Перейти до змісту

ЛБІ МНТУ

Davids

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Цікавить думка наших форумчан, і не тільки думка, а і коментарі студентів, або їхніх друзів.

Мова йде про Луцький біотехнічний інститут Міжнародного науково-технічного університету.

Я там був на день відкритих дверей. І матеріальна база є доволі нормальною, також вступ тільки з атестатом про закінчення 11-го класу і результатами НЗО вище 124 балів. Також в плюси те, що після закінчення 4-х курсів із деяких спеціальностей, рік півтора навчаєтесь у Києві і відповідно дається диплом про закінчення Київського ВУЗу, що є більш прийнятнішим ніж Луцький.

І так, хто що чув погане, добре, хто там навчався\ється, прошу виложити свої міркування\думки у цій темі.

Дякую!

Опубліковано

Один знайомий там вчився. Розказував багато цікавого, але вразила одна річ -з них зібрали гроші на ремонт спортзалу (звісно він за навчання платив ), а потім ще заставили працювати влітку на ремонті того-ж спортзалу. Потрійна економія, Стеценко- геній :D

Опубліковано

А мені втирали шо ніяких платних екзаменів\сесій...

Треба буде з кимось із нині навчаючихся там поговорити.

Є такі? :)

Опубліковано

Чув мульку, що на роботу там беруть тільки тих, хто відсидів за хабаря :)

З студентів - офіційно додаткова плата за погані оцінки (було раніше).

Опубліковано

Тобі "бомажку за гроші" чи знання? Перше найліпше у вказаному тобою вузі, якщо його не прикриють до моменту випуску. Спробуєш вчитись - а ніззя, плати або ремонтуй спортзал... ))

Опубліковано

В такому вузі крім бумажки за гроші нічого не отримаєш...

Якщо дійсно є бажання вчитися, то найкращий варіант державний ВУЗ (ЛНТУ, ВНУ)... Диплом цих вузів ціниться набагато вище... ;)

Опубліковано

Davids, навчався я там 4 роки (менеджер, заочно). Розкажу декількома словами. "По-уму" здав 2 чи 3 екзамени за весь період навчання всі інші - хабарь. Літня сесія дуже часто проходила в Гараджі, де знаходяться дві земельні ділянки (які належать інститутові) на яких вирощувалися овочі і які ми регулярно мотичками обробляли. Був такий період коли бухгалтерію інституту "трясло СБУ" і приносячи квитанцію про оплату я бачив інших бухгалтерів (раз в рік вони мінялися стабільно). Головує в ЛБІ не Стеценко а його жінка, яка пальнута на всю голову (ИМХО, але я думаю мої слова підтвердить процентів 70 студентів). Договір про навчання в мене був підписаний на 5 років, але провчившись 4 роки я змушений був покинути цей заклад, отримав диплом бакалавра а коли потрібно було забрати звідти шкільний атестат за 11-ий клас мені сказали: Договір у Вас підписано на 5 років значить оплатити ви саєте 5 років навчання. Короче кажучи я маю заплатити ще за рік навчання принести квитанцію і тоді отримаю шкільний атестат. Розказувати можу довго, і як ремонт робили в інституті, і як акредитації лишали і нам пропонували перейти на іншу спеціальність і т.д

Хоча можливо в них зараз все гаразд.

Це лише мій досвід навчання в ЛБІ, можливо хтось там чомусь і навчився. 

Опубліковано

Один мій найомий, що закінчив той вуз -сказав що там повна лажа. Знань дають "0". І на роботу після нього особливо не влаштуєшся. Хто хоче отримати хоч якісь знання і більш-менш толковий диплом (який визнають за диплом, а не за пустий папірець) - ідіть в ВНУ чи ЛНТУ.

Опубліковано
Davids, навчався я там 4 роки (менеджер, заочно). Розкажу декількома словами. "По-уму" здав 2 чи 3 екзамени за весь період навчання всі інші - хабарь. Літня сесія дуже часто проходила в Гараджі, де знаходяться дві земельні ділянки (які належать інститутові) на яких вирощувалися овочі і які ми регулярно мотичками обробляли. Був такий період коли бухгалтерію інституту "трясло СБУ" і приносячи квитанцію про оплату я бачив інших бухгалтерів (раз в рік вони мінялися стабільно). Головує в ЛБІ не Стеценко а його жінка, яка пальнута на всю голову (ИМХО, але я думаю мої слова підтвердить процентів 70 студентів). Договір про навчання в мене був підписаний на 5 років, але провчившись 4 роки я змушений був покинути цей заклад, отримав диплом бакалавра а коли потрібно було забрати звідти шкільний атестат за 11-ий клас мені сказали: Договір у Вас підписано на 5 років значить оплатити ви саєте 5 років навчання. Короче кажучи я маю заплатити ще за рік навчання принести квитанцію і тоді отримаю шкільний атестат. Розказувати можу довго, і як ремонт робили в інституті, і як акредитації лишали і нам пропонували перейти на іншу спеціальність і т.д

Хоча можливо в них зараз все гаразд.

Це лише мій досвід навчання в ЛБІ, можливо хтось там чомусь і навчився. 

Я також там вчився, під кожним словом підпишусь. Крім дипломів.

Хоча якщо хочеш вчитися, то і там навчать. А хто хоче платити той буде платити.

Були такі одногрупники які ніколи не платили.

Але ї*ашити на благо інстітута це кожен тиждень прийдеться на 1 і 2 курсі, далі менше.

Краще - ВДУ або ЛДТУ

• 1 місяць потому...
Опубліковано

Був там вчора, хочу туди поступати за факультет інформатики та обчислювальної техніки на заочне... 3200грн в рік не так вже й дорого... прочитавши відгуки, зрозумів, що толку від універу якщо вчитися на очному ніякого не буде, а так буде час на самоосвіту, і ти будеш сам вчити те що треба, а не всяку там біологію, укр. літ і т.д... ще мені там говорили що там можна кудись записатися, ти будеш їздити раз в рік в Київ, і тобі дають лейтенанта запасу! також те що диплом в них 4 акредитації і щей київський якісь там... незнаю навіть що мені робити(((

П.С. Зайшов в ВНУ на той же факультет математики, кафедра інформатики... і просто о***їв. які там компи...

Опубліковано

Закінчив цей ВУЗ 2005 року. Отримати знання там можна було коли я навчався. Інша справа, як ти собі це бачиш. Якщо ти дійсьно хочеш чомусь навчитись будеш наполегливо дибати викладачів, то після першого курсу матимеш щастя, преподи тебе будуть поважати(як і в любому вузі). Якщо будеш прогульшиком, постійно забиватимеш болт на навчання - будеш цілком офіційно сплачувати в касу. Але якщо ти повний валянок то "можливо" і не офіційно(що також може бути в любому вузі).

Скажу так, я там навчався і працював одночасно. Пережив багато цікавих і дуже екстримальних ситуацій, перевірок і міліцій з омоном, ремонтів і будівництв. Школа життя - у двох словах якщо. Досить добре знаю обох Стеценків і їх специфіку.

Повторюсь, якщо будете себе нормально вести, не забухаєте не забьєте на навчання, підтримаєте студентський дух, якусь самодіяльність організуєте - буде вам малина. Дуже начальство любить ініціативних студентів. Але особливо не розкатуйте губу, вони вам не батько чи мати, чуть шо зразу милість змінює свій знак на протилежний.

З мого курсу спеціальності інформаційних систем, майже 90% мають роботу(10% нічого про них не чув), 70% за спеціальністю(з тих кого добре знаю). Загалом, хто як учився і що робив на парах чи поза ними. Дипломи отримали київські. З того часу там багато чого змінлось. Змінився викладацький склад, 80% викладачів включаючи деканат.

Доречі там викладали сумісники з інших ВУЗів, доценти і професори, але то було колись. Зараз, пропоную особисто впевнитись у наявності таких.

Можна в деканаті дізнатись детальніше. Залежно від обраної спеціальності.

Після закінчення, там не бував. Якщо досі не закрили то напевно й не закриють. Особисто я пережив кілька таких періодів. Все залежить від політики ректора.

Нічого не буду радити. Просто якщо ви впевнені у своїх знаннях, у першу чергу пробуйте сили в більш престижні ВУЗи, особливо державні - цей від вас нікуди не дінеться.

Основний недолік закладу - залежність від потреб і настроїв керівництва - Ректора та його дружини. Це монархія свого роду, а править орел двоголовий - жінкопроректор-ректор два в одному тілі.

Опубліковано

Проживав я з одним з студентів даного вузу на квартирі. Я поступив на перший курс у 2004, він тоді був 3 курсом, закінчував у 2007, спеціальність інформаційні системи. Коротко розкажу своє спостереження зі сторони, про навчання в цьому інституті.

На пари зі всієї групи постійно ходили від 3 до 7 чоловік (з 3 по 5 курс). Інші якщо з"являлися раз чи два в тиждень - добре, якщо ні - нічого страшного.

Ні в яких ремонтних і господарських роботах участі не брав навіть при здачі сесії. Вказана вище група (від 3 до 7 чоловік) допуски і екзамени намагалася здавати сама і в більшості випадків це в них виходило, тому, що майже вільно користувалися шпаргалками. Винятком були викладачі інших вузів, які деколи заставляли повчитися. Інші студенти з групи екзамен здавали або з допомогою тих же шпаргалок, або "спонсорською допомогою" :)

Курсові і дипломні роботи захищав сам на 5. Інші студенти їх просто купляли у тих же викладачів, чи інженерів. Вказана вище група людей писала і захищала також самостійно, за що й отримували відповідні заслужені оцінки (4-5).

Тепер на рахунок працевлаштування. Він на протязі всього навчання не працював, мотивуючи це тим, що потрібно вчитися :D . Деякі інші одногрупники на 3 курсі працювали, звісно, що не по спеціальності, як правило продавці-консультанти в супермаркетах. На 4 і 5 курсах багато студентів мали роботу, хто за спеціальністю, хто не дуже.

На 3-му і 4-му курсі конспект він відкривав разів 6-7, а вот на 5-му по 2-3 рази на тиждень (тривав цей період 3 тижні).

Про цей інститут знаю як від нього, так і від троюрідного брата (та сама спеціальність, закінчував на рік пізніше).

P.S.: На даний момент він має роботу і працює без проблем. До речі, це був найкращий студент на курсі.

Згадався ще один випадок. Подали ми з роботи в центр зайнятості вакансію оператора комп"ютерного набору. І ось прийшов претендент, шеф каже, щоб я провів співбесіду. Ну розпитав, хто такий, що закінчував, досвід роботи. Відповідає, що ЛБІ МНТУ, аналогічна спеціальність. Як потім виявилося він був одногрупником мого співмешканця і відносився до тієї групи людей, що з"являлися лише на сесію. Запитую, який досвід роботи, відповідає: "Ну там трохі по спєциальності, потім троха на стройкє, а зараз вот не работаю...". Даю легеньке завдання: відсканувати через фотошоп відткритку, в ньому вирізати з відткритки малюнок і вставити його в Ворд у правий нижній куток перед текстом. Результат: після 30 хвилин "напруженої" роботи, яку він так і не виконав я показав як це робиться і сказав, що на жаль, Ви нам не підходите.

П.С. Зайшов в ВНУ на той же факультет математики, кафедра інформатики... і просто о***їв. які там компи...

Хоч в нас на кафедрі інформатики компи не дуже, як і в ЛНТУ, зате знання даються набагато більші ніж в ЛБІ МНТУ з нормальними компами. Я мав змогу це перевірити :D

Опубліковано

мне пришлось быть свидетелем открытия этого института. Тогда еще особо принтеров не было, и я вручную на печатной машинке дома набирал много всяких документов, которые нужны были руководству института. За такого рода работу причитались некоторые бонусы в форме бесплатных перездач экзаменов. Также учавствовал в разгрузке мусора, который вывозили с института (бывшего детского садика). В общем приходилось учавствовать во всех сферах жизни института, не только как студент, но и как работник. Главное, что всегда грело душу - это изначальное обещание руководства, что лучшие студенты поедут на стажировку в США за счет института. В США никто не поехал, но это было очень большим стимулом для самостоятельного изучения английского языка, за что конечно оч благодарен институту. С ректором до сих пор здороваемся. А однажды даже случай интереснейший был. В Черновцах на жд вокзале услышал за спиной до боли знакомый голос, обернулся - точно он, Григорий Семенович. Поздровались, спросили кто куда едет, оба в Луцк. Ну разошлись. Пошел я в свой купе, там пусто, сел одиноко, сижу смотрю в окно, жду отправления. Стук в дверь, заходит он........ :) Всю дорогу общались, я рассказывал про путешествие в Индию, он про институт, предлагал схемы заработка. Вообще интересный человек, вдохновляет своим постоянным энтузиазмом. Недавно был в институте. Я поступал в 1996 году (год открытия) закончил в 2001 году. С тех пор институт конечно не узнать - целый дворец. Начиналось все намного скромнее. Очень большую роль в жизни института играл проректор Михаил Иванович Лепкий. Это человек, которому всегда хочется верить. Я его безгранично уважаю. Сколько он там пережил - не знаю, могу только отчасти себе представить. Институт только открылся - в голове у студентов куча сомнений, проблем и все к нему обращаются. Как сейчас помню его слова: "Вот когда будете зарабатывать по 4000уе в месяц, тогда поймете..." тоесть поймете что за институт хороший. Может столько никто и не зарабатывает, но дело не в том. Когда ставишь высокую планку, по крайней мере половины достигаешь :)

Учился я на специальности "Компьютерные науки" 5 лет. Получил диплом бакалавра и диплом специалиста. Оба диплома относятся исключительно к Международному Научно-Техническому Университету. Про ЛБТИ там ни слова.

Какое-то время учились без компьютеров, как бы на пальцах. Обидно было. Но зато когда дождались компьютеров - пределов гордости не было. Это были крутейшие машины среди луцких вузов на то время. Насколько помню это были 486 dx4-100Mhz процессоры с цветными 14" трубками, и что самое главное - на каждой машине был винт на 800 мегабайт, что было немыслимой роскошью. Для сравнения скажу, что в ЛДТУ тогда весь компьютерный класс (с монохромными мониторами) работал с одного винта на 1,5 гига.

Вот тогда я почувствовал что хоть и в стенах детского садика, но зато на крутейшей технике.

Правда пускали нас в этот компьютерный класс по началу как в музей. То есть только во время занятий. Потом сделали еще 1 час в неделю! можно было приходить и что-то делать за ними свое. Это конечно было не очень приятно, так как компьютер купить себе домой не мог ни один студент. Первым нас удивил одногрупник Игорь, купив себе пентиум-2 128 6Gb 15" со сканером и принтером. Это была просто крутейшая тачка...

Да тут можно книгу написать про наше студентчество в этом институте. Мне приятно конечно, что ректор помнит меня по имени и фамилии до сих пор, и его супруга тоже.

Не могу сказать плохой это вуз или хороший, это сугубо индивидуальный опыт каждого студента. Я бы этот опыт ни на что не променял, потому что он мой..

спасибо за внимание, извините за сумбур

Опубліковано
Какое-то время учились без компьютеров, как бы на пальцах. Обидно было. Но зато когда дождались компьютеров - пределов гордости не было. Это были крутейшие машины среди луцких вузов на то время. Насколько помню это были 486 процессоры с цветными 14" трубками, и что самое главное - на каждой машине был винт на 800 мегабайт, что было немыслимой роскошью. Для сравнения скажу, что в ЛДТУ тогда весь компьютерный класс (с монохромными мониторами) работал с одного винта на 1,5 гига.

От не потрібно тільки ля-ля.

З 96-го йшла поголовна комп"ютерізація ВУЗІВ. "Найкрутішим" клас міг бути місяць чи 2.

Какое-то время учились без компьютеров, как бы на пальцах. Обидно было. Но зато когда дождались

Правда пускали нас в этот компьютерный класс по началу как в музей. То есть только во время занятий. Потом сделали еще 1 час в неделю! можно было приходить и что-то делать за ними свое. Это конечно было не очень приятно, так как компьютер купить себе домой не мог ни один студент. Первым нас удивил одногрупник Игорь, купив себе пентиум-2 128 6Gb 15" со сканером и принтером. Это была просто крутейшая тачка...

Я хз як Вас туди пускали, а от я (не вчившись в цьому ВУЗІ) бавився там певний час регульярно ДюкаНюкема з Пашою, Льошою, Максом, Олегом та іншими студентами твоєї спеціальності :)

З.І. Інколи й проректор Падалко заходив "пристрелити пришельця важкою плазмою".

З.З.І. Пам"ятаю вашого препода який на лекціях студентам розказував що ДОС рулить (мабуть ніколи не забуду :lol: )

Опубліковано
Какое-то время учились без компьютеров, как бы на пальцах. Обидно было. Но зато когда дождались компьютеров - пределов гордости не было. Это были крутейшие машины среди луцких вузов на то время. Насколько помню это были 486 процессоры с цветными 14" трубками, и что самое главное - на каждой машине был винт на 800 мегабайт, что было немыслимой роскошью. Для сравнения скажу, что в ЛДТУ тогда весь компьютерный класс (с монохромными мониторами) работал с одного винта на 1,5 гига.

От не потрібно тільки ля-ля.

З 96-го йшла поголовна комп"ютерізація ВУЗІВ. "Найкрутішим" клас міг бути місяць чи 2.

да, чуть позже нас уже обогнали.

Опубліковано

Про військову кафедру брехня повна. Про київські дипломи - правда (була два роки тому). Якщо ж Ви підете туди вчитися - зробите помилку. Як Ви думаєте, чому там левова частка викладачів більше 1-2 років не працюють? І половина з них - вчорашні студенти цього ж вузу. Читають лекції (!!!!!!!). Де подівся Лепкий? Скоро у Луцьку для них і викладачі кінчаться...

Звісно, розумний студент в і них зможе навчитись. Але навіщо мучити себе, якщо є достойніші вузи, і навіть тої самої цінової категорії? ))

Ректор вузу - непогана ЛЮДИНА. Але як керівник вузу - ні. Демагог. Видає бажане за дійсне. Гарну задумку не котролює і не доводить до кінця. Вуз для нього лише для заробляння грошей без претензій на науку. Реально керує вона. А в неї залежить від настрою. І підхід до всіх як кріпаків "на благо вузу". Ніби й правильно, але ж не в такій прямій формі і з такими фінансовими доїннями всіх і вся... Не факт, що без допомоги суду і прокуратури звідти забиратимете документи або диплом.

Все сказане глибоке ІМХО.

• 2 тижня потому...
Опубліковано

Провчився там деякий час. Коротко (і хай пробачать мене модератори) - ЛАЙНО!!!!! Хто хоче знань, і є нормальною людиною, а не 24 години на добу сидіти в книгах, бібліотеках і т.д - не йдіть туди. Обирайте щось людське.

Опубліковано

я вчуся..там...дійсно...знаннями не пахне...можна офіційно все сплатити...але вчусь...бо потрібен лише сам диплом...

а те, що мені потрібно я вивчу сам. зате навчання порівняно з іншими універами дешевше набагато

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...