілько новомодні Я был пионером. И даже не один год. Но меня никто не учил тому, чему учат скаутов.
SunSeth Опубліковано 3 Квітня, 2009 в 21:04 #5 Опубліковано 3 Квітня, 2009 в 21:04 Чо в піонерському таборі не був? "Зарніцу" не грав?
Tarzanych Опубліковано 3 Квітня, 2009 в 21:05 #6 Опубліковано 3 Квітня, 2009 в 21:05 Да нормальные веселые люди, правда со своими тараканами в голове)Дим, вы в семье на русском общаетесь, если не секрет? Там просто пункт по поводу этого есть, типа пластун должен общаться на украинском.
ursa Опубліковано 3 Квітня, 2009 в 21:14 Автор #7 Опубліковано 3 Квітня, 2009 в 21:14 Я не вижу сложности в переходе на украинский, если чё Я говорю по-русски, жена - по-украински. С малым общаюсь на украинском (на 90-95%). У меня тоже есть пункты по некоторым поводам, и вот хочется выяснить, насколько они критичны Чо в піонерському таборі не був? "Зарніцу" не грав? Был. Не играл. Пацифист, однако
pit Опубліковано 3 Квітня, 2009 в 21:15 #8 Опубліковано 3 Квітня, 2009 в 21:15 особисто я брав участь у 1ну пластовому таборі, дуже сподобалось. Жили на природі, в палатках, самі жрачку робили... вчили принципам виживанні в лісі(те жрать, те варить, то бяка, от-так пастка робиться), часу фігньою маятись не було, як не "уроки", то стройова(рідко але була) або рухомі ігри, ігри на маскування у лісі.... Люди хороші, доброзичливі, були звичайно окремі особи які портили там весь сир, але куди ж без них... дівчата там симпатичні є Також добре що до них можна долучитись у будь-якому(кажися ) віці. Там якшо просуватись по рангам, то вимоги досить серйозні, і людина що там має високий ранг -це зазвичай неабихто, тому є собсно цілі до яких тре прагнуть. Коротше при невеличких недоліках із окремими перегинами палки у вигляді занадто категоричного патріотизму, то достойна організація до якої входять достойні люди. а що за пункти? мож підскажу..
b0rg Опубліковано 3 Квітня, 2009 в 21:16 #9 Опубліковано 3 Квітня, 2009 в 21:16 мій старший ходить, задоволений
ursa Опубліковано 3 Квітня, 2009 в 21:17 Автор #10 Опубліковано 3 Квітня, 2009 в 21:17 Занятия раз в неделю? По выходным? Форма одевается на занятиях? Или в ней нужно приходить? Или она обязательна только во время "лесной жизни"?
pit Опубліковано 3 Квітня, 2009 в 21:25 #11 Опубліковано 3 Квітня, 2009 в 21:25 на рахунок занять - то вже треба дивитись по окремим "гурткам"(не помню як ті групи там звуться, давно вже там на пласті не світився). Форма(однострій зветься) є дуже бажаною, але бити за її відсутність не будуть
Zheny@ Опубліковано 3 Квітня, 2009 в 21:44 #12 Опубліковано 3 Квітня, 2009 в 21:44 "новомодні піонери? " це пластуни? Гіршого маразму не чув.. для тих, хто в танку. Піонерів і в планах не було, в купі зі скаутами, коли пластуни ("чорти лісові") - вже ліси бороздили. Гей-гу, гей-га Гей-гу, гей-га - таке то в нас життя: Наплечники готові - прощай, моє дівча. Сьогодні помандруєм - не знаємо самі Де завтра заночуєм: чорти ми лісові! Гей-гу, гей-га - чорти ми лісові! Гей-гу, гей-га. А як прийдеться стати зі зброєю в руках, Бандера поведе нас - замає гордо стяг: І сипнемо сто-тисяч у зуби сатані, А решта люциферу - чорти ми лісові! Гей-гу, гей-га - чорти ми лісові! Гей-гу, гей-га! Як впадеш, стрільче, в пастку чи зловишся на дріт На всі питання ката давай один одвіт: Що до ОУН належав - а вождем був Євген - Щоб слава залунала далеко ген-ген-ген... Гей-гу, гей-га - далеко ген-ген-ген... Гей-гу, гей-га. Прапор червоно-чорний це наше знамено: Червоне – це кохання, а чорне – пекла дно. Усі дівчата знають пекельні барви ці - Забути їх не можуть, чорти ми лісові! Гей-гу, гей-га - чорти ми лісові! Гей-гу, гей-га!
ursa Опубліковано 3 Квітня, 2009 в 22:00 Автор #13 Опубліковано 3 Квітня, 2009 в 22:00 Піонерів і в планах не було, в купі зі скаутами, коли пластуни ("чорти лісові") - вже ліси бороздили. Zheny@, не загоняйся Хронология: Полковник сэр Роберт Стивенсон Смит Баден-Пауэлл основал движение скаутов в 1907 году в Великобритании. Им в 1908 году была издана всемирно известная книга «Scouting for boys», в 1909 году был проведен первый лагерь на острове Браунси (Великобритания). «Пласт» — национа́льная скаутская организа́ция Украи́ны (укр. Пласт — Національна скаутська орґанізація України) как украинское проявление скаутского движения молодежи, появился на той части территории нынешней Украины, которая входила тогда в состав Австро-Венгрии, в 1911 году. 12 апреля 1912 года во Львове первые пластуны впервые произнесли слова Пластовой Присяги. Этот день считается Днем рождения украинского «Пласта». В СССР пионерская организация была образована решением Всероссийской конференции комсомола 19 мая 1922 года. Лисови Чорты (укр. Лісові Чорти, рус. Лесные Черти) — третий курень (патруль) старших пластунов (скаутмастеров) и сеньоров Пласта — Национальной скаутской организации Украины. Курень «Лисови Чорты» (самоназвание — Вэлыкэ Плэмя Лисовых Чортив, Великое Племя Лесных Чертей) был создан группой львовских пластунов в 1922 году (официальной датой создания считается 22 июля 1922 года). (Вся информация из любимой тобою Википедии )
Zheny@ Опубліковано 3 Квітня, 2009 в 22:17 #14 Опубліковано 3 Квітня, 2009 в 22:17 то я в почуттях Я це до того, що організація явно старіша, аніж "піонери" як такі. І НІКОЛИ не переставала існувати. На відміну від піонерів.
Tarzanych Опубліковано 4 Квітня, 2009 в 06:03 #15 Опубліковано 4 Квітня, 2009 в 06:03 Занятия раз в неделю? По выходным? Форма одевается на занятиях? Или в ней нужно приходить? Или она обязательна только во время "лесной жизни"?Занятия желательно минимум раз в неделю.Правда в Плате чуток другой принцип, там воспитывают самоорганизацию. Дети сами выбирают когда им удобнееФорма одевается на занятиях, если лень - то можно в ней и приходить, примерно 30-40% ее постоянно забывают)Денежный взнос - 6 гривен в месяц.Лесная жизнь начинается где то с мая
Samhayne Опубліковано 5 Квітня, 2009 в 13:09 #16 Опубліковано 5 Квітня, 2009 в 13:09 Интересует информация на эту тему.http://www.plast.org.ua и http://lutsk.plast.org.ua читал. Есть ли на форуме участники или родители детей, состоящих в этой организации? Просьба не сравнивать с "гитлерюгендом" и пионерией Спитай Юлямпочку (ака модераторка Жіночого клубу), вона в нас пластунка з велииииким стажем
keepo Опубліковано 6 Квітня, 2009 в 07:16 #17 Опубліковано 6 Квітня, 2009 в 07:16 Відвідував пласт як співчуваючий деякий час. З плюсів: - займають народ цікавими речами - вчать корисного З мінусів: - хоч і афішується, як неполітична організація, але багато лідерів мають зв"язки з якоюсь з політичних сил. Зазвичай ідеологія тієї сили і просувається в організації (гуртку). - часто перегинають в бік націоналістичної ідеології. це скоріше не проблема організації, а її учасників, точніше керівників. Для молодого розуму такі речі, ІМНО, можуть бути фатальними і розвинути мислення однобоко. Собстно мінуси мене і відвернули від цієї організації. дівчата там симпатичні є а оце точно правда знову ж, багато симпатичних дівчат зі своїми тарганами в голові.
Scabiosa Опубліковано 6 Квітня, 2009 в 10:38 #18 Опубліковано 6 Квітня, 2009 в 10:38 З дорослого досвіду спілкування можу сказати, що трошки треба триматись на відстані (тримати дистанцію) від тих тарганів в голові. .. В мене вони теж є, але не настільки... Дівчата там гарні, але не просто з тарганами, а з .... мадагаскарським тарганами! Наприклад, Аліна колись там була.... З іншим в них все просто суперррр! І спорт, і виховання, і катехізис, і знайомство із природою, навіть співають гарно. )) Кілька раз приходилось за їхнім досвідом розпалювати вогнище. )) Як на мене, старшому і середньому шкільному віку при пильному нагляді батьків саме те й рекомендується, особливо якщо Ваша малеча не має можливості "їздити в село". ))
olaok Опубліковано 6 Квітня, 2009 в 12:23 #19 Опубліковано 6 Квітня, 2009 в 12:23 Я колись була троха в Пласті - правда, потім він якось так затих. Здорово, що зараз знову набирає темпів.Гарна організація - згадую ті часи, купу корисного від тієї ж таки Юлямпочки і інших старших пластунів дізналась. Та і цікаво було.А дійсно - спитай Юлямпочки, вона детальніше може розказати.
Amid Опубліковано 8 Квітня, 2009 в 12:47 #20 Опубліковано 8 Квітня, 2009 в 12:47 Пластуном був, ним і лишаюсь. До Урси. Готовий вживу тобі відповісти на всі виникаючі питання. Так як сьогодні ми замовили у вас фотографії на виставку в честь річниці Пласту. 25 штук здається, формат 30Х40. Завтра вранці прийду забирати, зайду до тебе. До речі, з п'ятниці в Міській раді (певно на 3 поверсі) буде виставка отих фотографій. І ще десь. Буду знати напишу. Заходьте. Отож. 1. Дуже приємно, що багато хто знає про Пласт, часом і не з розповідей. Дякую тим, хто нас з піонерами не порівнював. Піонери ж виникли пізніше і методи виховання в них були зовсім інші. То вже піонерів із скаутами треба порівнювати, якщо так. 2. Пластуни - українські скаути. 3. Пласт насправді неполітична організація. Пам'ятаю моєму татові теж важко колись було в це повірити, коли я в 14 років прийшов в Пласт і наші збори (сходини) проводились в приміщенні браства ОУН-УПА. . Та все ж потім повірив. В Луцьку Пласт в 2000 році відновлював лише один пластун і багато зацікавлених політично свідомих молодих людей. Тому й на початках ідеологія і просувалася. Багато з вас і так знають тих людей, тому буду без імен. Та потім хтось сказав шось типу "вони хороші, але тільки й можуть, що дітей виховувати та в лісі гратись". ))) 4. На сьогодні в Луцьку справді жодна ідеологія не просувається, крім патріотизму. Згідний, в декого інколи його забагато. Та серед пластунів багато є політиків чи держ службовців. Нещодавно один став мером у Збаражі. Тому, згідний з тим, що ви писали та зараз трохи не ті часи та й люди інші. 5. Перегин в бік націоналістичної ідеології напевно був. Та ми й збирались то в приміщенні братства то в приміщенні КУН-а (конгресу українських націоналістів) на той час. 6. Я веду до того, що Пласт тоді справді був заполітизований в силу того, що його відновлювали не пластуни. За 9 років такі речі відфільтровуються. Отож, зараз Пласт в Луцьку є громадською організацією з нормальними, адекватними керівниками-пластунами, які виховалися в Пласті і не тільки Мета Пласту - виховання дітей на патріотичних засадах через заняття в гуртках, відпочинку та навчанню на природі (надіюсь, що для них то відпочинок) та самовиховання. Збираємось у Палаці учнівської молоді, 3 поверх, 49 кабінет. В разі чого контактуйте. Заняття в ідеалі раз тиждень. Дуже часто так і виходить. Збираються тоді, коли всім членам гуртка підходить. Такий день важко, але реально найти. Форма (однострій) якщо є має вдягатись. Та багато хто йде на Пласт після музики, школи, танців і ін, то так і виходить, що 30-40% без однострою. Після десь 6-7 місяців більшість вдягає. А от під час лісового життя однострій потрібен тільки на початку дня та в кінці. Решта часу - ні. Ну, отож, писати можу довго, тому краще пишіть і питайте ви. Відповідатиму, хоча й не зразу. З нового: http://www.plast.org.ua/news?newsid=3269
Amid Опубліковано 8 Квітня, 2009 в 13:02 #21 Опубліковано 8 Квітня, 2009 в 13:02 Шановні представники громадських організацій та шановні форумчани Запрошуємо Вас на прес-конференцію з нагоди 97-ї річниці Пласту, що відзначатиметься 12 квітня. Прес-конференція та відкриття пластової фотовиставки відбудеться в п'ятницю, об 11 годині в народному домі "Просвіта". Будемо раді спілкуванню із Вами! Вибачте за рекламу та там розкажуть про Пласт
la20 Опубліковано 8 Квітня, 2009 в 13:09 #22 Опубліковано 8 Квітня, 2009 в 13:09 Читав мій брат (пластун зі стажем+вже очолює гурток).Сказав шкода що я був забанений 3 дні а то він би повідписував на деякі брєдові закиди в сторону пласту.
Amid Опубліковано 8 Квітня, 2009 в 13:19 #23 Опубліковано 8 Квітня, 2009 в 13:19 Читав мій брат (пластун зі стажем+вже очолює гурток).Сказав шкода що я був забанений 3 дні а то він би повідписував на деякі брєдові закиди в сторону пласту. Брат, давай знайомитись на форумі Напиши в приват. А от якщо забанений, значить за щось. Так, що хай добре подумає, коли писатиме.
Tarzanych Опубліковано 26 Жовтня, 2009 в 20:12 #24 Опубліковано 26 Жовтня, 2009 в 20:12 6. Я веду до того, що Пласт тоді справді був заполітизований в силу того, що його відновлювали не пластуни. За 9 років такі речі відфільтровуються.Ой боюсь все таки що ні(((І проявів фашизму так і залишилось до чортиків...Вибачайте, я фашизм не сприймаю ні під яким соусом, він нівелює все хороше
mammoth Опубліковано 26 Жовтня, 2009 в 20:31 #25 Опубліковано 26 Жовтня, 2009 в 20:31 Интересует информация на эту тему.http://www.plast.org.ua и http://lutsk.plast.org.ua читал. Есть ли на форуме участники или родители детей, состоящих в этой организации? Просьба не сравнивать с "гитлерюгендом" и пионерией у меня дочка ходит. мне интересно почему не сравнивать? все организации подобного толка несут за собой какую то подоплеку... Организация подаётся как НЕполитическая. Скауты - тоже неполитическая организация. Это так, для справки ошибаешься, просто подача не такая явная. поверь, этого никак не избежать, это правильно... З.Ы. Быль: мне, моей жене, куме да и вообще многим родителям некоторые вещи в этой организации не особо нравятся (довольно редко). На что Борг, философски однажды заметил "да їм (вихователям) подякувати треба, лишень за те, що з нашими дітьми хоч чимось займаються, чомусь навчають..."
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.