Перейти до змісту

Електрика з 1 квітня подорожчає для населення

romaxa11

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Давайте тут візьмемся за аспект з т.з. політики, грошей і влади.

Світла в нас дофіга і трохи більше (недаром продаєм білорусам по 25 копійок за кіловат) Для населення це завжди було 0,18 чи там 0,22 грн. бо це ж народне добро!!!!. Люди пахали і будували ці електростанції, гинули і т.д. Для фірм так як вони комерційні організації і мусять боротись з енергозбереженням це порядка в 3рази дорожче 0,75 (приблизно). Тут виступає премєрка і каже люди!!!!! я купила газ в росії дорого але то фігня в нас є дофігіще світла, будем грітись світлом. (за 0,18 коп грітись світлом зараз просто супер я сам грію свою дачу на світязі так, і всі задоволені, плачу і т.д.). Но обленерго це вже не прості фірми вони вже комерційні і я вважаю підняття цін це їх ринкова позиція на заяву премєрки та ринку енергоносіїв. Так вони немають права піднімати тарифи але їм незаборонено нібито під маскою енергозбереження робити якісь умови на отримання цього найнижчого тарифу. Толбто тут вже різко пішов ринковий і політичний аспект.

Тому споживачі повинні відстоювати своє право купувати електроенергію за найнижчим тарифом а умови потрібно погоджувати двома сторонами а не в односторонньому порядку. Якщо ми дозволимо підняти їм ціни то не треба потім казати на нашу владу мол мля яка вона погана.

• Відповідей 58
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
Оце точно брєд... 80 кВт - це має бути холодильна камера площею з гектар, напевно...

в зависимости от того, насколько давно размораживался, Минск-5М (20 лет) потребляет от 70 до 80 кВт в месяц.

Опубліковано
Оце точно брєд... 80 кВт - це має бути холодильна камера площею з гектар, напевно...

в зависимости от того, насколько давно размораживался, Минск-5М (20 лет) потребляет от 70 до 80 кВт в месяц.

70 кВт = 70 000 Вт :D

Опубліковано

Немає такої одиниці виміру - кВт/мєсяц, є кВт/година.

Опубліковано

Продаж електроенергії населенню суперрентабильна річ, а от продаж її на заводи Ахмєтова і інших провладних олігархів, вже зовсім інше, добре щоб вони платили 1коп.кВт/год. Коли це все об'єднати тобто об'єднати халявське споживання електроенергії внаслідок можливості вкрасти, чи прикритись політичним фактором з споживанням за суперрентабильною ціною для населення, вийде не дуже гарна картинка, і для її виправлення бідні змушені будуть платити більше, щоб багаті могли користуватись нею безкоштовно

Опубліковано

Немає такої одиниці виміру - кВт/мєсяц, є кВт/година.

кВт/час тоже нет

есть кВт*час

только это буквоедство

я говорил о потребляемой энергии в месяц.

Опубліковано
а 70 000 Вт = 70 000 000 мкВт :)

72 кВт - саме стільки "жере" 100-ватна лампочка протягом 30-ти днів, якщо не вимикається :)

я говорил о потребляемой энергии в месяц.
а я говорив за споживання за три місяці

Один холодильник біля 300Вт/год - = 0,3кВт/год*24год*30днів = 216кВт;

Звідси робимо висновок: з 21-го березня 2009-го року 30 днів тотожно дорівнюють трьом місяцям. Браво.

romaxa11, навчіться, будь ласка, не перекручувати хоча б свої слова ;)

Опубліковано

Тепер поставим питання ребром 400 кВт це багато чи мало

400/31=12,9 кВт день

12,9/24=0,537 кВт год - це однозначно мало

ок добавимо 30% на те що вночі непрацює більшість приладів

0,537*1,7=0,91 це краще але всеодно мало для котеджу,

а треба щоб було 3,5 кВт (3,5 кВт це величина яку заумовчуванням дають в Техумовах на житловий будинок)

канешно неможна співставляти ці величина але хочаб 1,5-2 повинно бути. тобто для мешканців квартир 400 це більш менш

але для будинку самого маленького це дуже мало.

Опубліковано

Щось ти не так рахуєш.

При нормі 400 кВт/год виходить 12,9 кВт/год на добу.

Далі ти вираховуєш 0,91 кВт/год (а чому не 0,7 кВт/год - це +30% до 0,537 кВт/год)- це споживання за годину.

А чого ти це значення (за годину) прирівнюєш до добової норми 3,5 кВт/год на будинок?

Чи я щось не так зрозумів із твоїх цифр? 3,5 кВт/год - це проектне споживання за годину?

Згоден, що для будинку потрібно більше електрики, а особливо якщо там електроопалення. Хм, виходить, що для власників будинків в такому разі оплата за пів-року за новими тарифами - це попандос :(

Опубліковано

Вибачте за офтоп, але користувачі ДГ, а саме ДМ, які заключили партнерські угоди (від квартир яких живляться свічі ДГ), у випадку зростання тарифів за електроенергію мають підстави для перегляду існуючих тарифів або ж пільг.

Опубліковано

Гадаю, що не буде додаткових пільг, бо споживання там несуттєве, бо технічні характеристики на більшість маршрутизаторів такі:

5 В постоянного тока, 2 A

Через внешний адаптер питания

Опубліковано

да підрахував я дуже тупо але давайте не будем говорити про будинки які опалюються світлом

Скажем так давайте поговорим про будинки де електрика використовується як для освітлення і побутових електроприладів (без електроопалення, без бойлера) Але що є в будинку

1,5 пов будинок 4 члени сімї

2 телевізори

1 комп

1 дом кінотеатр

1 муз центр

1 суп тюнер

1 чайник

1 фен

1 пралка

52 лампочки :-)

1 прінтер

1 сигналізація (чи відеонагляд)

1 кух комбайн

1 холод

1 мороз камера

все це важко підрахувати але шляхом перевірки квитанцій я в понеділок скажу скільки це тяне.

Опубліковано
Тепер поставим питання ребром 400 кВт це багато чи мало

400/31=12,9 кВт день

12,9/24=0,537 кВт год - це однозначно мало

ок добавимо 30% на те що вночі непрацює більшість приладів

0,537*1,7=0,91 це краще але всеодно мало для котеджу,

а треба щоб було 3,5 кВт (3,5 кВт це величина яку заумовчуванням дають в Техумовах на житловий будинок)

канешно неможна співставляти ці величина але хочаб 1,5-2 повинно бути. тобто для мешканців квартир 400 це більш менш

але для будинку самого маленького це дуже мало.

vanus, я ребенка от монитора оттащил в другую комнату, ибо для меня, физматовца, твои вычисления ввели моск в ступор :D

Опубліковано
Бытует мнение, что ЖК телевизор "жрёт" меньше, чем ЭЛТ телевизор. Всегда ли это правило соблюдается?

Если диагонали телевизоров одинаковые, то, конечно, соблюдается. Но только до определённых диагоналей. Скажем, для 14 дюймов - соблюдается и ещё как, например, цветной ЖК телевизор с такой диагонялью "жрёт" 30..40 Вт, что в два раза меньше, чем такой же цветной полупроводниковый ЭЛТ телевизор (50..75 Вт), и примерно столько же, сколько такой же чёрно-белый полупроводниковый ЭЛТ телевизор (25..30 Вт).

А вот если взять 25 дюймов, то всё получается.. наоборот! Полупроводниковый цветной ЭЛТ телевизор с такой диагональю "жрёт" 70..80 Вт, а ЖК телевизор - все 90! Вот так сильно с ростом диагонали в ЖК телевизорах возрастает мощность, расходуемая на подсветку. Правда, яркость подсветки иногда можно снизить через меню.

В реальности же ЭЛТ телевизор с диагональю 25 дюймов часто заменяют на ЖК телевизор с большей диагональю - 32 дюйма. А это уже 120 Вт. Вместо 70..80! Стало быть, среднестатистическая замена ЭЛТ телевизора на ЖК сопровождается не уменьшением, а увеличением потребляемой мощности раза в полтора и больше! Такая, понимаешь, ловушка.

Вывод? Думать надо не модными тенденциями, а собственным мозгом. Проведите элементарный расчёт. Даже если не принимать в расчёт последствия изготовления нового телевизора и утилизации старого (хотя и их надо принимать, разумеется), - возможно, даже по одной только потребляемой мощности окружающей среде будет гораздо лучше, если Вы НЕ смените телевизор!

2 телевізори 200Вт

1 комп 200Вт

1 дом кінотеатр 50Вт

1 муз центр 50Вт

1 суп тюнер 10Вт

1 чайник 2000Вт

1 фен 1000Вт

1 пралка 1000Вт

52 лампочки :-) 300Вт обычные, 100Вт экономичные(на весь дом )

1 прінтер не считается. В момент прогрева и простоя разница в потребелении энергии в тисячи раз.

1 сигналізація (чи відеонагляд) 10Вт

1 кух комбайн 500Вт

1 холод 300Вт

1 мороз камера 300Вт

ну и как считать? как высчитать среднюю потребляемую энергию телевизором? Количество ее так и выражается - кВт*ч

Так, идрёна вошь, как ты просчитаешь это все, если у меня летом холодильник морозит, а зимой насос в котле воду ганяет? Зимой раньше темнеет, а летом кондеи включают! И самый мощный из нашего опроса прибор, чайник, включается суммарно максимум на 15 минут в сутки!

Опубліковано

100% 8-----)) треба брати фактично, я просто дав короткий опис того що є в хаті

ту Ді: Чувак, я ще не таких математиків в ступор вводив :lol:

Опубліковано

А фактически, холодильник, который является самым долгоиграющим мощным потребителем(работает 6-8 часов в сутки) потребляет 300-500кВт*год.

ЗЫ год - не година, а именно ГОД.

Опубліковано

Ладно з цим розібрались, хто ще ні то будьласка подивіться на свої квитанції та електроприлади.

ПИТАННЯ № 2, В СТАТТІ ГОВОРИТЬСЯЯ ПРО ТЕ ЩО підприємства платять за людей 8-), тоді що виходить вартість тоді для юр осіб повинна знизиттись

Наврядчи, я наприклад плачу 78 коп. Виходить де правда. Чоловіік (нач полтавобленерго) говорить що він купує по 0,4грн., а в Білорусь ми продаєм за 0,25. Знову питання хто збрехав!!!!! Моя думка тут така що мабуть брехав і директор Полтавобленерго про те що він купує по 0,4, думаю він збрехав тут ще в тому що він 100% купує і за нічний тариф а продає майже всім як денний. Хтоб сказав народу про механізм ціноутворення. Бо я вже бачу що скоро з китаю будуть і світло возити :-) всмислі постачати і це буде всерівно дешевше.

Глянемо ще з одного боку - населення в україні круто скоротилось, питання то що в нас бракує світла. Продавайте закордон а за різницю робіть щось для розвитку, покривайте дотації. Хм

Ось

Опубліковано
Глянемо ще з одного боку - населення в україні круто скоротилось, питання то що в нас бракує світла. Продавайте закордон а за різницю робіть щось для розвитку, покривайте дотації. Хм

народу меньше, а электроприборов больше...

тут не о количестве населения речь должна идти (население всегда ерунду потребляло), а о производстве.

вот где реально сокращено потребление...

Опубліковано

А ось методика як порахувати в хаті витрати електроенергії різними приладами

Тут показано як і і на який прилад застосовуються коефіцієнти.

Виробнцтво дійсно впало і відповідно споживання, але воно росте потроху. Хоча я більш як впенений що ми далекі вд тих періодів коли в УССР виробництво зашкалювало.

І мало того наввіть був клич про дешеву електроенергію, але потім був клич і економ світло!!!!

• Адміністратори
Опубліковано
Вибачте за офтоп, але користувачі ДГ, а саме ДМ, які заключили партнерські угоди (від квартир яких живляться свічі ДГ), у випадку зростання тарифів за електроенергію мають підстави для перегляду існуючих тарифів або ж пільг.

Колись компенсували 5 грн

Порахуємо:

Споживання свіча в ящику: 12 вольт, 1 ампер = 8.6 квт.год в місяць або не більше 2 грн.

тобто компенсували з суттєвим запасом :)

Опубліковано

Порахуємо:

Споживання свіча в ящику: 12 вольт, 1 ампер = 8.6 квт.год в місяць або не більше 2 грн.

Мене більш влаштовує так як зараз - додаткових 5 ГБ зовнішнього трафіку  :blush:

Опубліковано

Порахуємо:

Знаю прециденти у відповідності з якими компенсують 5 Гіг трафіку.

В мене ж свіч підключений з 2005 без всяких компенсацій.

Опубліковано

Порахуємо:

Тільки що спеціально поміряв споживання типового для ДМ 8ми портового свіча (при піднятих 5 портах) - 19мА.

Получається такий розрахунок:

Струм, А - 0,019

Потужність, Вт - 4,18

Вартість 1 час, грн - 0,0009405

Вартість 24 години, грн - 0,022572

Вартість 30 днів, грн - 0,67716

Вартість 1 рік, грн - 8,12592

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...